Tajland iz prve ruke-VLOG

advmb

Početnik
Poruka
38
Za sve one koji su zaljubljeni u ovu destinaciju i željeli bi znati više o toj predivnoj zemlji, kroz običaje, hranu, destinacije, anegdote, otvaram ovu temu koju ću koristiti za postanje epizoda kroz moj život na Tajlandu u danas popularnoj Vlog formi. Probati ću postati na tjednoj bazi neke destinacije koje i nisu toliko poznate turistima koji dođu na Tajland provesti čak i duži period, mjesec ili dva. Naravno osvrnuti ću se i na popularne i nezaboravne destinacije. Također da iskoristim priliku koristiti ovaj post za postanje fotografija koje sakupljam na mojim putovanjima.

Pa evo za poćetak jedna od zadnjih epizoda.

Ova epizoda nas vodi u centralni dio Tajlanda u provinciju Prachup Khiri Khan gdje smo posjetili ušće Pran Buri rijeke u Tajlandski zaljev, Pran Buri, podnožje Khao Kalok planine i plažu koja se nalazi pored, Khao Kalok hram, Sam Roi Yot plažu i mnoge druge plaže... Više u ovoj epizodi...
 
Drago mi ja da ti se svidja. Kako dođe petak i izađem iz ureda, tako volim “pobjeći” na neka mjesta koja i nisu toliko posjećena, pogotovo sad kad još granice nisu normalno otvorene pa i nema turista kao prije. U nedjelju postam novu epizodu koju pripremam, a to je Temple in the cave. Jedna jako zanimljiva lokacija koja ima zanimljivu priču. :):)
 
Super, ima toliko materijala tamo :) Od kulture, preko prirode severa i juga, obicaji, hrana, mentalitet, kako se snalazi tamo,pa druga strana, tj. ono sto ti se ne svidja npr, itd :)
Kako je lepo tebi sada tamooooo u tom raju samo za vas bez turista :)
 
Sad nije toliko pretrpano po turističkim mjestima, čak neka mjesta koja su posvećena većinom za strane turiste sad izgledaju neprepoznatljivo, sve prazno. Sad se mogu naći dobri popusti, pogotovo na smještaje. Polako se vraćaju oni koji mogu ući jer spadaju u neku od odobrenih kategorija kao sto su radne dozvole, obiteljske veze... ali ako ti je i odobreno, mora se provesti vrijeme u karanteni prije nego se može normalno kretati.
 
Evo upravo složena epizoda 8. Ova epizoda nas vodi u centralni dio Tajlanda u provinciju Prachup Khiri Khan gdje smo posjetili Khao Sam Roi Yot nacionalni park. Unutar parka posjetili smo Laem Sala plažu, Phraya Nakhon pećinu i paviljon koji se nalazi u njoj, Sam Phraya plažu... Više u ovoj epizodi...

 
Evo friska epizoda spremna. U ovoj epizodi nastavljamo po centralnom dijelu Tajlanda u provinciji Prachup Khiri Khan gdje smo posjetili Hua Hin, Khao Sam Roi Yot nacionalni park, Kui Buri... Više u ovoj epizodi...
Nigde nikoga. I prelepo i pretuzno u isto vreme. Verovatno je ovo sada jedinstvena prilika da se slikaju tako plaze i priroda bez guzve.
Kako je tamo sada ljudima? Kako zive? Posto vecina verujem da zivi od turizma.
 
Pregledao sam kanal, profi odradjeno. Izgleda da fale prva i treca epizoda, a omiljene za sad 5 i 6. Koji dron se koristi? I ako moze jedna molba, da neku sledecu epizodu posvetis nocnom zivotu mada sad verovatno i nije toliko zivahno ali bilo bi zanimljivo u svakom slucaju.

Slažem se, ali pošto pratim neke vlogere koji snimaju i noćni život na Tajlandu mogu reći da je daleko daleko daleko od reprezentativnog kakav je bio pre krize.
Tajland je potpuno zatvoren za turiste od marta samim tim mnogo barova i klubova je pod katancem zbog neisplativosti rentiranja i troškova osoblja,pitanje je da li će većina i preživeti sve ovo. Ponuda nije problem ali je potražnja više nego skromna za Thai prilike.
U nadi da će se sve vratiti kao nekada pozdravio bih i Mariov osvrt na tematiku.
 
