Svi zakoni se donose na ustrb radnika i gradjana prost dokaz

Poruka
4.292
Srbija ima jedan nenormalan zakon o radnom vremenu koji verujem nema nigde u svetu jer je totalna nebuloza i nenormalnost. Zakon kaze da radno vreme koje pocne od 23h nocu tretira se kao nocni rad i placase po visoj tarifi. I sad kapitalisti teraju ljude da trecu smenu rade od 22h nocu i onda im placaju kao da rade dnevnu smenu a ne nocnu iako rade celu noc. I sad kakve veze ima definisanje nocne smene sa POCETKOM RADA SMENE?? Pa valjda nocni rad treba da se definise da li ljudi rade vecinu radnog vremena nocu ili danju i ako rade danju dakle kad je na nebu sunce to je dnevna smena a kad rade nocu to jest kad ima zvezde na nebu to je nocna smena.

Znaci to je tolika nenormalnost i idiotizam i to je donesen zakon ocigledno u dogovoru izmedju politicara i kapitalista samo da se radnik zakine i da se radnik sto vise iskoriscava i da radi za koru hleba i nista vise dok kapitalisti zaradjuju milione i milione. Ali to je otet novac od usta radnika i njihove dece i nece dobro da prodju ni ti kapitalisti i njihova familija koja jede raj proklet novac niti politicari koji donose te zakone u skupstini.

Poslednja izmena:
Znaci to je tolika nenormalnost i idiotizam i to je donesen zakon ocigledno u dogovoru izmedju politicara i kapitalista samo da se radnik zakine i da se radnik sto vise iskoriscava i da radi za koru hleba i nista vise dok kapitalisti zaradjuju milione i milione. Ali to je otet novac od usta radnika i njihove dece i nece dobro da prodju ni ti kapitalisti i njihova familija koja jede raj proklet novac niti politicari koji donose te zakone u skupstini.

Nenormalna druzina na vlasti/nenormalna vlada -> nenormalan parlament -> nenormalan (koruptivan) drzavni aparat -> nenormalan zakon o radu -> nenormalni porezi -> nenormalne ucene (lokalna samouprava mora da se nafatira) -> nenormalno niski doprinosi -> nenormalno niske plate -> nenormalni radnici -> nenormalni izbori -> nenormalna druzina na vlasti/nenormalna vlada -> nenormalan parlament -> nenormalan (koruptivan) drzavni aparat -> nenormalan zakon o radu -> nenormalni porezi -> nenormalne ucene (lokalna samouprava mora da se nafatira) -> nenormalno niski doprinosi -> nenormalno niske plate -> nenormalni radnici -> nenormalni izbori -> nenormalna druzina na vlasti/nenormalna vlada... .. .

Vrzino kolo u gordijevom cvoru, koji se moze preseci samo menjanjem sistema ili revolucijom (pobiti ta sva goMna) ili menjanjem sistema selenjem! :mrgreen:

_nobody_

Србија је сива зона за страни капитал, у шта улази и најмна радна снага. Овакав положај нам је највероватније намењен 1991. распадом заједничке државе, а могуће и раније.
Све се ради деценију две унапред, нисмо ми случајно у савршеном глибу...

Srbija je cudo od drzave. najsmesniji su mi bili (sada su postali vrlo dosadni, pa i opasni) likovi iz polusveta, mracnih uglova drustva, koji su mi jedno vrema stalno pripuzavali kada dodjem u Srbiju. Da mi nude poslove, business-e, profitabilan rad i te srpske zvake za inostrane loodake.

Uglavnom, prica se svodi na sledece:

Imam ja za tebe jedno fenomenalno mesto, nja nja nja... Pitanje: o cemu se radi? Odgovor je zanimljivi: Ne znam tacno (sta god da je tema)... Ne znam ja mnogo o tome (ne zna nista, ako je IT tema u pitanju), ali POUZDANO znam da si ti upravo potreban na tom mestu, i da bez tebe NE moze! Uklapas se savrseno! :hahaha: :rotf:

U pocetku sam i nesto kao verovao, ali nakon par puta gubljenja vremena po 5 sati da vidim tu "svetsku" ideju, resio sam da ih sve odiebaus po kratkom postupku. Ja to zovem: pokusao sam, pa ako upali na potezaljku (citaj manipulaciju, cistu prevaru), upalilo! :lol:

Takva je postala cela drzava. Ovi mujmani na vlasti. Cela drzavna infrastruktura. Ugradjivanje, cirkularne ucene, lazi i prevare, pa ko koga uradi. A na kraju, mora da se nadju osirotela goveda, robovi, koji ce da odrade NAKARADNO definisan posao za kilo 'leba i litar mleka, flasu ulja pride dnevno. :aha2:

Ludilo, koje razara kompletnu infrastrukturu poverenja, uzajamnog zdravog interesa, vrednovanja znanja i privredne saradnje celog drustva!

_nobody_

Poslednja izmena:

Back