SVISMO MI JEDNAKI SAMO Su NEKI JEDNAKIJI!!!!!!!!!!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

jelenasrna

Obećava
Poruka
82
SVI SMO MI JEDNAKI < SAMO SU NEKI JEDNAKIJIII!!!!!!!!!
by Jelena Stojan Popovic on уторак, фебруар 8, 2011 у 8:07пре подне ·

Razmišljajuci o toleranciji, osvrnuh se na ovih dana za mene poražavajucu i žalosnu pojavu : Da prosto od pojedinaca kojih je malo,ali koji su se nekom svojim čudnim vezama slili u "jedno", posećajuci me svojim nastupom da zaboravim da sam u njihovoj blizini , ne dajuci mi prostora da išta govorim i prozborim na pojedinosti ,teme i pojave koje smatram da od njih bolje razumem i poznajem.

Nikoko , ni pod kojim uslovima , ne bih želela da ostanem nema na stvari o kojima i te kako valja govoriti, a sto ja imam za kazati,iako to zvuci neskromno, svakoko bi trebalo da se iznese i uvaži.!

Izvrgnuta ruglu , izbegavanju, ne osvrtanju na mene samu ...., povukoh se, ali se ipak u meni vrati osecaj samouvažavaja i samopoštovanja. Verovatno, zato se i usudjujem da o tome pišem, ne bi li do kraja istrajala u svojim stavovima , razmišljanjima i pogledima na svet!:) :(

Ali...mali milion puta u poslednje vreme ostadoh ne dorecena u pokusaju da izgovori prvu reč , ma,...prvo slovo , bejah zaustavljena i ignorisana .... I onda šta drugo, nego da sklonim - povučem i čekam drugu priliku, kada će se neko smilovati i dozvoliti mi da ipak nešto kažem ali...uzalud.

Nemam šanse na repliku, jer odmah dolazim u konflikt sa većinom, što remeti moj mir i zbog toga upravo shvatih da moram da se sklonim .

Žalosno je , što oni koji drže besede i ne daju mi pravo na odgovor uvek se pozivaju na toleranciju , razumevanje i jednakost.

Zvuci pateticno ali, oni kao da se rukovode konstatacijom Mike Antica:" DA SMO SVI MI JEDNAKI SAMO SU NEKI JEDNAKIJI".

"Ćutanje je zlato govorili su stariji , ali ja ne bih da ćutim ...

Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.

Zar je nada u tome da sve prođe?

Mogu da mislim šta god hoću, učiniti ne mogu ništa. U današnjem svijetu ostaju nam samo dvije mogućnosti, prilagođavanje ili vlastita žrtva. Boriti se ne možeš, kad bi i htio, onemogućiće te na prvom koraku, pri prvoj riječi, i to je samoubistvo, bez dejstva, bez smisla, bez imena i uspomena. Nemaš mogućnosti da kažes ono što ti je na srcu, pa da poslije i stradaš!

za to nisam pokusala reci,,posto,ponavljam,,tekst sam pisala inspirisana gruboscu i oduzimanja prava na slobodu .......????????

Pošto vidim da si ovo pisala u velikoj ljutini ja sam sve to lepo pročitao ali nisam mogao da nađem baš razlog zbog čega je ta nepravda i zašto nismo svi jednaki.Mi mali ljudi teško da se suprostavimo toj drugoj strani zato puno njih sagnu glavu i traže manji otpor da nebi propali pa makar i da im je lošije.Najbolje je ne reagovati na te provokacije i ne pokazivati da si pogođena time.

Prosto sam zgrozena tvojom gruboscu,cinizmom,ironijom i omalovazavanjem,,ali ipak ponekad takve pojave i licnosti mogu da budu inspirativne i navedu te na razmisljanje koliko su samo ljudi punih sebe,zarobljeno sopstvenim frustracijama u stanju da razbiju coveku iluziju o zivotu u kome smo svi rodjeni isti,sa potpuno istim pravima zivljenja i slobodi sopstvenih pogleda i stavova..PONAVLJAM: NE PODNOSIM LJUDE KOJI SEBI DAJU ZA PRAVO DA UGROZAVAJU SLOBODU DRUGIMA<JER JE TO JEDNO OD OSNOVNIH PRAVA SVAKE LJUSKE JEDINKE...Svakako ,Sloboda je sirok pojam,,nekada previse slobode prelazi u anarhiju,,,ali to se retko desava.No,htedoh ti reci:da bi ti bilo pametnije da nosena osecajem vise vrednosti,pocnes da razmisljas koliko povredjujes ljude oko sebe i zadajes im bol,,sto je mozda negde u tvojoj posvesti i cilj,,jer imam utisak da uzivas vredjajuci druge,a pogotovu emotivno slabe osobe...sto je slucaj i sa mnom.Ja sam ,zbog takvih kao sto si ti mnogo suza prolila u zivotu,ali sam uvek imala spremnu repliku,iako sam bila uskracena da je iznesem na svetlost dana.
Recicu ti,da sam potpuno ravnodusna i da mi je apsolutno ne bitno tvoje misljenje,,Ako si modelator u oblasti-poglavlju ''nepravde'',odmah svoje tekstove iz razlicitih oblasti i pesme brisem i napustam klub,,,jer me to poseca na pricu:KO O CEMU?<***** O POSTENJU!gde ti je MORAL<SAOSECANJE<COVEKOLJUBLJE???Priznajem moj tekst nije sjajan ,a objasnila sam ti i zazto,,ali je moj,,,za razliku od ''tisucu'' drugih koje sam imala prilike da citam a skonuti su samo s neta....Toliko....samo bih volela da vidim koji od tvojih tekstova,ne bi li procenila sta ti podrazumevas pod kvalitetom?????????

