Tablet Samsung Galaxy Tab 2 - Mnoge aplikacije neće da rade

miskoruzic

Zainteresovan član
Poruka
105
Imam problem sa Samsung-ovim tabletom (Samsung Galaxy Tab 2), reinstalirao sam ga tj vratio na fabrička podešavanja i od tada nemogu da mu instaliram nijednu aplikaciju na Play Store čak i na Google pretraživaču. Jednostavno kada pokrenem instal za bilo koju aplikaciju izlazi mi poruka upozorenja u malom belom trouglu (greška - veza nije uspostavljena). Ovaj tablet koristim već dugo i nikada do sada nisam imao ovakav problem. Inače, samo da pomenem ako možda to ima neke veze, moj tablet ima zastarelu android verziju 4.2.2. Ali jednostavno, i pored toga tablet mi je radio do pre nekoliko dana. Na fabrička podešavanja sam ga vraćao još jedno 2-3 puta misleći da ću da rešim ovaj problem ali bezuspešno. A imao sam problem svaki put i sa svojim google nalogom, jednostavno neće da prođe prijava, inače korisničko ime i pasword su mi 100% tačni. Ako neko ima bilo kakvu ideju za rešavanje ovog mog problema neka mi hitno javi. Hvala unapred.

Imam problem sa Samsung-ovim tabletom (Samsung Galaxy Tab 2), reinstalirao sam ga tj vratio na fabrička podešavanja i od tada nemogu da mu instaliram nijednu aplikaciju na Play Store čak i na Google pretraživaču. Jednostavno kada pokrenem instal za bilo koju aplikaciju izlazi mi poruka upozorenja u malom belom trouglu (greška - veza nije uspostavljena). Ovaj tablet koristim već dugo i nikada do sada nisam imao ovakav problem. Inače, samo da pomenem ako možda to ima neke veze, moj tablet ima zastarelu android verziju 4.2.2. Ali jednostavno, i pored toga tablet mi je radio do pre nekoliko dana. Na fabrička podešavanja sam ga vraćao još jedno 2-3 puta misleći da ću da rešim ovaj problem ali bezuspešno. A imao sam problem svaki put i sa svojim google nalogom, jednostavno neće da prođe prijava, inače korisničko ime i pasword su mi 100% tačni. Ako neko ima bilo kakvu ideju za rešavanje ovog mog problema neka mi hitno javi. Hvala unapred.
Zastarelo i to bas dobro.

radio je jer si vec imao instalirane aplikacije koje su radile na tom androidu.
nove verzije tih aplikacija prosto ne mozes vise da instaliras jer zahtevaju napredniji android i ne mogu da se instaliraju.. nisi trebao da vracas na fabricka podesavanja.

sobzirom na samsungovu politiku podrske mislim da ti je verzija android 7 najjjaca koju mozes da instaliras.

jedino resenje da se ne zezas sa kastm romom je da pokusas sto rece bad boj da googlas i nadjes stare verzije tih programa na internetu i da ih rucno instaliras.
na google store mozes da zaboravis sa tom zastarelom verzijom androida jer se tamo nalaze samo najnovije verzije programa koje ne podrzavaju stari android.

radio je jer si vec imao instalirane aplikacije koje su radile na tom androidu.
nove verzije tih aplikacija prosto ne mozes vise da instaliras jer zahtevaju napredniji android i ne mogu da se instaliraju.. nisi trebao da vracas na fabricka podesavanja.

sobzirom na samsungovu politiku podrske mislim da ti je verzija android 7 najjjaca koju mozes da instaliras.

jedino resenje da se ne zezas sa kastm romom je da pokusas sto rece bad boj da googlas i nadjes stare verzije tih programa na internetu i da ih rucno instaliras.
na google store mozes da zaboravis sa tom zastarelom verzijom androida jer se tamo nalaze samo najnovije verzije programa koje ne podrzavaju stari android.
Druže, šta je bolje i lakše da uradim, da intaliram celu verziju android 7 ili da pokušam da nađem starije verzije programa koje sam koristio i da ih ručno instaliram? E da, gde mogu da nađem celu verziju android 7 i gde mogu da nađem posebno starije verzije programa koje sam koristio, na Google Play to verovatno nema?

