Tadić ne odustaje od smanjenja Vlade, Dinkić za, Dačić protiv

Somebody74

Poznat
Poruka
7.985
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić rešio je da izgura priču o rekonstrukciji, uprkos činjenici da je lider SPS Ivica Dačić na poslednjem sastanku koalicije uoči Nove godine jasno rekao da je protiv smanjenja Vlade, saznaje “Blic” od izvora koji je prisustvovao sastanku. Kako saznajemo, u vrhu vladajuće koalicije dogovoreno je da prvi sastanak o rekonstrukciji Vlade bude održan oko 20. januara. S druge strane, predstavnik najjače opozicione stranke, Aleksandar Vučić, tvrdi da naprednjaci sa DS-om imaju samo privatne kontakte.

Tadić šalje poruku Dačiću da je spreman da razmišlja i o koaliciji sa LDP jer im raste rejting

Kada se na sastanku koji je u četvrtak, 30. decembra, održan u zgradi Predsedništva došlo do razgovora o rekonstrukciji Vlade, tu ideju je najglasnije podržao Mlađan Dinkić. Međutim, Ivica Dačić je rekao da trpi otpore u svojoj partiji i da ne može, čak i da hoće, da podrži rekonstrukciju Vlade - kaže naš izvor sa sastanka. On navodi da se Dačić branio rečima da se mnogi u SPS nisu navikli da se odriču fotelja.
- Lako je tebi kada je tvoja stranka najjača i ti imaš najveći rejting u Srbiji. Zato ti i od početka zagovaraš rekonstrukciju. Ti to i možeš, imaš najveći broj ministara - otkriva naš izvor tok razgovora Dačića i Tadića. Lider DS je odgovorio da smatra da je rekonstrukcija potrebna i da je očigledno potrebno održati poseban sastanak na tu temu.


Optimizam kao domaći


Na sastanku kome su prisustovali svi lideri vladajuće koalicije, između ostalog, pomenuto je da bi trebalo davati optimističnije izjave kada je reč o očekivanjima u 2011, ali i da bi na izbore koji će biti 2012. trebalo izaći u nekoliko kolona, pa da se kasnije pravi postizborna koalicija ako liste osvoje većinu.


Naš sagovornik navodi da Tadić razmišlja o rekonstrukciji i da će “polako ali sigurno izgurati rekonstrukciju svestan otpora koji ima SPS”.- Tadić je pragmatičan, ali ne veruje nikome, a SPS bi trebalo da ima na umu da raste rejting LDP i da oni takođe mogu biti u koaliciji sa DS na sledećim izborima - tvrdi naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.Dačić ima problem u stranci kada je reč o rekonstrukciji jer je najveći protivnik smanjenja Vlade njegov upravo najbliži saradnik - potpredsednik Milutin Mrkonjić. On je pretio i da će izaći iz stranke ukoliko ideja o rekonstruciji prođe, kao i ponuda DS da Dačić zauzme čelnu poziciju u Vladi, ali ništa manje protiv te ideje nisu ni ministri kulture i energetike Žarko Obradović i Petar Škundrić.- To nije prošlo, pa je DS opet pri stavu da ne treba ustupati to mesto - kaže naš sagovornik iz vrha vladajuće koalicije.Naš sagovornik iz vrha DS navodi da je priča o tajnoj saradnji SNS i DS, na kojoj Dačić insistira, “samo bojazan da ako do stvarne saradnje dođe, mali više neće imati ucenjivačkog potencijala”.- Predsednik Tadić ne razmišlja o saradnji sa SNS, a i te kako razmišlja o rekonstrukciji. To male partije i plaši. Tadić traži od njih da ne pričaju za novine, već da se usaglašavaju na sastancima - kaže naš sagovornik iz vrha DS.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/227545/Tadic-ne-odustaje-od-smanjenja-Vlade-Dinkic-za-Dacic-protiv

Hebiga, vlada nam je skrpljena od 101 stranke. Pa sad frka ko će da se odrekne ministarstva. A ovaj srebroljubac "Akcije 1000 evra" je kao za.... Dok mi propadamo oni se bogate...z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:
 
Njega, ionako niko ne **** 2%, on je samo jedna gnjida, tu je samo za slikanje i izvinjavanje
Si čito ovo?
krivicni_zakon_republike_srbije.jpg
 

Back
Top