Svinjarička Čuka

nedelјa u 15:55

At the Serbian site of Svinjarička Čuka in the Balkans region of southeastern Europe, excavators have unearthed grain stored by early farmers and traces of an 8,000-year-old house that burned down, which was built by people of the Starčevo culture.

cvbn.jpg

Питам се, зашто ја ово морам да нађем на страном сајту, написано енглеским језиком? Како то да нисам прочитао на неком домаћем?

Poslednja izmena:
Питам се, зашто ја ово морам да нађем на страном сајту, написано енглеским језиком? Како то да нисам прочитао на неком домаћем?
Зар ја да те едукујем :D
Резултати претраге условљени су регионом где се тренутно налазиш.

Ево ја...

Screenshot_20250207_082621_Chrome.jpg

Иако је латиница :rtfm:

Имам искуство, када сам у Немачкој бивала за сваку претрагу ми прво нуди немачки и задату тему из немачких медија. Тако и у другим земљама.
Iz istog razloga sam stavio da je moj gugl uvek na engleskom. Mnogo više i boljih rezultata tako dobijem

Iz istog razloga sam stavio da je moj gugl uvek na engleskom. Mnogo više i boljih rezultata tako dobijem
Хмм, релативно. Зависи шта тражиш и за који регион.Колико год да је нет јелте мрежа и све јесте на једном месту, гугле ти сервира према сопственој процени, често мораш баш дубоко да копаш и за гуглање је потребна вештина.
Ако би ставио рецимо француски, сигурно је да би добијао другачији увид у тему као и информације.

Хмм, релативно. Зависи шта тражиш и за који регион.Колико год да је нет јелте мрежа и све јесте на једном месту, гугле ти сервира према сопственој процени, често мораш баш дубоко да копаш и за гуглање је потребна вештина.
Ако би ставио рецимо француски, сигурно је да би добијао другачији увид у тему као и информације.
Tebi je gugl na srpskom i to ćirilicom. To je automatska pristrasnost za region. Dodaj tome lokaciju i pristrasnost se povećava.

Ali, pored toga što možeš da podesiš pretraživač da traži po regionima (državama) po izboru, mnogi koriste VPN da odaberu region (zemlju) koju će internet (pa i gugl) da vidi kao tvoju trenutnu lokaciju. Dakle, postoji dosta mogućnosti kako da dobiješ željeni rezultat pretrage.

Tebi je gugl na srpskom i to ćirilicom. To je automatska pristrasnost za region. Dodaj tome lokaciju i pristrasnost se povećava.
Ја не мењам никад подешавања па ипак ми у немачкој избаци немачке текстове ма немачком. Буквално нам формира резултате према месту где се налазимо.
Наравно, користи и податке из колачића за понуду.

Ја не мењам никад подешавања па ипак ми у немачкој избаци немачке текстове ма немачком. Буквално нам формира резултате према месту где се налазимо.
Наравно, користи и податке из колачића за понуду.
Pa vidi ti IP adresu koja je Nemačka. I onda ti sve isprebacuje, i gugl i jahu i sve.

Back