Quantcast

Svinjski grip Nenada Čanka

gradac5

Ističe se
Poruka
2.058
Svinjski grip Nenada Čanka
Da sam malo veći teoretičar zavere, mogao bih ovde da ustvrdim da je svinjski grip u Srbiju doneo Nenad Čanak lično. Zašto? Pa, da bi što lakše i što brže od Vojvodine napravio državu u državi.

Nije smešno. Nema šale! Stvar je ozbiljna. Čankističko-pajtićevski autonomaši, obilato koristeći zavisnost vladajuće koalicije od svakog glasa u parlamentu, ovih dana privode kraju svoj secesionistički projekat. Tolerisani od ucenjenih koalicionih partnera, neprimećeni od novinara zabavljenih svinjskim gripom, podržani od stranih centara moći, vojvođanski indipendisti uspevaju, evo, da proguraju zakon i statut po kojima pokrajina dobija skoro sve atribute državnosti. I vladu, i premijera, i glavni grad, i ambasadu u Briselu, i vlasništvo nad svim javnim preduzećima, i sopstveni budžet, i akademiju nauka, pa čak i pravo da raspisuje referendum o promeni granica?!?!

I sve to pod firmom demokratizacije i regionalizacije. I sve to u ime Evrope i evropskih integracija. I sve to uz nezvanično objašnjenje da u ujedinjenoj Evropi granice i teritorije nisu bitne, pa onda ne treba zatezati oko jedne pokrajine. I sve to u ime očuvanja „demokratske vlade" koja nema alternativu i koja ne sme pasti ni po cenu nove paradržave na teritoriji Srbije?!

Okej, možete mi reći da preterujem, ali najpre mi morate pokazati koja to pokrajina u ovom delu Evrope ima svoju, zasebnu akademiju nauka? Možete me optužiti da sam poludeo, da trabunjam u bunilu, ali prvo mi kažite koja to pokrajina, koji to region u EU ima pravo da samostalno raspisuje referendum o promeni granica?! Možete mi, dakle, odmah postaviti kliničku dijagnozu, ali pre toga morate da navedete primer evropske zemlje koja dozvoljava svojoj pokrajini da vodi sopstvenu, samostalnu spoljnu politiku?!

„Obavešteni" iz vrha vlasti smiruju ovih dana beogradske novinare i urednike objašnjavajući im da sporni zakoni i statut neće biti primenjivani, baš kao što se ne primenjuje ni onaj boljševički Zakon o informisanju. Ti su „izvori" ili glupi ili imaju interesa da se prave glupi. Jer, sve i da se secesionistički zakoni sada ne primene, ko nam garantuje da, za pet, deset ili petnaest godina na vlast neće doći oni kojima će ovi zakoni biti odlična podloga za proglašenje „nezavisne Vojvodine"?!

Konačno, koji je interes građana Srbije, dakle i Vojvodine, da finansiraju dva glavna grada, dve vlade, dve administracije?

Dragan J. Vučićević/press 07.11.2009
 
Poruka
19.905
Проблем насилног одвајања Војводине је искључиво у одговорности ДС-а,а не Чанка.Чанак је нула,нико и ништа...Све што се дешава је последица (штетног)рада ДС-а и политике ЕУ интеграција по којој се испуњавају сви деструктивни услови.
ДС је у стању да у сваком моменту прекине било какву причу везану за ово прављење парадржаве.Чанак нема суштинске везе с тим,јер он не може ништа сам да уради, и крајње је глупо њиме правдати деструктивну, сецесионистичку политику ДС-а.

ДС је узрок свих зала у Србији као инструмент кроз који се проводе жеље владара ЕУ.

ПС
Све што сам рекао за ДС важи и за СПС и Г17.
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.