Tadic: "Nisam siguran da imam snage za reformu drzavne uprave" i odliv mozgova!

MuskoSamBre

Iskusan
Poruka
5.530
Poslednja izmena:
"Nisam siguran da imam snage da sprovedem tu racionalizaciju... To podrazumeva promenu izbornog zakona, promenu Ustava. Da li je to moguće? Daj Bože! Ja neću da odustanem. Ni od čega nikad neću da odustanem. To je moja obaveza prema građanima. A da li će to biti moguće? Nadam se!", poručio je Tadić studentima u Domu Narodne Skupštine.

On se nada i moli se bogu u koga ne veruje, i sve vreme se ponasa kao da je on bog iznad boga!

"Ja nemam odgovornost kada je u pitanju budžetska politika, ali imam političku odgovornost... Ali, smatram da ova vlada ne treba da bude zapamćena samo po tome što je gradila puteve, što je samo išla u formalnom smislu prema evropskim integracijama, već što je ulagala i u nauku", rekao je Tadić.

On nema odgovornost kada je u pitanju budzetska politika njegove vlade... pa ko onda ima ako on nema?

Poslednja izmena:
Tadić je ukazao da je privreda Srbije u veoma teškom položaju i da zbog toga, po njegovim rečima, država "nema dovoljno novca da investira u budućnost, u nauku, u obrazovanje u onom smislu da se očekuju brzi efekti", a to je, kako je ocenio, veliki strukturni problem društva.

On je ukazao... on koji sa svojim ortacima istu tu privredu unistava vec godinama!

Govoreći o "odlivu mozgova", predsednik je naglasio da država ne može da spreči migraciju visoko-obrazovanih ljudi. "Država nema dobar merni instrument, te joj najveći talenti pobegnu u inostranstvo zbog toga što tamo neko ima veće mogućnosti da im da bolje uslove", rekao je Tadić i dodao da su migracije pretpostavka napretka.

Ali zato drzava moze da organizuje pederske parade ponosa, zar ne gospodine predsednice? I o cijoj vi to drzavi govorite o vasoj ili o tamo nekoj africkoj, stice se utisak da govorite o nekoj tudjoj drzavi, o nekoj drzavi kojoj vi niste predsednik!

Poslednja izmena:
Predsednik je ukazao da je jedan od najvećih problema koji sprečavaju rast zemlje nespremnost ljudi da se kreću, kao i njihova neracionalnost. "Nama je imanentna sklonost da ostanemo na istom mestu. Da izgradimo kuću od što čvršćeg materijala u kojoj će živeti čitava porodica - ne samo tata, već ako je moguće i deda i pradeda, i unuk i njegovi naslednici... Jer može da dođe vuk i dune, i oduva nam kuću. Mi živimo kao u bajkama.

E a ovde je prevazisao cak i sebe samog... ne mogu da verujem svojim ocima ... JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA KOJI SPRECAVAJU RAST ZEMLJE JE NESPREMNOST LJUDI DA SE KRECU... gde da se krecu konju jedan, magarce, buzdovane jedan najobicniji... gde da se krecu u koji to deo opljackane, ojadjene i unistene Srbije da se sele, gde to ima posla na pretek... ovo je stvarno toliko bizarno da nemam reci!

Vi zivite kao u bajci, vi Borise Tadicu, a dobar deo gradjana Srbije zivi kao u paklu... zahvaljujuci vama!

Samo smo potrošili ogroman novac na investicije na potpuno besmislene objekte, umesto na privredu". Tadić je istakao da čitav sistem treba da bude postavljen na racionalnijim osnovama, a "privreda mora da meri apsolutnom precizno vlastite potrebe".

Ko je potrosio ogroman novac... MI, sada vise ne govorite JA, ne, sada smo MI, e pa Borise, VI ste potrosili ogroman novac na potponu besmislene investicije... VI i vasi pajtasi... narod sigurno nije, mi te pare nismo ni videli ali zato cemo ih mi vracati tako sto cete nam i dalje drati kozu i prodavati je u bescenje na svetskom trzistu!

Ali zato za raznorazna izvinjenja, za poziranja, za slikanja i za fraziranja, za otimacinu od sirotinje, za to imate snage, zar ne gospodine predsednice... sram vas bilo!

