toma2.jpg

Nisam baš neki obožavalac emisija Grand produkcije, ali moram priznati da se i u njima ponekad može pronaći kvalitetan muzički sadržaj.

Baš na jedan takav, nabasah jutros, dok sam lezeći pregledavao objavljene postove na fejsbuku.

Videvši naslov jedne od mojih omiljenih domaćih narodnih pesama, odlučio sam da pogledam izvedbu, iako sam bio pomalo skeptičan.
Pomislio sam, ko još može izvesti ovu pesmu, na način na koji je to legendardni Toma Zdravković činio?

Blago je reći da sam pogrešio. Pesma ne samo da je dostojna originalu, već ima i neku svoju ličnu notu, koja je većini publike i žiriju,
izmamila po koju suzu na licu. Cinjenica da je izvođač pesmu posvetio nedavno preminuloj supruzi, dodatno pojačava celokupni utisak.

Skupiti snagu, i nakon smrti voljene osobe, otpevati pesmu, na ovakav način, je nešto neprocenjivo.
Bilo je pravo uživanje slušati je.

Moram priznati da je i meni izmamila koju suzu, jer sam se setio skorašnje ljubavi.

Pesmu inače izvodi gospodin Petar Spasojević (61) iz Beograda, učesnik takmičarskog šoua "Nikad nije kasno".

Njemu jedino mogu poručiti, svaka čast majstore...
A vama ostalima poručujem, uživajte....

Sve je u zivotu prolazno moj druze
i ljubav i tuge i svi srecni dani
sad kada je nema neka placu ruze
ko' uvelo lisce na jesenjoj grani

Ref.
Svirajte nocas samo za nju
ja cu da pevam, tugujem i placam
svirajte nocas kao da je tu
i ako je samo u mislima vracam

Prolaznik sam samo u tom svetu bio
igrao boema pevao i pio