Quantcast

SzS priprema zakon o obeštećenju političkih žrtava za vreme Vučića

комшија

Legenda
Poruka
58.930
https://www.danas.rs/politika/szs-priprema-zakon-o-obestecenju-politickih-zrtava-za-vreme-vucica/

SzS priprema zakon o obeštećenju političkih žrtava za vreme Vučića

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je danas da će izraditi predlog zakona o materijalnom obeštećenju zaposlenih „koji su bili političke žrtve u vreme režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

1577627643000.png


Piše: Beta 29. decembra 2019. 09.10

Kako se navodi u saopštenju SzS-a, Zakon će se odnositi na nadoknadu zarada sa kamatama zaposlenih u javnom i privatnom sektoru koji su ostali bez posla usled „političkog progona ili usled suprostavljanja političkim pritiscima vezano za narušavanje prava slobodnog političkog izbora za vreme režima Vučića“.

„Nadoknada će se odnositi i na uzbunjivače koji su ukazali na korupciju i kriminal, a kojima nije pružena adekvatna zaštita ili su zbog toga trpeli posledice“, piše u saopštenju.

Finansijska nadoknada, prema nacrtu tog zakona, kako navodi SzS, biće solidarno isplaćena iz sredstava pravnog lica i odgovorne osobe u tom pravnom licu u vreme primene pritiska.

„Kao osnov za ostvarivanje prava biće potrebno da je lice u momentu nastanka političkog pritiska na to ukazalo u pisanoj formi ili javno saopštilo svoj stav kojim se protivi tom političkom pritisku“, piše u saopštenju.

Obavezu da izradi predlog zakona preuzeo je Pokret za preokret i on će u roku od 45 dana predlog dostaviti Savezu za Srbiju.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović kazao je da bi se zakon odnosio na period od 27.07.2012. godine do donošenja zakona.

Nakon što bude usvojen od Saveza, zakon će biti ponudjen i ostalim potpisnicima Sporazuma sa narodom koji bojkotuju prolećne izbore.

ЖИВЕО ДРУГ ЂИЛАС! ЖИВЕЛА ДРУГАРИЦА МАРИНИКА! ЖИВЕО ДРУГ ШОЛАК! ЖИВЕО ДРУГ МИЉУШ!
1577627948700.png
 

fobos11

Domaćin
Poruka
3.086
Da znate, govorimo o ovom Djilasu, koji je bio u onom DOS-u kada su imali kompletnu vlastii, doneli onaj zakon o jednokratnom oporezivanju firmi i pojedinaca vernih Slobodanu Milosevicu, koje su nemoralno stekli bogatstvo tokom 90ih godna. Zakon protiiv kojeg je bila i EU, jer je retroaktivan, a to je nesto sto se retko kada dopusta. I koji je, kao i mnogi drugi zakoni, propao, jer je bio nesprovodiv. Mislim da su neku sicu uplatili NIS i jos par firmi i tu je sve stalo, a DOS-ovci ocekval milijarde.

Inace ovo bi za ALeka moglo da bude podstrek da se donese zakon o zrtvama DOS-ovog rezima. Pa tu bi desetine hiljada, da ne kazem stotine hiljada moglo da tuze. Od vojnika i policajaca koji su brutalno ocisceni i odstranjeni iz sluzbe jer su branili Srbiju 90ih, do onih zaposlenih u javnom sektoru koji su ostajali bez posla preko noci kada su u divljoj lopovskoj privatiizaciji drzavne firme za sicu prodavane DOS-ovskim tajkunima. Eto Aleku teme za razmisljanje.

A da ne zaboravimo, danas mi placamo ipak i deo para DOS-ovskim zrtvama, jer su svojim brljotinama tako omogucili. Tako placamo mnogima koje su hapsili u Sablji a na kraju optuzili skoro niikog, kao sto placamo sudijama koje su u onom tragicnom pokusaju retardirane ministarke Malovicke da reformise sudstvo, preko noci ostali bez posla.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.