Pregledao sam kanal, profi odradjeno. Izgleda da fale prva i treca epizoda, a omiljene za sad 5 i 6. Koji dron se koristi? I ako moze jedna molba, da neku sledecu epizodu posvetis nocnom zivotu mada sad verovatno i nije toliko zivahno ali bilo bi zanimljivo u svakom slucaju.
Drago mi je da ti se sviđa. Još nisam stigao smontirati prvu i reci epizodu. Čim to budem završio postam na YouTube i naravno na forum. Iskreno postavio sam prioritet na novije epizode posto sam ispravio neke greške koje sam radio na prijašnjim epizodama. Sto se tiče drona, koristim DJI Mavic Air2. Taj dron mi je bio najbolji omjer cijene i performansi. Razmišljao sam se za Mavic pro 2, ima super kameru i ono sto je najvažnije veći senzor (1inch) ali je bio puno skuplji. Uz Go pro koristim i Insta 360 (sva tri moda) tako da pomocu stika koji je 3 metra i pomoću 360 kamere, mogu imati snimke iz zraka koje su na kraju s nekih 5 metara. Sto se tiče noćnog života, to mi je plan napraviti, za sad još ne znam kad, posto trebam organizirati s frendovima, pa bi išli kao ekipa, ali to bi bili klubovi kao sto su na primjer Route 66 ili slični. Za sad imam nešto snimljenog materijala s putovanja po Tajlandu koji trebam smontirati. U Bangkoku noćni život je ok, ali u turističkim mjestima je jako prazno kad se usporedi s prošlom godinom. Iskreno se nadam da će se stvari normalizirati sto se tiče tog virusa pa da se može normalno putovati. Ja sam isto otkazao neka putovanja koja sam imao u planu van Tajlanda.
 
Nigde nikoga. I prelepo i pretuzno u isto vreme. Verovatno je ovo sada jedinstvena prilika da se slikaju tako plaze i priroda bez guzve.
Kako je tamo sada ljudima? Kako zive? Posto vecina verujem da zivi od turizma.
Na žalost, većina turističkih mjesta sada su prazna, tako da za turizam i zanimanja koja su vezana za turizam je sad jako teška situacija. Imam neke prijatelje koji se bave prijevozom turista, pa sad imaju veliki financijski problem kad su granice zatvorene za turiste. I dosta mjesta se sad zatvorilo. Iskreno se nadam se da će situacija biti bolja i da će se moći normalno putovati.
 
Evo i friska epizoda 11 - Ova epizoda nas vodi u centralni dio Tajlanda u provinciju Suphan Buri, gdje smo se uputili s bajkerskom skupinom AllStarSuperbike u malu humanitarnu akciju u kojoj smo donirali neke potrepštine i novac jednoj školi, koja se nalazi u toj provinciji. Na putu smo posjetili spomenik kralju Naresuanu i branu Krasiao... Više u ovoj epizodi...

 
Evo i epizoda 12. Ova epizoda nas vodi u centralni dio Tajlanda u provinciju Samut Songkhram, gdje smo se uputili posjetiti plutajuću tržnicu Amphawa. Ta plutajuća tržnica je i najveća atrakcija u ovoj provinciji. Provincija je najmanja u Tajlandu, a okrug Amphawa zauzima najveći dio te provincije... Više u ovoj epizodi...
 
Ova epizoda vodi nas na jug Tajlanda u provinciju Surat Thani i prati nas na trajektu na putu do Koh Samui otoka. U ovoj epizodi, po dolasku na otok, pokazano je jedno odmaralište po imenu Peace, kao i Wat Phra Yai, najpoznatije svetište na otoku. Ova epizoda je prvi dio, koja pokazuje Surat Thani provinciju, a u sljedećoj epizodi, bit će pokazan sam otok i atrakcije na njemu... Više u ovoj epizodi...
 
Ova epizoda nas vodi na jug Tajlanda u provinciju Surat Thani gdje smo posjetili otok Koh Samui. Na otoku smo posjetili hram Sila Ngu i The Guan Yu svetište, kao i jednu plažu po povratku na kopno s otoka... Više u ovoj epizodi...

Ima li kakav info o vakcinaciji na Tajlandu? Kada će početi? Znam da imaju ugovor o licenciranoj proizvodni Astra Zeneka vakcine ali ne znam kada će biti spremni. Čisto sumnjam da će puštati ostale da ulaze dok ne obave imunizaciju a nije mala zemlja u pitanju.
 
Nisam čuo za neki zakon koji je povezan za vakcinaciju na Tajlandu. Kako se nešto priča vakcinacija bi trebala početi u februaru i planiraju tri faze vakcinacije. Kako pišu u novinama prva bi trebala krenuti u toj provinciji gdje je sad novo žarište pa onda BKK i ostale provincije u kojima je veći rizik. Počevši s novom godinom, sad opet imamo restrikcije na teretane, noćni život .... reatorani rade do 21h, putovanja su ograničena, rad od kuće za firme koje si mogu to priuštiti zbog vrste posla. Tako da se iskreno nadam da će se stvari vratiti u normalu u skoroj budućnosti. Bas svaki dan pratim broj slučajeva na netu, jer o tome ovisi hoće li se mjere produžiti ili ne. Imali smo jedan period od nekih pola godine kad nije bilo lokalnih slučajeva i moglo se normalno putovati unutar zemlje, ali evo sad opet restrikcije.
 

Back
Top