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/tadic-nisam-siguran-da-imam-snage-za-racionalizaciju-uprave-62046.php

Sta mislite da li Boris Tadic ima snage bar da podnesete ostavku ili mu je obraz deblji cak i od djona vojnicke cokule!?

covek se bas utripovao u ono DRZAVA TO SAM JA

po funkciji njegova uloga je protokolarna cisto i on nema kao predsednik NIKAKVU IZVRSNU VLAST

no covek je zaveo diktaturu prigrabio sve poluge moci u zemlji u svoje ruke i drzavu gleda kao na svoju licnu prciju a na sebe kao na bogom danog diktatora

zato i govori u prvom licu jednine

JA NEMAM SNAGE DA SPROVEDEM REFORMU

znamo da nemas tadicu. ti nemas snage znanja i sposobnosti za BILO STA

samo imas snage i sposobnosti da krades i unistavas ovu zemlju

Samo smo potrošili ogroman novac na investicije na potpuno besmislene objekte, umesto na privredu". Tadić je istakao da čitav sistem treba da bude postavljen na racionalnijim osnovama, a "privreda mora da meri apsolutnom precizno vlastite potrebe".

Ko je potrosio ogroman novac... MI, sada vise ne govorite JA, ne, sada smo MI, e pa Borise, VI ste potrosili ogroman novac na potponu besmislene investicije... VI i vasi pajtasi... narod sigurno nije, mi te pare nismo ni videli ali zato cemo ih mi vracati tako sto cete nam i dalje drati kozu i prodavati je u bescenje na svetskom trzistu!

pa naravno da su pare potrosili tadic i njemu slicni

al on hoce sad krivicu da prevali na citav srpski narod

I za kraj....

Govoreći o tome zašto država ne zapošljava više mladih ljudi u svojoj upravi, on je naveo da su plate u državnoj administraciji isuviše male što obeshrabruje najbolje studente.

Tadić je istakao da je on uključio mnogo mladih ljudi u rad svog kabineta, ali je dodao da "nije siguran da li je pogrešio ili ne što im je dao šansu". "U svoj tim sam uključio veoma veliki broj mladih ljudi, što nije dobro. U politici je iskustvo nezamenjiva stvar.., ali su ipak godine neprikosnoveni faktor za valjano i temeljito sticanje iskustva", naveo je Tadić.

"Imao sam čoveka koji je imao 32 godine kada je postao ministar inostranih poslova. Moj generalni sekretar isto toliko, šef kabineta isto toliko. To su ljudi koji su neposredno pre toga završili fakultet. Ni dan danas ne znam da li sam pogrešio ili nisam pogrešio", zapitao se Tadić.

I za kraj....

Govoreći o tome zašto država ne zapošljava više mladih ljudi u svojoj upravi, on je naveo da su plate u državnoj administraciji isuviše male što obeshrabruje najbolje studente.

Tadić je istakao da je on uključio mnogo mladih ljudi u rad svog kabineta, ali je dodao da "nije siguran da li je pogrešio ili ne što im je dao šansu". "U svoj tim sam uključio veoma veliki broj mladih ljudi, što nije dobro. U politici je iskustvo nezamenjiva stvar.., ali su ipak godine neprikosnoveni faktor za valjano i temeljito sticanje iskustva", naveo je Tadić.

"Imao sam čoveka koji je imao 32 godine kada je postao ministar inostranih poslova. Moj generalni sekretar isto toliko, šef kabineta isto toliko. To su ljudi koji su neposredno pre toga završili fakultet. Ni dan danas ne znam da li sam pogrešio ili nisam pogrešio", zapitao se Tadić.

pa ne zna on nista. jer nema pojma ni sa cim

evo Tadic sam licno priznaje da je GLUP :hahaha:

jer svakom INTELIGENTNOM coveku je dovoljno par meseci do maksimum godinu dana da po REZULTATIMA utvrdi dali mu je neka odluka bila dobra ili losa

A Tadic jos NE ZNA :hahaha:

A STA DA ZNA KAD NISTA NE ZNA :hahaha:

pa ne zna on nista. jer nema pojma ni sa cim

evo Tadic sam licno priznaje da je GLUP :hahaha:

jer svakom INTELIGENTNOM coveku je dovoljno par meseci do maksimum godinu dana da po REZULTATIMA utvrdi dali mu je neka odluka bila dobra ili losa

A Tadic jos NE ZNA :hahaha:

A STA DA ZNA KAD NISTA NE ZNA :hahaha:

A koliko ovima sto ga podrzavaju... koliko njima treba da shvate koga to podrzavaju?

Back