Tadžikistan i Iran - odnos prema islamu

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zamisli sa nema religije, rekao je veliki Lennon.
Ništa dobro niti jedna religija nije dala ljudskom biću, a počinile su nezamislive strahote, sve u ime nekakvih bogova
dobro, jasno je da su sve religije na isti fazon, gomila harijetina, kanonskih knjiga kako hoces ovoga onoga, sve u svemu hartijetina koje stu tu nedje maltene jedno isto

filozofijai religija su nekada bile maltene sestrice, zadatak im je bio otkrivanje nastanka coveka njegove svrhe ...koje su se razdvojile onog trenutka kada je neko odlucio da od nedokazivog predstavi dokazivo i kaze Bog postoji. a onda svako da deli tog Boga, pa sto je jos i najgore da ubija i vodi ratove u njegovo ime. Pa ko ima pravo da ubija u tudje ime ? krstaski ratovi, pa osmanlijska osvajanja ovo ono...

ne kazem jada to nije utom trenutku mzoda bilo kroisno, jer pazi covjek niej napravlejn da zivi kao jedinka vec u zajednici. zajednica mroa da funkcionise po pravilimai li bi bilo anarhija...

ali tada kada crkva preuzima komandu ona u ime Boga jel kaznjava sta ja znam prostitutke ili one zene koje su bile sa vise muskaraca, nekog nazovu vesticom pa kamenjuju ... kasnije je to preslo u moderniji vid pa se uspostavila vlast, pa neki zakoni , pa vojska policija kako vec.... jer bez represivnih metoda nema postovanja zakona...

Onog trenutka kada je neko sebi dao za pravo da prekine pronalazenje odgovora kao sto to filozofija radi, i kaze od nedokazivog da je dokazivo , krenule su razne opcije religija... pa svako svoju pricu prica...

na kaju krajeva netrpeljivost i ratovi su uglavnom zbog tih religijskih podela.

ali po meni ej to za budale, normalan covjek koji vjeruje u Boga on ce postovati tudju vjeru uBoga ma kako tog Boga neko nazivao. Jedan je Bog . E sad, sto je vise budala stada radimo to je do nas...

Bitno je da radikalne religije i pristupe treba citav svet da osudjuje.

Pogledaj zene u iranu pre islamske revolucije kako suse nosile. Kao i svudje u svetu tada...

Pogledaj danas u 21veku.

Sve ti jasno...

Niko nema pravo da vrsi takvu diskriminaciju. 21 vek je...

Back