Svih 1.900 radnika „Leonija“ u Malošištu ostalo bez posla: Proizvodnja i zvanično stala

Koje su to, pa da dobiješ Nobelovu nagradu iz ekonomije :think:
Само у Књажевцу, варошици од петнаестак хиљада становника:
- Џервин, сада са приватним власником једва преживљава и још не плаћа раднике. Био је бренд пољопривредних производа (пре свега вина и сокова) за целу бившу земљу и извозио. Сировинска основа за рецимо вишње међу најбољима на свету. Такво је земљиште и микроклима.
- Бранка Динић, извозила кошуље и у САД
- Леда, извозила ципеле и у Француску
- Фабрика мотокултиватора, продавала по целој бившој земљи, не знам за извоз
- Нота, једина специјализована кућа за нотографију, није било музичара који није користио њене производе. Преживела, једва
- било их је још који су запошљавали много радника, али је пљачкашка приватизација довела менаждере да им покажу где се нечастиви легу.
У реду је за Нобелову награду, као да си ми је доделио.

"Tina" takodje pukla ako se ne varam?
Сви раде за минималац и више послова, па где им се плати. Испомажу се пољопривредом, ко је у могућности. "Српска Венеција".
1765992209728.png

Али, добио сам званично и право гласа, па ћу да појачам. Ионако је промена у расположењу видљива. Када сам се пресељавао из Београда, скренута ми је пажња да не причам против АВ јер су сви за њега. У последњих годину дана то више није тако. Људи полако прогледавају.

Интересантно, општинска и друга администрација је веома ефикасна. Све формалности око пресељења сам завршавао за пола сата максимум. Једино сам се намучио са ЕПС, четири пута сам интервенисао док ми најзад нису променили адресу.

Back