Tadic i DS su Srbiju smestili na dno Evrope po svemu pa i na polju interneta

Ma potpuno ga razumem. Da nije Tadić i DS, sve bi bilo drugačije. :roll:
Ono što on ne razume je da su svi takvi, al ajde...
Zato me i smara, zato što je ograničen na DS.

Ja ga volim zato sto pise o nepravdama, a sad sto je to vezano za DS...
U svakom slucaju, niko nije mnogo bolji, svi lazu i za sada bi trebalo da budu srecni sto su uopste na vlasti, sto uopste postoji "demokratija", cini mi se, jos malo pa nestalo. Dobro ce biti da se i oformi vlada nacionalnog spasa, jer ljudi vise nikom ne veruju, sve jedni te isti, sve smo videli, isti scenario se ponavlja i muka mi je od toga!

Ja ga volim zato sto pise o nepravdama, a sad sto je to vezano za DS...
U svakom slucaju, niko nije mnogo bolji, svi lazu i za sada bi trebalo da budu srecni sto su uopste na vlasti, sto uopste postoji "demokratija", cini mi se, jos malo pa nestalo. Dobro ce biti da se i oformi vlada nacionalnog spasa, jer ljudi vise nikom ne veruju, sve jedni te isti, sve smo videli, isti scenario se ponavlja i muka mi je od toga!

Problem je što kaže da su najgori do sada, a ja se ne bih složio.
Još veći problem je što kao alternativu nudi radikale (tj. podržava ih).

Takođe, problem je što neke stvari, koje ne valjaju u Srbiji, automatski vezuje za Tadića. To je malo ograničeno. Telekom bi imao takvu poziciju i sa Tadićem i bez njega. To, jednostavno ne zavisi od sposobnosti kadrova koji su u Vladi. Telekom (čitaj PTT) je zlatna koka za svaku vlast... Niko nije lud da je kolje.

Zato, kako je tako je... Moramo sačekati vreme kada će naši monopolisti i zamalo monopolisti biti suočeni sa jačima iz sveta. Do tada, ko god da je na vlasti, neće valjati... to je sigurno.

Uzgred, naterala si me da pročitam Opšte uslove korišćenja usluga kod sezama. :)
Tamo ne piše da se ugovor potpisuje na određeni period. E, sad, možda samo nisu promenili na sajtu...

A je l si ih ti to lično pitala, pa ti rekoše ili kako?

Ne na sajtu, tu nista ne pise (citaj- kriju), nego ih zovi telefonom u poslovnicu, npr. ja sam zvala poslovnicu u Nisu i tako su mi rekli, na godinu ili 2.

Problem je što kaže da su najgori do sada, a ja se ne bih složio.
Još veći problem je što kao alternativu nudi radikale (tj. podržava ih).

Takođe, problem je što neke stvari, koje ne valjaju u Srbiji, automatski vezuje za Tadića. To je malo ograničeno. Telekom bi imao takvu poziciju i sa Tadićem i bez njega. To, jednostavno ne zavisi od sposobnosti kadrova koji su u Vladi. Telekom (čitaj PTT) je zlatna koka za svaku vlast... Niko nije lud da je kolje.

Zato, kako je tako je... Moramo sačekati vreme kada će naši monopolisti i zamalo monopolisti biti suočeni sa jačima iz sveta. Do tada, ko god da je na vlasti, neće valjati... to je sigurno.

Epa, bas zato sto niko nije lud da je kolje, ovde ljudi sve vise pricaju o revoluciji. Problem je u tome sto ni sama ne znam resenje, koga bi stavili na vlast? Necemo valjda da se vracamo u komunizam, ali ovo mi sve mirise na to. Ali bice kako mora i kako narod odluci.

pa mobilna telefonija je 90tih bila luksuz danas vec nije
mobilni aparat je 1994 godine kostao par hiljada maraka dok danas isti mozes dobiti i za 1 dinar prakticno besplatno
to se zove razvoj tehnologije

Jeste, a minut razgovora bio 17 dinara (recimo... 2001. godine, tog se dobro secam), a karticu si mogao kupiti samo kod dilera, platis 1200 d ili vise, a dobijes 200 d kredita.:eek: Dobra stara vremena... :sad2:

Da, ali Tadić nema veze s tim.
Problem je što većina ne zna šta je Internet ili mu ne pridaje veliki značaj, pa tržištu nije potreban brži protok.
Brzina protoka zavisi od potreba korisnika. A tolikih potreba još uvek nema. Jer, šta će nekoj firmi protok od 20 mbit/s, ako mu svi poslovni partneri koriste protok od 3 mbit/s? Znači, stvari se postepeno razvijaju, a Srbiji brži protok, nažalost, nije potreban. Nema ko da ga koristi, razumeš?

