TADIĆ, ĐILAS I PAJTIĆ PODELILI DS, VUK SOLIRA !!!

donkihot999

Zainteresovan član
Poruka
231
"Tri frakcije i šest podgrupa među demokratama!!!

Demokratska stranka podeljena je na tri glavne frakcije, u okviru kojih postoji bar još pet, šest podgrupa, otkriva „Alo!“.

Odlazak u opoziciju demokrate je skupo koštao! Posle otvorenih sukoba po medijima, više je nego očigledno da su se demokrate najgrublje rečeno podelile u dva tabora, na one koji su uz Borisa Tadića i one koji su uz Dragana Đilasa. Međutim, sve je evidentnija i treća struja, iza koje stoji prvi čovek vojvođanskih demokrata Bojan Pajtić.

- Uz Tadića su deklarativno Dragan Šutanovac, Dušan Petrović, Jelena Trivan, Marko Đurišić i Dragoljub Mićunović. Ipak, za razliku od Trivanove, Đurišića i Mićunovića, koji pojedinačno stoje uz predsednika DS-a, Šutanovac i Petrović imaju i svoje struje unutar ove grupe i to tako što svako od njih ima svoje ljude iz unutrašnjosti, među kojima su predsednici opštinskih odbora Demokratske stranke ili gradonačelnici iz te stranke.
Šutanovac, na primer, ima veliku podršku Saše Paunovića, gradonačelnika Paraćina.

Dragan Đilas uživa podršku nekadašnjeg ministra Milana Markovića, celokupnog Gradskog odbora DS-a Beograda, ali i Gorana Ješića, gradonačelnika Inđije. Među onima koji podržavaju Đilasa je i odlazeći pregovarač o Kosovu i jedan od mladih lavova DS-a Borislav Stefanović. Uz Pajtića su za sada demokrate iz Vojvodine, ali nije isključeno da Pajtić, ukoliko Đilasova struja ojača, priđe opciji koja je uz gradonačelnika Beograda - objašnjava izvor „Alo!“ iz vrha DS-a.

Među onima koji za sada soliraju i ne pripadaju nijednoj od ovih struja je Vuk Jeremić. Pošto uskoro odlazi u Njujork na funkciju predsedavajućeg GS UN-a, Jeremić se za sada ne izjašnjava. Oni koji ga dobro poznaju kažu da će Vuk sačekati razrešenje sukoba u stranci i možda će čak pokušati da napravi neku novu frakciju DS-a po povratku iz SAD. Za sada se javno ne izjašnjava ni Nada Kolundžija, ali ni Milica Delević. Međutim, zbog poštovanja i odličnog rejtinga koji uživa kako među samim demokratama, tako i u Briselu, Tadić je Delevićevu na neki način morao da nagradi, i to tako što je lično predložio za potpredsednicu Skupštine Srbije - dodaje naš sagovornik.

Izbor Dragoljuba Mićunovića za šefa poslaničkog kluba DS-a u srpskom parlamentu, prema sagovornicima „Alo!“, može se tumačiti kao kompromis iz nužde, kako već u ovom trenutku u javnosti ne bi bio potpuno ogoljen rascep u stranci. Ipak, sukob Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, kao i pismo od prošle nedelje zamenika predsednika Predsedništvu DS-a u kojem se založio za vođenje potpuno nove politike u skladu sa novim uslovima u kojima se stranka našla, jasno govore da će se borba za prevlast u DS-u voditi sve do izborne skupštine stranke. :klap::klap::klap:

/ Izvor : Ekipa Alo /"

SAMO NEKA SE ZUTI SMRADOVI POJEDU MEDJUSOBNO KAO PACOVI (sto i jesu!) ,pa da se NAROD OSLOBODI NAJGORE VLASTI i IZDAJNIKA u ISTORIJI SRBIJE !!!! :) :rotf::rotf:
 
pa jel ti stvarno verujes da ce se ds raspasti?????????
glup si

A šta je njih držalo zajedno ???? Neka ideja , neki cilj ??? Samo želja da vladaju i cilj da pljačkaju ? sada toga nema , može ih održati želja da opet pljačkaju ,ali je to pravo daleko ,a njih puno . Zato je logično da se posvađaju tipa : jesam li ti rekoa ja , što si ono ,a što si ti ovo, nisi trebao onako, ti si se izvukao .

JA mislim da ih je Đilas sve navukao i PAjtić , sada je napad na njih da zajedno svi dijele plijen u BG i Vojvodini , a ovi to nedaju , zato će oni sa pozicije vlasti da se odvoje od ostalih ,a da njih za sve okrive ,ako mi smo progresivne snage ,a oni destruktivne .
 

Back
Top