svojerucni pokusaj najjednostavnije 3g antene

Poruka
3.733
uuio.JPG

evo kako izgleda crc9 konektor,na 3g modemu.
3g signal imam samo napolju,nemam u sobi.
zanima me sledece: ako bi mi modem bio u sobi,dakle,direktno uboden u racunar (nema signala),a ja u ovaj ulaz na modemu uguram bilo kakav kabl ili zicu,pa onda taj kabl ili zicu izvedem napolje negde visoko,na krovu,recimo i na drugom kraju te zice zalemim aluminijumsku plocu velicine,recimo,40x40cm i usmerim je prema predajniku.da li bi ta ploca prepoznala 3g signal i odvela da go modema u sobi? :eek: :eek: :eek:
svaki put kada sam gurnuo nekakvu iglu u crc9 otvor modema,osecao sam lagano peckanje,znaci ima struje,svakako.
i imam jos jednu dvojbu.znaci,ja nemam onaj crc9 prikljucak,konverter,skupo kosta kod nas (2.000 din.) ja dakle bodem obicnu neku zicu ili kabl (neiskprekidan),samo u onaj ulaz,direktno u modem,kao sto sam zumirao na slici i to je sve! ja vidim i kapiram da tu zapravo postoji jos jedan element,crc9 se sastoji iz dva dela,a svaki crc9 kabl/konverter ima dve zice u sebi,a ja sve ovo pokusavam izvesti sa jednom!?
kao sto vidite na slici,oko ovog "unutrasnjeg" crc9 ulaza,u koji ulazi zica i koji se jedva vidi,oko njega postoji jos jedan limeni kruzic iliti osa,a ja neznam KOLIKU VAZNOST ZA SIGNAL ima i taj drugi deo,taj limeni "spoljasni" deo? jel on sluzi samo da drzi u mestu onaj pravi crc9 konverter,da ne ispadne? ili ima isto onoliko vaznu ulogu,koliko i "glavni" tanki ulaz? mozda je jos vazniji? mozda on prenosi struju,a ovaj drugi samo signal? moze li neko da mi pojasni? hvala :eek:
 

Prilozi

  • uuio.JPG
    uuio.JPG
    7,4 KB · Pregleda: 0

Back
Top