Inače, pre godinu dana smo za iste pare imali duplo sporiji protok. Zato, ne stoji priča koju plasiraš. Još uvek ne možemo da se merimo sa okruženjem, ali sasvim sigurno ne stagniramo, naprotiv.
Ovo je post koji svi trebaju da pročitaju i da nešto nauče! Bravo, Appel! :ok:

Dokle više laičkog blebetanja na forumima o temema o kojima se pojma nema?

U jednoj organizaciji u kojoj sam radio kako su rasle potrebe povećavali protok, sa brojem obučenih za korišćenje interneta i sa brojem kompjutera. Tako isto se radi i na nivou države, samo u mnogo većem obimu.

@Тихи
Da li si ti uzeo najbrži internet paket iako ti ne treba? Da li ti trošiš namerno više struje iako nije potrebno? Da li trošiš vodu više nego što zahtevaju tvoje potrebe?
Mojne da si smešan...

iskreno uzeo bih najbrzi paket jer dosta skidam filmove ali mi je preskupo da dajem 6000 din mesecno ili koliko vec za 16 mbit konekciju

na zapadu dobijes vec 20 mbit za 20 evra mesecno

kod nas je internet 5-10 put skuplji nego u drugim zemljama

Zar misliš da u Evopi nisu bile visoke cene interneta kada je bio (ne)pristupačan i razvijen kao kod nas?
Jedan moj prijatelj radi u Telekomu i znam priču da često nemaju priključke za ADSL u odnosu na potrebe jer imaju malo kapaciteta u centralama i da se taj broj korisnika postepeno povećava nekim ustaljenim vremenskim tokom i kako se uložena sredstva okreću. Nije malo tu sredstava uloženo i radi se postupno, posebno što je sad skoro krenuo i IPTV.
Mi bi hteli da sve odjednom to bude, kao nekim čarobnim štapićem. Mnogo je to kompleksnije nego što se čini. Do skoro smo imali raspale centrale gde nisi mogao da dobiješ signal po pola sata, a sada bi hteli odjednom najbrži internet u Evropi. E pa, neće to da može.

nisu bile visoke. u zabludi si momak.

telekomunikacione usluge su kod nas skupe zato sto je ta firma Telekom Srbije glavna stranacka krava muzara.

A to neko mora da plati - naravno narod ce da plati.

A sve bi to bilo drugacije da je Dragan Todorovic osta ministar telekomunikacija.....

Jos da su radikali nekad rukovodili tim sektorom.....

Bez ikakvih dokaza ti kažeš da sam u zabludi, samo na osnovu toga što tako misliš. Sve što je u razvoju u startu ima visoku cenu, a kasnije se razvojem cena smanjuje. Tako je bilo od kako je sveta i veka.
Jeste da u ovoj situaciji na cenu ima uticaj monopolizam Telekoma, ali to je neka sasvim druga priča. Na početku je bio duplo manji protok za iste pare, što je znak da i u monopolizmu moraju poštovati zakoni tržišta.

Bez ikakvih dokaza ti kažeš da sam u zabludi, samo na osnovu toga što tako misliš. Sve što je u razvoju u startu ima visoku cenu, a kasnije se razvojem cena smanjuje. Tako je bilo od kako je sveta i veka.
Jeste da u ovoj situaciji na cenu ima uticaj monopolizam Telekoma, ali to je neka sasvim druga priča. Na početku je bio duplo manji protok za iste pare, što je znak da i u monopolizmu moraju poštovati zakoni tržišta.

decko u zabludi si

kod monopola se ne postuju zakoni trzista vec onaj ko ima monopol odredjuje cenu koju zeli , i isto tako nema motivaciju tj pritisak da se modernizuje i poboljsava uslugu

zato je konkurencija najbolja stvar koja postoji u kapitalizmu

jer stalno tera sve ucesnike na trzistu da cene spustaju sto je nize to moguce i unapredjuju ponudu da bi opstali na trzistu

a kod telekoma nema te motivacije jer je jedini uvoznik tj monopolista sirokopojasnog interneta

decko u zabludi si

kod monopola se ne postuju zakoni trzista vec onaj ko ima monopol odredjuje cenu koju zeli , i isto tako nema motivaciju tj pritisak da se modernizuje i poboljsava uslugu

zato je konkurencija najbolja stvar koja postoji u kapitalizmu

jer stalno tera sve ucesnike na trzistu da cene spustaju sto je nize to moguce i unapredjuju ponudu da bi opstali na trzistu

a kod telekoma nema te motivacije jer je jedini uvoznik tj monopolista sirokopojasnog interneta

Imas neki dokaz za to da je npr.adsl u Nemackoj bio jeftin kada se pojavio?

Ili imamo samo tvoju rec koja vredi koliko i psece ***** na ulici...

Back