Tadić neće učestvovati na Samitu u Poljskoj zbog Kosova

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić neće učestvovati na skupu šefova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope u Varšavi krajem ove sedmice, zbog odluke domaćina da Kosovo ima ravnopravan tretman kao ostale države, piše beogradski "Danas" u utorak.

Kako navodi list, u Tadićevom kabinetu je receno da on neće učestvovati na tom skupu 27. i 28. maja, jer nije obezbedjeno asimetrično predstavljanje Kosova u odnosu na ostale države.

Iz istog razloga skup će bojkotovati i zvaničnici Slovačke i Rumunije.

"Danas" navodi da je predsednica Kosova Atife Jatjaga zvanično pozvana na taj skup, koji je, kako se podseća, bio prilika da se Tadić sretne i s predsednikom SAD Barakom Obamom, koji će prvog dana samita prisustvovati kao specijalni gost.

lid/dar

Sta ti imas protiv Kineza? :lol:

Ništa efikasno - šalim se ..

"19.05.2011.
Dodik je bolji režiser od Kusturice

Ono što Milorad Dodik može izrežirati u Republici Srpskoj i prodati takvu maglu, to Kusturica nije mogao ni u jednom od svojih filmova, kaže Svetlana Cenić u današnjem izdanju Oslobođenja.
...
Ne prođe mjesec a da Vlada ne najavi dolazak nekog stranog investitora koji je u RS spreman investirati stotine miliona eura, odnosno dolara. Posljednji su najavljeni Kinezi. Koliko je realno očekivati da konačno taj kapital počne i stizati?

CENIĆ: Ne vjerujem da će do to ga doći i da se ni šta neće promijeniti ni nakon ove višednevne posjete predstavnika Vlade RS-a Kini. Moram istaći da sam veoma ponosna što sam bila u Vladi koja jedina nije otišla u posjetu Kini i vratila se s kojekakvim obećanjima.

Svaka vlada RS-a odlazila je u posjetu Kini, gdje su dočekivani s pompom i svaka se vraćala s obećanjima o kamionima i milionima. I ova vlada će se, kao i prethodna, vratiti s istom pričom. Kinezi, treba istaći, ulažu tamo gdje imaju tržište i gdje su resursi.

Treba pogledati kako danas izgledaju kineske investicije u Africi i pitati zaposlene u tim firmama kako im je, pa da sve bude jasno. Ovde ako ih bude, bit će tamo gdje postoje resursi. Jer, ako velike zapadne firme, kojima smo mi iza ćoška, nisu našle za shodno da financiraju neke aerodrome i koješta drugo, jer u tome nisu našle ekonomski interes, ne znam po čemu bi to učinila Kina, koja je negdje, tamo daleko.

Jedino, ako to ne bude urađeno po sistemu kako to Vlada RS-a radi i sa Srbijom, dakle, dobije kredit pa za njega kupuje njihovu robu. Takvu saradnju imamo s Koreancima, a takvu saradnju nude i Kinezi. Mi vas financiramo, odnosno mi financiramo svoju proizvodnju.
..."
http://www.sutra.ba/novost/33250/Dodik-je-bolji-reziser-od-Kusturice

Back