Тадић се не пита - Нема реконструкције владе

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/226092/Zamajavaju-narod-pricom-o-smanjenju-Vlade
Zamajavaju narod pričom o smanjenju Vlade
BEOGRAD - Rekonstrukcija Vlade ima smisla do polovine mandata, a sad je bespotrebna. Gubi se energija, ljudi ne rade punim kapacitetom, gube interes za posao i samo “biraju” novog ministra - kaže u intervjuu za “Blic” Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture i potpredsednik SPS, najglasniji protivnik promene Vlade koju je svojevremeno u novinskom intervjuu najavio predsednik države Boris Tadić.
103357_0208-mrkonjic-foto--vesna-lalic_f.jpg

Prva zamerka ministra je način na koji se o rekonstrukciji priča.
- Po mom shvatanju, mandatar treba da predloži izmene predsedniku države koji će da ih predloži svojim koalicionim partnerima i u roku od nedelju dana da se izvrše potrebne promene. Ovako, da svi tri meseca samo pričamo o tome, gubi se na značaju.

Zar nije dobro da se uštedi i da bude efikasnija?
- Ušteda je nula ako ima deset ministara manje. Sad ne možemo da otpustimo nikoga i sve strukture će ostati. Kao socijalista uvek ću biti protiv da se bilo ko otpusti samo da bi dokazali narodu da je jeftinija vlada sa deset ministara manje. Cela vlada sad košta 150 miliona, na budžet od 700 milijardi, to je besmisleno. Fraza da je manja vlada jeftinija je zamajavanje naroda, kao i to sa "novom energijom".

I Nikolić iz opozicije biračima obećava kabinet sa 15 ministara?

- Sedeli su oni u raznim vladama, pa ih nisu nikad rekonstruisali. Oni pod naš točak guraju kamen. Ja ih razumem, ali to je primitivan način da se dobiju poeni, a narod nije toliko glup.

.................................
...................................
То Мрко мајсторе....
Постави јајаре из ДСа где им је место...
Ипак...ти си највећи неимар....
:zskace: :zskace: :zskace:
 
Poslednja izmena:

Back
Top