Tači: Zapad ne može da ubedi Srbiju da prizna Kosovo

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je danas da zapadni saveznici Kosova nisu mogli do danas da ubede Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i ne mogu da garantuju da će to moći da urade ni u bliskoj budućnosti.

"Argumentovao sam da eventualni sporazum o mirnoj korekciji granice sa Srbijom, Kosovu obezbeđuje priznanje od strane Srbije i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe našoj zemlji. Očekivao sam racionalne protivargumente, ali do danas sam samo čuo puno buke i u najgorem slučaju čak i mržnju. Kosovo je veoma mala zemlja da bi proizvodila ovoliko puno mržnje, koja deli naše društvo", kaže on.
https://www.blic.rs/vesti/politika/taci-zapad-ne-moze-da-ubedi-srbiju-da-prizna-kosovo/0e12634
Написао је да ,,убеде Србију'' а мислио ја ,,да натерају Србију'' да потпише нешто што се не потписује.

А само луд човек може да замишља ,,мирну корекцију граница'' какву је он описао.

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je danas da zapadni saveznici Kosova nisu mogli do danas da ubede Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i ne mogu da garantuju da će to moći da urade ni u bliskoj budućnosti.

"Argumentovao sam da eventualni sporazum o mirnoj korekciji granice sa Srbijom, Kosovu obezbeđuje priznanje od strane Srbije i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe našoj zemlji. Očekivao sam racionalne protivargumente, ali do danas sam samo čuo puno buke i u najgorem slučaju čak i mržnju. Kosovo je veoma mala zemlja da bi proizvodila ovoliko puno mržnje, koja deli naše društvo", kaže on.
https://www.blic.rs/vesti/politika/taci-zapad-ne-moze-da-ubedi-srbiju-da-prizna-kosovo/0e12634
Написао је да ,,убеде Србију'' а мислио ја ,,да натерају Србију'' да потпише нешто што се не потписује.

А само луд човек може да замишља ,,мирну корекцију граница'' какву је он описао.

Сукоби одређују границе и поражени потписује оно што победник тражи од пораженог.

Уместо 1244 да је била нека друга резолуција где 24 земље или САД траже предају територија и окупацију, ми би то сигурно и одавно потписали.

У Међунаодном праву су дефинисани ратни обичаји.

Међутим, Шћипетари нису успели оружано освојити КиМ и поразити Српску војску , чак са подршком САД-а, па је зато потписана Р1244, где стоји да је КиМ саставни део Србије.

Шћипетари нису успели оружано освојити КиМ и поразити Српску војску , чак са подршком САД-а, па је зато потписана Р1244, где стоји да је КиМ саставни део Србије.

To ne pise u rez.1244 ... Uostalom i na busu pise '' Lasta '' pa ne leti.

To ne pise u rez.1244 ... Uostalom i na busu pise '' Lasta '' pa ne leti.

Nego šta piše ?

Da je uostalom Kosovo Republjik ?

Da je Spska vojska ratom isterana, a ne sporazumom, pisalo bi Kosovo Republjik a možda i Kosovo Pax Romana.

Ali nije !

- - - - - - - - - -

Ta tzv. država Kosovo će biti Nova Palestina na Balkanu.

Zapad ima sve manje snage i volje da se bori za taj klinton - soroš projekat.

Ludaci nikada neće dobiti državu, a Srbija će krvariti još decanijama.

Mnogo će propasti i Šćipetari i Srbi

Dakle, sever Srbima ostalima ZSO?

Da bi Srbi išta dobili pa i tu ZSO mora se Kosovo priznati, sad je rano za to. Ne znam zašto Srbi hoće da dobiju ZSO a Albancima da ne daju ništa a isto tako Albanci hoće priznanje a da Srbi ne dobiju ništa. Tu sporazuma nema, obe strane su nerealne al smekšaće se to do 2050. Pogledaj samo koliko smo se mi borili za prava tokom 19 veka protiv Turaka. Sve su to procesi dugotrajni i maratonski pregovori od 50 do 100 godina.

Prištinski portal: Tači sledeće nedelje sa Trampom o korekciji granica
http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/p...edece-nedelje-sa-trampom-o-korekciji-granica/
----------------------------------------------------------------------------------------
Nece se uplašiti naših migova sigurno.

Trampova administracija će hladnokrvno "baciti na papir" i izračunati svoje interese.
Sa jedne strane nepriznata teritorija sa 0,8 miliona gradjana za koju se moraju boriti u UN i urgirati širom sveta.
"Crna rupa" na Balkanu kojom vladaju ratni zločinci i mafijaški klanovi, nesposobni za bilo šta ozbiljnije pa i za državu.

Sa druge strane jedna ozbiljna država i stara evropska državotvorna nacija, sa privredom koja raste i koju podržavaju vrlo ozbiljne sile kao što su Rusija , Kina, Indija ....
Amerika ima interes da bude na strani Srbije.

Mislim da će Tramp brzo preseći. Ako već nije presekao.

Back