Svoen Alkalaj uhvaćen kao pijani razvratnik

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
87.147
sven%20alkalaj.jpg


Дипломатски скандал који је на Међународној конференцији о евроатлантским интеграцијама у Колашину, у Црној Гори, почетком јуна направио министар иностраних послова БиХ, Свен Алкалај, могао би нарушити добре односе двије пријатељске сусједне земље, рекао је "Фокусу" извор из Владе Црне Горе.

Алкалај је, наводи наш извор, у фази тешког пијанства са сарадницом испарио с дипломатске забаве да би их касније обезбјеђење, које се дало у потрагу за несталим министром, затекло распиштољене у одшкринутој хотелској соби.

Прије него што је сарадницу отпратио до тоалета, Алкалај је булазнио и причао небулозе, које се нису допале дипломатама, посебно не домаћину Милану Роћену, министру иностраних послова Црне Горе.

"Роћен је након свега хтио упутити дипломатску ноту БиХ, али је одустао због незгодног термина, пред почетак туристичке сезоне. Схватио је да би се могуће затезање односа могао негативно одразити на прилив гостију из БиХ на црногорско приморје - објашњава наш извор.

Црногорски министар јавно је говорио да с неозбиљним дипломатама попут Алкалаја више не жели сарађивати.

"Сви присутни током централне вечери на међународном скупу примијетили су да је Алкалај немилице листио вино од 150 евра и да је са својом наводном сарадницом, извјесном Сарајком, за коју је говорио да је запослена у МИП БиХ, користио вулгарне ријечи, на шта су се сви згражавали - испричао нам је један од учесника овог скупа.

Алкалај је сутрадан, након што се отријезнио, покупио своје ствари и напустио скуп, а његова сарадница по истом сценарију завршила је други радни дан, само је умјесто Алкалаја у главној улози био Бране Мандић, такође представник БиХ.

На конференцији је био и словачки министар иностраних послова, Мирослав Лајчак, који је о свему обавијестио свог насљедника на мјесту високог представника у БиХ, Влаентина Инцка.

Тако ће конференција на којој су учестовали високи представници министарстава иностраних послова 14 држава Централне и Југоисточне Европе, САД, НАТО и међународних организација остати запамћена по испадима Свена Алкалаја.

Министрово брчкање

Министар спољних послова БиХ, Свен Алкалај, злоупотребљава свој положај како би себи угоднијим учинио одласке на море током врућих љетних дана.

Наиме, како сазнаје Пинцом.инфо, прије Алкалајевих приватних одлазака у Хрватску из његовог кабинета одговарајућим државним службама упућују се дописи у којима се тражи да снаге државне граничне полиције буду стављене у стање посебне приправности приликом министровог преласка границе, како Алкалај, попут осталих грађана, не би чекао на улазак у РХ.

Очигледно, министар не жели губити вријеме и жели што прије стићи на морско брчкање. Проблем је у томе што Алкалај нема право на ову врсту погодности када у приватном аранжману путује у сусједну земљу.
 

Back
Top