Druže, nisam baš razumeo, kada uđem u Google Maps šta tačno treba da uradim?
ako nisi razumeo brate ni ne pokusavaj, samo ces shebati tablet.

mario ti je dao link gde mozes naci stare verzije softvera.

nemoj se zezati sa flesovanjem.. nadji stare verzije na googlu i te instaliraj.

upravo preflesovao stari hamin 2.1 bt adapter ca csr-om preko bluesoleia i ubacio appleov dfu od starog dlinka dbt 120 sto je bio nemoguc poduhvat jer nije teo da ga prifati iako je isto kontroler...i sad imam hid apple kibord koja radi i u biosu.

problem samo kad ides iz hackintosha u win, ako su dve masine ,moras da ga vrnes iz hid u hci...al i to ima na githubu..terminalska rutina od samo dve linije.

storija zasto ne treba flesovati i cackati ako ne znas 100 posto sta radis. kad je bila nato intervencija stalno sam posle 23h pratio jedan americki vojni satelit na 30w preko sat parabole koji je nekodirano snimao i emitovao srbiju i bosnu. bilo je tu mnogo zanimljivog materijala za gledanje. imao sam tad jedan echostar koji je imao automatski pozicioner koji je manje vise ok radio, dovoljno da prebacis na kanal bez obzira na kom satelitu je on sam pokrene parabolu i zakuca se na taj satelit.

e sad posto je zena stalno na svedskom viasatu pratila neke leve filmove a nisam mogo da je izbacim i kazem aj bezi ocu da gledam vojni satelit, ja pametno smislim da preprogramiram pozicioner da se posle 23:00 sam okrene na 30w sa severnjackih satelita koji su bili na na 1 ili 5w mislim da tolko behu. u pomoc nasao jednog holansdkog hakera koji je iscito jedan od dva eproma na echostaru i isao liniju po liniju dok nisam video gde bi mogao da pametno umetnem svoj kod. uzas. nasao sta je nepotrebno i izbrisao taj deo posto mora da bude bajt za bajt, napisao svoju hexa mudroliju u motoroli s-recu, odlemio eprom, povezao ga sa 8+2 zica za jedan rs232 programer i flesovao... onda zalemio nazad i reko sebi ma nema sanse da ovo proradi. ukljucim risiver, sve radi ko bombona...bilo popodne negde oko 6... zove me ambasador sa krste na veceru, odlazim, posle isli na kafu i negde oko po dvanaest se vracam i gledam po inerciji na vrh zgrade da vim de je parabola...a ona 3 metra seta ko lepeza od 45w na zapadu pa do do turaka na 40 e i nazad, znaci vozi misko non stop. ulazim u stan, kaze zena, javlja se komsinica iz potkrovlja kaze ne moze da spava od nekog zujanja sa vase anatene...i doda ne mogu da gledam film nesto si shebo preseko me na pola kad je najzanimljivije. :lol:

tako da dragi moji ako ne znate, nemojte da programirate, nemojte da flesujete ili se pravite pametni jer ljudi za to skole izucavaju. moze nesto malo prosto kao rut fona ili malecni bios mod....sve ostalo je utopija ako ne znas sta radis, zasto radis i da li imas uopste potrebe da to radis.

i gratsi za tehniku filozofija koju sam naucio: ako nesto dobro radi ne cackaj ga, ma koliko ti to izazovno delovalo a sto si video da je neko napr. sa neta uradio. shebaces. garant.

idi na sajt sto ti je mario dao i tu nadji programe koji odgovaraju tvojoj verziji androida..to ti je najbolje resenje
Ne vredi brate, išao sam na onaj sajt ''Aptoide'', skinuo par istalacija i svaku instalaciju programa koji sam skinuo neće da pokrene, non stop mi izlazi upozorenje (Instaliranje je blokirano - Iz bezbednosnih razloga na tabletu je blokirana instalaija aplikacija sa nepoznatih izvora). Neznam kako ovo da zaobiđem?

Imaš i drugih ap storea sa svim verzijama unszad pa instaliraš dok ne nađeš najbolju verziju. Aptoide recimo.

https://en.aptoide.com/
Ne vredi, išao sam na onaj sajt ''Aptoide'', skinuo par istalacija i svaku instalaciju programa koji sam skinuo neće da pokrene, non stop mi izlazi upozorenje (Instaliranje je blokirano - Iz bezbednosnih razloga na tabletu je blokirana instalaija aplikacija sa nepoznatih izvora). Neznam kako ovo da zaobiđem?

Back