Tači: Sanjam da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje Kosovu

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

Predsednik Kosova Hašim Tači demantovao je optužbe kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i međunarodnih analitičara, o tome da postoji dogovor, odnosno nacrt sporazuma sa Beogradom o razmeni teritorija. Sa druge strane, uveren je da će SAD podstaći postizanje "konačnog sporazuma" sa Beogradom, dok istovremeno sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa "pripoje Kosovu".

http://rs.n1info.com/Vesti/a602122/comments/Taci-o-razmeni-teritorija-sa-Beogradom.html

Autor:
KoSSev

Podijeli:
0 Link je kopiran

Izvor: N1

Predsjednik Kosova Hašim Tači demantovao je optužbe kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i međunarodnih analitičara, o tome da postoji dogovor, odnosno nacrt sporazuma sa Beogradom o razmjeni teritorija. Sa druge strane, uvjeren je da će SAD podstaći postizanje "konačnog sporazuma" sa Beogradom, dok istovremeno sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa "pripoje Kosovu".

"Sanjam o tome da se Preševo, Medveđa i Bujanovac beskompromisno uključe u teritorijalni integritet Republike Kosovo", rekao je Tači u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova, prenosi Kossev.

Sa druge strane tvrdi da ne postoje ni razgovori, ni dogovor o razmjeni teritorija.

"Ko god govori o razmjeni, to je za unutrašnju upotrebu, pošto se o tome nije nikada razgovaralo, a kamoli u Washingtonu", tvrdi Tači.

On dodaje da ni pod kojim okolnostima nije razmatran sadržaj, odnosno mogućnost bilo kakvog dogovora.

On je kazao da tamo gdje bude sjedio za stolom neće biti razgovora o razmjeni teritorija.

Za Kurtijeve optužbe da je postigao tajni sporazum sa Beogradom, Tači je kazao da su "čaršijske priče" i istakao da se sve što se dogodilo u Washingtonu je bilo "pokazivanje volje da se nastavi dijalog".

http://rs.n1info.com/Vesti/a602122/comments/Taci-o-razmeni-teritorija-sa-Beogradom.html

U Beogradu plasiraju pricu kako ce se razgovara i podeli teritorije. Narod to shvata kao podelu Kosova i da sever ostane u Srbiji. Kad ono.....radi se o tome da se odvali presevska dolina i pripoji Kosovu.

Ja sanjam Tacija Haradinaja Kurtija pred streljackim vodom vojske Srbije.

Svako od nas ce nastaviti da sanja svoj san.

Ceracemo se srpski neprijatelji do istrage vase ili nase.

Samo je pitanje ciji san je blizi realnosti. Gubitkom presevske doline, Srbija gubi i granicu sa Makedonijom. Ocito da postoji projekat da se Srbija odaci sto dalje od mora i zato seckaju ove juzne delove

II01-3.jpg

Jednom davno, dok sam bio student, pricao sam s jednim Albancem. Rece mi da je sve njihovo do Nisa i da nikad nece odustati od toga. Rece mi i da je Vranje albansko.

Taj Albanac je bio obicni radnik bez kvalifikacija. Dakle jedve pismen. Ali je ocito znao visu nacionalnu politiku. Mislim da nije bio neki obicni ekstrem vec da mu je to neko usadio u glavu i da je on deluje u sklopu nekog sireg i na visim instancama skovanog plana

Ja sanjam Tacija Haradinaja Kurtija pred streljackim vodom vojske Srbije.

Svako od nas ce nastaviti da sanja svoj san.

Ceracemo se srpski neprijatelji do istrage vase ili nase.
Mislim da ces ti pre u zatvor nego Taci....istrazni organi Srbije su na platniom spisku siptara vec 50 godina....a sudije dobijaju po neku crkavicu od "gradjanskih" advokata....pa ti sledi duza robija za "govor mrznje"

Mislim da ces ti pre u zatvor nego Taci....istrazni organi Srbije su na platniom spisku siptara vec 50 godina....a sudije dobijaju po neku crkavicu od "gradjanskih" advokata....pa ti sledi duza robija za "govor mrznje"
nije govor mrznje reci da monstrumi poput haradinaja zasluzuju u najmanju ruku metak u celo.

idi ti pricaj šiptarima o govoru mrznje.

Samo je pitanje ciji san je blizi realnosti. Gubitkom presevske doline, Srbija gubi i granicu sa Makedonijom. Ocito da postoji projekat da se Srbija odaci sto dalje od mora i zato seckaju ove juzne delove

II01-3.jpg
Iznenadilo me to kako je riječ o velikom prostoru, pa to je kao pola Kosova. Ja sam mislio da se radi o par sela. Kakvi su demografski trendovi tamo i kako se drže Srbi koji tamo žive?

Taj Albanac je bio obicni radnik bez kvalifikacija. Dakle jedve pismen. Ali je ocito znao visu nacionalnu politiku. Mislim da nije bio neki obicni ekstrem vec da mu je to neko usadio u glavu i da je on deluje u sklopu nekog sireg i na visim instancama skovanog plana
Kod nas ni nas predsednik ne sme da kaze koja je nasa nacionalna politika
osim one u narodnu poznate" da nesto izgubimo a da nesto dobijemo"

Iznenadilo me to kako je riječ o velikom prostoru, pa to je kao pola Kosova. Ja sam mislio da se radi o par sela. Kakvi su demografski trendovi tamo i kako se drže Srbi koji tamo žive?

Granice tih područja na karti su predimenzionirane. Trebaš dosad biti svjestan da Srbi sve prenapuhuju. Zapravo je taj dio na koji Albanci imaju pretenziju daleko manji.

Albanci rade i na tome. Copkaju malo po malo. Bitno je da se ljulja
...sposobni su...njih i NATO milijarda...šteta što ne dobivaju vize za EU jer su ih prepoznali kao leglo kriminala i narko kartela uz najveći po glavi stanovnika broj kako ti kažeš boraca ISILa....tako su i njemci uzeli sudete pa čopkali vamo tamo a na kraju su s zavežljajima napuštali imanja...a da ne govorimo o turcima i njihovim muslimanima koji su ostali u tragovima u odnosu šta su bili prije 150 god na ovim prostorima...

Back