Svinjski grip hara u Crnoj Gori!

Тихи

Starosedelac
Poruka
154.176
Podgorica -- U Crnoj Gori svakodnevno raste broj inficiranih od virusa gripa A H1N1 i od 10. januara do danas je registrovana ukupno 81 inficirana osoba.

Od 12 analiziranih briseva u laboratoriji Instituta za javno zdravlje tokom današnjeg dana je potvrđeno pet obolelih pacijenata.

Svi novodijagnostikovani pacijenti su iz Podgorice i Bara i svi su relativno stabilnog zdravstvenog stanja, osim jednog hroničnog bolesnika starosti 84 godine, navodi se u saopštenju.

Direktor tog institute Boban Mugoša izjavio je ranije da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kada je reč o sezonskom gripu tipa A (H1N1) očekivana, a vrhunac oboljevanja se očekuje u narednom periodu, nakon početka školske godine.

On tvrdi da će klinička slika obolelih biti znatno blaža u odnosu na prošlu godinu.

"Nalazimo se u početnoj fazi epidemije gripa, sa naglim skokom broja oboljelih i sumnjivih na grip“, naveo je Mugoša.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=16&nav_category=167&nav_id=486238

hitno uvesti vize prema crnoj gori da ne prosire epidemiju po srbiji ? :think:

Umiru oni koji bi umrli i od običnog gripa... Javili na Dnevniku, digli paniku, umrla žena od ne znam koliko godina, kažu hronični bolesnik... Pa tu je i najobičniji grip mogao da dotuče

Kolasinka, 64 godine. Nju licno nijesam poznavao ali neke mladje clanove njene porodice znam. Ona je sa zdravljem bila nikakva, tako da bi prehlada mogla da je ubije.

Tacno, sire paniku da bi apoteke bolje radile, a ovaj sa uvodjenjem viza zbog gripe je davno trebao biti predlozen za Ginisa po broju bisera na internetu :lol:

Kolasinka, 64 godine. Nju licno nijesam poznavao ali neke mladje clanove njene porodice znam. Ona je sa zdravljem bila nikakva, tako da bi prehlada mogla da je ubije.

Tacno, sire paniku da bi apoteke bolje radile, a ovaj sa uvodjenjem viza zbog gripe je davno trebao biti predlozen za Ginisa po broju bisera na internetu :lol:

I zbog apoteka, a i zato što ne znaju što će s ovolikim vakcinama

pa da..znamo dje je prvo doso..koliko ja znam ..
prvo se u srbiju pojavio..:D

е јес ти баш нека, м... а неш да нас подсетиш да нам га је у србију донија управо неки ђетић што је свјетски чоек па воли да путује и тако покупио неђе и тај грип и буп! нама у србију на аеродром са вирусом...
лечија се неђе у мне, не сећам се више целе приче, но није ни важно

Back