Prosto sam zgrozena tvojom gruboscu,cinizmom,ironijom i omalovazavanjem,,ali ipak ponekad takve pojave i licnosti mogu da budu inspirativne i navedu te na razmisljanje koliko su samo ljudi punih sebe,zarobljeno sopstvenim frustracijama u stanju da razbiju coveku iluziju o zivotu u kome smo svi rodjeni isti,sa potpuno istim pravima zivljenja i slobodi sopstvenih pogleda i stavova..PONAVLJAM: NE PODNOSIM LJUDE KOJI SEBI DAJU ZA PRAVO DA UGROZAVAJU SLOBODU DRUGIMA<JER JE TO JEDNO OD OSNOVNIH PRAVA SVAKE LJUSKE JEDINKE...Svakako ,Sloboda je sirok pojam,,nekada previse slobode prelazi u anarhiju,,,ali to se retko desava.No,htedoh ti reci:da bi ti bilo pametnije da nosena osecajem vise vrednosti,pocnes da razmisljas koliko povredjujes ljude oko sebe i zadajes im bol,,sto je mozda negde u tvojoj posvesti i cilj,,jer imam utisak da uzivas vredjajuci druge,a pogotovu emotivno slabe osobe...sto je slucaj i sa mnom.Ja sam ,zbog takvih kao sto si ti mnogo suza prolila u zivotu,ali sam uvek imala spremnu repliku,iako sam bila uskracena da je iznesem na svetlost dana.
Recicu ti,da sam potpuno ravnodusna i da mi je apsolutno ne bitno tvoje misljenje,,Ako si modelator u oblasti-poglavlju ''nepravde'',odmah svoje tekstove iz razlicitih oblasti i pesme brisem i napustam klub,,,jer me to poseca na pricu:KO O CEMU?<***** O POSTENJU!gde ti je MORAL<SAOSECANJE<COVEKOLJUBLJE???Priznajem moj tekst nije sjajan ,a objasnila sam ti i zazto,,ali je moj,,,za razliku od ''tisucu'' drugih koje sam imala prilike da citam a skonuti su samo s neta....Toliko....samo bih volela da vidim koji od tvojih tekstova,ne bi li procenila sta ti podrazumevas pod kvalitetom?????????

ovo ti je poslednje upozorenje, nemoj se sa mnom raspravljati vec procitaj pravilnik, a ja cu kao i svaki moderator u skladu sa tim istim pravilnikom i postupiti
bice ti obrisana tema i ponovo ces biti kaznjena

Vreme je da počneš prevazilaziti svoje mladalačke iluzije. Što se tiče iluzije slobode pogledaj samo koliko na nečiji život utiče imućnost nečije porodice u kojoj se rodi ili genetska kombinacija koju nosi, a ni na šta od toga se ne može uticati. Najbliže slobodi možeš da ostvariš, ako iskoristiš unutrašnji potencijal, koji treba da pronađeš, jedan način razmišljana i osećanja, kao neki prirodni instinskt za istinu i pravdu. Odlično razumem kako se osećaš, ali pokušaj da osvojiš svoju svest, da sva životna iskustva i razmišljanja postanu jedna jedan koherentni tok, koji će ti omogućiti da dođeš do svojih životnih istina.

Poslednja izmena:
Samo bi nesto da porucim onima koji teze SLOBODI,kao najosnovnijem ljuskom pravu:Ne odustajte ljudi!!!
U cemu je zapravo smisao?Ja sam ,recimo, los primer,svasta sam prosla u zivotu nevezano za slobodu i postala crno na belo:EMOTIVO NESTABILNA OSOBA,,zato me moze svako,ali apsolutno svako povrediti,,ali to je prosto deo jedne u nizu mojih bolesti
Mozda je nekada bolje povuci se ,eto,,priznajem:sama sebe demantujem...ali
JA ODUSTAJEM!!!Ne zbog toga sto sam kukavica,ustvari ja u svojoj biti to i jesam,,nego ne bih da vise trosim ovo malo mira sto mi je ostalo na stvari kojime neko ne zeli ,da li zbog svoje sujete,ili zbog ne znam vise sta ,da cuje .
Ali sve je prosto NEBITNO,,mozda je najpametnije ostati ravnodusan ,,zar takvi ne prolaze najbolje????jednostavno te zivot navede da budes ono sto nikad ne bi pozeleo biti!!

:EMOTIVO NESTABILNA OSOBA,,zato me moze svako,ali apsolutno svako povrediti,,ali to je prosto deo jedne u nizu mojih bolesti

tvoja dijagnoza je samo preterano patetisanje zbog razmazenosti.
u slucaju da nisi trol, neciji dupli profil (moderator bi mogao da proveri za svaki slucaj da ne gubimo vreme za dzaba ;) )

a sloboda? sloboda ne postoji.sloboda je utopija.
jer je neminovno da se moja apsolutna sloboda kosi sa tvojom. i time se ukida tvoja sloboda i dolazis u polozaj da se prilagodis meni.
a prinudno prilagodjavanje nije sloboda ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back