Tactical Krav Maga i High Risk Akademija u Beogradu

molinelo

Početnik
Poruka
48
Poštovanje,
Zadovoljstvo mi je da sve prisutne obavestim o otvaranju Tactical Krav Maga i High Risk Akademije u Beogradu, Srbija. Treninzi će se održavati od 15. februara u sali u ul. XXI Divizije br. 30. Polaznici će biti podeljeni po manjim grupama od 7 do 10 ljudi. Treninzi će se održavati dva puta nedeljno, sreda od 21h i subota od 19,30h. Treninge će voditi g. Ilić Bojan, predsednik TKM za Srbiju, predsednik TKM za Evropu. Mesečna članarina će biti 2500 dinara. Za dodatne informacije: tacticalkravmaga.eu@gmail.com ili Dejan.TKM.Serbia@gmail.com ili web sajt: www.tacticalkravmaga-eu.com
Hvala uz nadu da ćemo se videti u sali!

Poštovanje Freelanderu,
Osnova dve najveće postojeće svetske KM federacije je ista - veština bliske borbe IOS-a (Izraelskih Odbrambenih Snaga). Medjutim, Taktička Krav Maga, didaktički i metodički pokriva nešto šire područje. Naime, kao deo programa, radi se taktika, strategija, poligon, duga cev i kratka cev. Ceo program se prelazi veoma brzo, slično kao prilikom podučavanja vojnih jedinica. Pored redovnih treninga postoje tzv. krugovi, ekvivalent seminarima iz drugih veština. Organizuju se na tromesečnoj bazi (može i češće) i uključuju sedam dana intenzivnog treninga od po četiri (ili više) sati dnevno. Nastanak i razvoj TKM su vezani za g. Itay Gil-a koji je razradio ovaj način rada i osnovao fderaciju, na osnovu svog neposrednog iskustva iz padobranskih specijalnih jedinica IOS-a.
Ukoliko te još nešto zanima, biće mi zadovoljstvo da ti odgovorim.

Poštvanje Rolo martins,
Hvala na tvojim pitanjima.
Što se koncepcije tiče. prvo se uči rad bez oružja, da bi se nešto kasnije počelo sa radom sa oružjem. U sali se koriste gumene kopije sečiva, Gloka i nekoliko različitih modela pušaka. Sparinzi se rade od samog početka, tj. simulacije borbenih situacija sa punim kontaktom, u manje ili više kontrolisanim okolnostima (opet u zavisnosti od nivoa - na početku kontrolisaniji kontekst, da bi se postupno išlo ka sve realnijem i slobodnijem). Mi obezbedjujemo celokupnu opremu koja se koristi na treningu - štitnici, maske, oružje, panciri, itd...U okviru High Riska se od početka radi sa pravim oružjem i bojevom municijom.

Poštovanje Brlvrlac,
Ne nismo u istoj organizaciji sa Shooterom, ali to očigledno ne znači da se medjusobno ne poštujemo. Ako bismo krenuli u medjusobno kritikovanje, postali bismo kao deca koja se svadjaju čiji je tata jači. Postoje dve glavne struje KM-a u svetu: International Krav Maga Federation i Tactical Krav Maga. Pretpostavljam da o IKMF znaš dovoljno podataka. TKM je osnovao i u njoj ima funkciju tehničkog direktora i predsednika gospodin Itay Gil, oficir Izraelskih Odbrambenih Snaga. Gospodin Gil je bivši glavni instruktor YAMAM specijalnih padobranskih antiterorističkih jedinica IOS-a. Od 1992. do 1997. je bio direktor programa obuke Izraelske Graničarske Službe. Trenutno je na poziciji glavnog strateškog planera PT dejstava u okviru IOS-a. Ukupno 13 godina neposrednog borbenog iskustva u okviru IOS-a.
Taktička Krav Maga, pored nenaoružane tehnike, podučava na nivou osnovnog kursa, i pištolj, poluautomat i sačmaricu. Program je dosta usmeren, pored tehnike, i na strategiju i taktiku, kako u individualnom, tako i u formacijskom dejstvovanju. Program je u velikoj meri prilagodjen bezbednosnim službama, mada ga, naravno, mogu vežbati i civili i privatna lica. Osnovna razlika izmedju IKMF i TKM je u didaktici. Inače, obe struje vode poreklo od istog bazičnog sistema.
U Srbiji, TKM vodi gospodin Ilić Bojan koji je instruktorsku licencu, kao i zvanje predsednika TKM za Srbiju, i za Evropu, dobio na medjunarodnom instruktorskom seminaru u Tajlandu, 2008. godine.
Dalja pitanja su dobrodošla.

Dobro veče,
Juče je potvrdjeno da će u Beogradu od 05 do 11 septembra 2009. biti održan seminar Taktičke Krav Mage koji će voditi gospodin Carl Halley, predsednik TKM za Australiju i Aziju i gospodin Bojan Ilić, predsednik TKM za Srbiju i Evropu.
Takodje je potvrdjeno da će odmah nakon ovog seminara, u Beogradu biti održan medjunarodni instruktorski seminar pod vodjstvom gospodina Itay Gil-a, osnivača TKM-a, i oficira Izraelskih Odbrambenih Snaga. Ovaj veliki dogadjaj će početi 13 septembra. Učešće je otvoreno za sve zainteresovane i zakazivanje je moguće preko e-mail adresa koje su date u ranijem postu, ili preko sajta: www.tacticalkravmaga-eu.com.
Seminar u Srbiji je već objavljen na medjunarodnom TKM sajtu: www.tacticalkravmaga.com

TKM je osnovan u Srbiji otvaranjem TKM i High Risk Akademije u Beogradu pre nešto više od mesec dana. Još ne postoji klub u N Sadu, iako već postoje kontakti i preliminarni razgovori oko osnvanja novosadskog ogranka. Preporučujem ti dolazak u Bgd ako te zanima trening ili razgovor, naravno, ako ti to nije suviše velik deranžman. Preko našeg web sajta, možeš direktno kontaktirati g. Bojana Ilića i postaviti pitanja u vezi sa TKM-om.

Zelim pozdraviti otvaranje TKM u Srbiji.

2005.god imao sam prilike da ucestvujem na Advanced security Training Course koji se odrzao u Beogradu u trajanju od 6 dana i koji je vodio Itay Gil.
Posto je najveci deo tehnika izvodio na meni - zelim napomenuti da je to jedan zaista vrlo spreman i siguran covek u onome sto radi. Profesionalnost, fizicka spremnost, sigurnost i konkretnost su kod mene ostavili izuzetan utisak - posebno zbog cinjenice sto sam imao prilike da radim sa vecim br. svetskih majstora razlicitih vestina.

Toliko od mene.

Pozdrav i sve najbolje u daljem radu i sirenju!!!

Back