TABLET PC ???

kojeimedadam

Buduća legenda
Poruka
27.250
Имам ..једну добру пријатељицу на овом форуму...којој је њен компјутер и монитор на...како она каже...ИЗДИСАЈУ...па се размишља да купи ..TABLET PC...како би решила тај проблем...;)

Занима је да ли би био одговарајући за следеће потребе:

- да може да изађе на џимејл и хотмејл да тамо прима поруке и да их шаље као до сада.
- да може да изађе на Крстарицу и да остављам постове речима и сликом као до сада.
- да тај таблет одговара њеном модему за интернет што би био мтс-ов АДСЛ.
- да подржава GOOGLE
- да ли би у случају да мора да користи ..wireless..требала да има ...ruter.. ?
- да ли би NETCAT MO3 4 GB био одговарајући за наведене потребе или неки други?
&
- да јој неко објасни могућности таблета
-----------------
Ја баш нешто нисам упућен у ту врсту персоналног рачунара...нисам размишљао о набавци...па се нисам ни интересовао..:confused:.

То сам јој и рекао и изнео неко своје мишљење...али сам јој такође рекао да ћу ..консултовати и друге о томе...тако да...ОДАТЛЕ...и...ОВА ТЕМА...;)

Па ако желите да јој помогнете...ИЗВОЛИТЕ :D:D:D

( И она ће се највероватније..мало касније..укључити...;) )

1. Može da otvara email i da šalje poštu
2. Može i na krstaricu, svaki tablet dolazi sa ugrađenim browser-om a može da se instalira i drugi (Opera, Chrome, Firefox)
3. Većina tableta nema ethernet priključak ali imaju wireless pa ako ima wireless ruter neće joj biti problem da se poveže
4. Naravno, podržava google
5. Ako ima telekomov modem trebalo bi da kupi ruter mada sve češće viđem da telekom nudi korisnicima neke wireless modeme pa sad nek neko drugi odgovori na ovo pitanje jer nisam korisnik telekomovog ADSL-a
6. Nije loš taj Netcat mada za malo više para može da uzme PRESTIGIO MultiPad PMP5080B sa najnovijim androidom koji je po mome mišljenju bolji od tog Netcat-a
&
http://bit.ly/MUze3v
http://bit.ly/PdK0HZ

Inače neće se baš usrećiti sa tabletom ako ga bude koristila prvenstveno za surfovanje jer su po tom pitanju užasno spori (barem ovi jeftiniji modeli). Kada bude birala tablet neka gleda da ram memorija bude što veća, što brži procesor (MHz) i da ima kapacitivni ekran. Ovo ostalo je manje bitno barem prema gore navedenim uslovima.

Poslednja izmena:
Имам ..једну добру пријатељицу на овом форуму...којој је њен компјутер и монитор на...како она каже...ИЗДИСАЈУ...па се размишља да купи ..TABLET PC...како би решила тај проблем...;)

Занима је да ли би био одговарајући за следеће потребе:

- да може да изађе на џимејл и хотмејл да тамо прима поруке и да их шаље као до сада.
- да може да изађе на Крстарицу и да остављам постове речима и сликом као до сада.
- да тај таблет одговара њеном модему за интернет што би био мтс-ов АДСЛ.
- да подржава GOOGLE
- да ли би у случају да мора да користи ..wireless..требала да има ...ruter.. ?
- да ли би NETCAT MO3 4 GB био одговарајући за наведене потребе или неки други?
&
- да јој неко објасни могућности таблета
-----------------
Ја баш нешто нисам упућен у ту врсту персоналног рачунара...нисам размишљао о набавци...па се нисам ни интересовао..:confused:.

То сам јој и рекао и изнео неко своје мишљење...али сам јој такође рекао да ћу ..консултовати и друге о томе...тако да...ОДАТЛЕ...и...ОВА ТЕМА...;)

Па ако желите да јој помогнете...ИЗВОЛИТЕ :D:D:D

( И она ће се највероватније..мало касније..укључити...;) )

Хвала пријатељу.:hvala:

1. Može da otvara email i da šalje poštu
2. Može i na krstaricu, svaki tablet dolazi sa ugrađenim browser-om a može da se instalira i drugi (Opera, Chrome, Firefox)
3. Većina tableta nema ethernet priključak ali imaju wireless pa ako ima wireless ruter neće joj biti problem da se poveže
4. Naravno, podržava google
5. Ako ima telekomov modem trebalo bi da kupi ruter mada sve češće viđem da telekom nudi korisnicima neke wireless modeme pa sad nek neko drugi odgovori na ovo pitanje jer nisam korisnik telekomovog ADSL-a
6. Nije loš taj Netcat mada za malo više para može da uzme PRESTIGIO MultiPad PMP5080B sa najnovijim androidom koji je po mome mišljenju bolji od tog Netcat-a
&
http://bit.ly/MUze3v
http://bit.ly/PdK0HZ

Inače neće se baš usrećiti sa tabletom ako ga bude koristila prvenstveno za surfovanje jer su po tom pitanju užasno spori (barem ovi jeftiniji modeli). Kada bude birala tablet neka gleda da ram memorija bude što veća, što brži procesor (MHz) i da ima kapacitivni ekran. Ovo ostalo je manje bitno barem prema gore navedenim uslovima.

Доста тога си ми разјаснио, хвала пуно.:hvala:
Још ме интересује ако бих отказала АДСЛ, који таблет са wi-fi мрежом би био најбољи односно најјачи за хватање интернета по граду? А да подржава све наведене услове?

Poslednja izmena:
@arebis777

U suštini nema velike razlike po pitanju wireless-a. Ovaj Prestigio što sam ti preporučio ima dobar wireless, barem tako ljudi pišu na itsvet-u pa možeš i sama da pogledaš te komentare. Samo otvori ovaj link i skrolaj dole dok ne vidiš ovako nešto http://bit.ly/Nad13F

@snejks

Da ali treba uzeti u obzir da će najjeftinija verzija surface-a koštati oko $600 :neutral:

Back