''Tadić lažima izbegava zatvor''

Poruka
3.617
''Tadić lažima izbegava zatvor''

Pokreti ''Naši 1389'' i ECSD u saopštenju za javnost optužili su predsednika Srbije Borisa Tadića lagao rekavši da dokument ''Srbija 2020'' nije stranački dokument Demokratske stranke.

''Boris Tadić, napominjemo, počinio je krivična dela protiv službene dužnosti, prema Krivičnom zakoniku RS – Član 359. i Član 365, zloupotrebom resursa koji su mu dati za obavljanje funkcije predsednika Republike Srbije, tako što je zvanični sajt Predsednika Republike koristio za promociju stranačkih aktivnosti i objavljivanje dokumenta Demokratske stranke'', navodi se u saopštenju SNP ''Naši'', komentarišući prezentovanje 10-godišnjeg plana razvoja Srbije.


118182_tanjug313887_f.jpg

Teške optužbe: Boris Tadić


Pokret navodi da je kazna za, kao tvrdi SNP ''Naši'', zloupotrebu službenog položaja od šest meseci do pet godina zatvora.


''Demokratska stranka i njen lider su još jednom pokazali svoje pravo lice i ovakvo skandalozno ponašanje predsednika Republike jeste najbolji pokazatelj da DS ne predstavlja nikakav 'razvojni faktor' srpskog društva, već političku stranku koja je spremna na zloupotrebu i urušavanje pravnog poretka sopstvene države i svih demokratskih i moralnih načela u cilju realizacije sopstvenih interesa i kvazi-vizija'', navodi se u saopštenju.


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/105883/Tadic-lazima-izbegava-zatvor
z:mrgreen:
 

Back
Top