Svoj Biznis

MilosK2

Početnik
Poruka
9
Zdravo
Planiram neki svoj biznis da pokrenem do nekih 5 6 hiljada evra pa me zanima dal neko ima iskustva i neke ideje sta bi moglo da se pokrene?

Ja sam nesto razmisljao da posadim 100 200 stabala tresnje i da ulozim u to ? Pa me zanima dal ima neko iskustva sa tim ? Da mi kaze nesto vise o tome. Hvala

Ne bih da budem gruba. Ne ide to imam toliko para koji biznis ću da pokrenem. Po mom nekom mišljenju je najbolje prvo se odlučiti koji biznis. Biznis kojim se iole razumeš.Pa ide biznis plan.Tu vidiš koliko para treba, rizici, koje ti je tržište,ciljna grupa,period obrtanja para i ostalo. Barem ja tako mislim. Da li znaš nešto uopšte o sadnji stabala trešnje?

Ne bih da budem gruba. Ne ide to imam toliko para koji biznis ću da pokrenem. Po mom nekom mišljenju je najbolje prvo se odlučiti koji biznis. Biznis kojim se iole razumeš.Pa ide biznis plan.Tu vidiš koliko para treba, rizici, koje ti je tržište,ciljna grupa,period obrtanja para i ostalo. Barem ja tako mislim. Da li znaš nešto uopšte o sadnji stabala trešnje?
Pa razumem se nesto sto se tice tresanja al naravno planiram da odem kod coveka koji se bavi sa tim da popricam malo sa njim oko svega sta i kako.

E, pomagala sam drugarici. Ona je pokrenula salon za negu lepote.
Teško ti je da bilo šta pokrećeš sam. Treba da imaš nekoga iz porodice ili od drugara, prijatelja koji imaju malo entuzijazma da ti pomognu. Kasnije ih možeš nagraditi (platiti) ili im se revanširati.
Šta god radiš moras prvo da stavis na papir( proekat-biznis plan) i da ipak imaš par ljudi oko sebe koji će da ti malo pomognu.
P.S. novac količina novca koji imaš nije ni mala ni velika.

Мој ти је савет препродаја половњака, ако имаш неки плац онда их тамо излажеш, ако не, онда сува препродаја. Цена им само скаче и добра је зарада. Ово око пољопривреде имаш сто мука и проблема, а и реално мале су то паре да би се у тако нешто упуштао. Бар моје мишљење.

Pa razumem se nesto sto se tice tresanja al naravno planiram da odem kod coveka koji se bavi sa tim da popricam malo sa njim oko svega sta i kako.
To bi bilo najbolje. Uzmeš papir i sve lepo zapišeš,i dobre i loše strane.Negde sam pročitala da je prva godina biznisa čist gubitak jer tu ide uglavnom ulaganje.Plus (ovo naravno ako ideš legalno) imao ti posla nemao moraš platiti porez.Država u stvari i najviše uzima,dok se uzimaju razne dozvole. Najvažnije je ne srljati.

Ja sam nesto razmisljao da posadim 100 200 stabala tresnje i da ulozim u to ?
Ако имаш своју земљу, боља варијанта ти је да се бавиш лековитим биљем.
Засади трешања су индустрија и нисам сигуран колико је 100-200 стабала довољно да те издржава.
И рачунај да ћеш пар година морати да чекаш да те трешње стигну до рађања, а живети треба све време до тад.
Трешња се тешко чува и мораш је продати кад стигне за брање. То знају и купци па онда спуштају цену у том периоду како би имали већу добит кад је изнесу на тржиште.
А савети око бизнис плана су више него добри, чак и ако треба некога да платиш за то. Бизнис можеш покренути и без једног евра ако ти је неко сложио бизнис план на који ће свака банка да те кредитира.

Back