Tadić: Vlada Srbije ostaće ceo mandat

dualcore

Ističe se
Banovan
Poruka
2.856
Predsednik Srbije Boris Tadić tvrdi da će Vlada Srbije opstati do kraja mandata, a opoziciji je u intervjuu za nedeljnik NIN poručio da se od „osvete ne živi" i da ne treba da prizivaju nasilje na ulicama.

Neki predstavnici opozicije poslednjih dana prizivaju nasilje na ulicama, predviđaju pad Vlade na ulicama. Mislim da nisu svesni šta govore, rekao je Tadić.

Ova Vlada će uspešno završiti svoj puni mandat,kaže Tadić i dodaje da je to zbog toga što su ciljevi Vlade od vitalnog značaja za sve građane ove zemlje.

Prema njegovim rečima, Vlada je spremna da na sebe preuzme rizik da reši probleme u javnim finansijama i smanji administraciju povlačeći i nepopularne poteze.

Tadić je naveo da je vlada sa LDP mnogo daleko i da je sa Čedomirom Jovanovićem razgovarao o njihovim nesporazumima u prošlosti i o tome kakve su perspektive zemlje. „Sada imamo kudikamo viši stepen saglasnosti nego što smo imali ranije."

Kada je reč o Nikoliću, Tadić je naveo da ne može da zamisli Vladu sa SNS. "Da li mračni i militantni radikali preko noći mogu da postanu umiveni demokratski evropejci, na njima je da pokušaju to da dokažu. A to će morati da dokazuju još dugo", ocenio je on.

Govoreći o statutu Vojvodine, predsednik Srbije je ocenio da je to pitanje unutrašnjeg uređenja države, koje neki u zemlji, a neki i iz sveta pokušavaju da internacionalizuju. Ne prihvatam internacionalizaciju statuta Vojvodine, odnosno dovođenje u pitanje pravne procedure koja je definisana Ustavom Republike Srbije, naglasio je Tadić.

Zbog toga, dodao je on,smatram štetnim i nekorisnim ona ekstremna stanovišta koja zagovaraju da Srbija bude unitarna država, baš kao što se protivim i onima koji bi hteli da fragmentizuju Srbiju praveći mozaik feuda- paradržavica na njenom ne tako velikom prostoru.

Tadić kaže da u programu stranke ne postoji nikakva dilema oko autonomije Vojvodine i da cela stranka poštuje taj stranački program.

U DS u Vojvodini, kao i u Beogradu, kao u niškom ili vranjanskom regionu, imate verovatno različita mišljenja o pojedinim pitanjima, ali DS će u svakom slučaju donositi isključivo odluke koje doprinose stabilnosti Srbije, kaže Tadić i dodaje da u DS ima različitih mišljenja, ali nema sukoba. Lider DS-a istakao je i da ima puno poverenje u Bojana Pajtića.

Upitan koji će potez država povući nakon odluke Međunarodnog suda pravde, predsednik Tadić je rekao "tražićemo da sednemo za pregovarački sto na kome želimo da vidimo šta je to na šta Srbija ima pravo na Kosovu,na šta imaju pravo Albanci i kako se može pronaći opšteprihvatljivo, kompromisno rešenje."

Kasnije ćemo povući seriju drugih poteza,ali rešavajući kosovski čvor nijednog trenutka nećemo odustati ni od politike mira ni od integriteta Srbije, naglasio je predsednik Srbije. Naša strategija je da pristup Srbije rešavanju problema Kosova postane univerzalni princip.

Činjenica da u debati Međunarodnog suda pravde učestvuju sve velike svetske sile prvi put u istoriji te institucije, svedoči da smo uspeli da probudimo međunarodnu političku javnost.

Tadić je izneo podatak da je pre 15 meseci 75 odsto građana Srbije smatralo da je Kosovo najteži problem u Srbiji, a danas četiri do šest odsto građana ima takvo mišljenje. Kosovo time nije prestalo da bude ogroman problem i briga za našu zemlju, ali je veoma važno da se i tema Kosova racionalizuje, da ne polarizuje srpsko stanovništvo, da nas ne uvodi u sukob sa susednim zemljama i narodima, zaključio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Link

:D
 
Ма договарају се оно лепо (сви заједно опозиција-позиција), само замлаћују народ.......

......у дворишту пољски ВЦ,

а у њему стара мотка храстова,
умочена још из давних дана,
само чека да угледа Светлост дана.......
 

Back
Top