Svi Vi koji sledite put srca...javite se

Tyranosaurus duRex:
meni je sex jedna od omiljenih filozofija
``Ali ti moraš da prodješ kroz to. To mora
da postane deo tvog iskustva; to ne sme
da ostane samo na nivou pojmova,
ideja, misli.

Dakle, ja ne očekujem od njih da me
razumeju. Kada me oni ne razumeju ja
savršeno razumem njihovo nerazumevanje.

Proći će godine ili možda vekovi dok me
ne budu razumeli, ali to se uvek događa.``

Prilozi

• CARI0N35.gif
    CARI0N35.gif
    12,1 KB · Pregleda: 6
kako_hocu:
hehe...muzika i ljudi...zanimljivo poredjenje...setio sam se poredjenja jednog naseg pisca koji je ljude uporedio sa komarcima...dodju,uvuku ti se pod kozu i onda odu i ostave oziljak...razocarenje se obicno javlja kod velikog ocekivanja...zato je jednostavno prihvatanje mnogo lepse...nazalost mozak nas zeza cesto...i tako dalje...
"Prijateljstvo pociva na jednakosti karaktera,a narocito interesa da se zajedno stvara zajednicko DELO,a ne na prijatnosti licnosti drugoga kao takvoga."

Hegel
dopada mi se ovo sa komarcima :)
samo toliko sam puna oziljaka, kao da sam prelezala velike boginje. pa valjda i od prijateljstva i ljubavi ocekujem mnogo pa se tako cesto desi da ostanu oziljci. ne mogu nista da gradim iz interesa jer to onda nije ni prijateljstvo ni ljubav nego posao. a to nije jednostavno to.........

mozda se neces sloziti sa mnom...ali mnjenja sam da sve sto radimo - radimo iz interesa...sto materijalnog,sto duhovnog...i kad volimo,ne volimo zbog drugih...nego zbog sebe...volimo taj osecaj koji se javlja u nama...a ne druge...oni su (ovo sto cu sad napisati mi zvuci grozno )...oni su instrumenti kojim cemo napraviti taj osecaj...ali,ipak...kad volimo bez neke bolesne zavisnosti ...postajemo bolji i lepsi...samim tim i svet postaje bolje i lepse mesto...

elendil:
Drago mi je da volis Bhagwana Shree Rajnesha...Imam puni knjiga od njega...druzio sam se sa nekim njegovim sinjastima,iz Pune...Volim Put belih oblaka i I am the gate...

Volim Osho-a. Čitala sam ‚‚Meditacije‚‚, ‚‚Put belih oblaka‚‚ ‚‚Sex‚‚..
reci mi, prijatelju moj...osim druženja sa Meskalitom, Vilama i Vilovnjacima...primenjuješ li još koju tehniku za napredovanje na duhovnom polju, imaš li dobrotvora učitelja ili si usamljeni ratnik na svom putu?

mala lenjivica:
dopada mi se ovo sa komarcima :)
samo toliko sam puna oziljaka, kao da sam prelezala velike boginje. pa valjda i od prijateljstva i ljubavi ocekujem mnogo pa se tako cesto desi da ostanu oziljci. ne mogu nista da gradim iz interesa jer to onda nije ni prijateljstvo ni ljubav nego posao. a to nije jednostavno to.........

‚‚Moraš strpljivo da čekaš, znajući da čekaš i šta čekaš. Tako ratnici postupaju. Dokle god čovek bude mislio da je žrtva, život će mu biti pakao. Razlog naše nesreće je želja. Ali kad bi se naučili da se odreknemo svih želja, onda bi nam ono i najmanje što dobijemo bio pravi dar. Biti siromašan ili oskudevati je samo ideja, a to je i mržnja, glad i bol...‚‚

Kastaneda ‚‚Odvojena stvarnost‚‚

Od svih procitanih knjiga: Osho, Sai Baba, Hare Krisna, Sri Krisnamurti, Sri Chinmoy, Antoni De Melo... i brdo ostalih najbolja filozofija je od Swami Vivekananda tj. tehnike koje je i sam Tesla koristio.
Vivekananda je jedini koji indijsku filozofiju objasnjava sa naucne osnove i njegova knjiga Radza Joga je pravi izvor svetlosti ili kako vec hocete.

Sa druge strane knjiga "Um je mit" totalno razbije sve religije i filozofije i objasnjava kako se covekova zelja za znanjem zloupotrebljava. Ta knjiga treba da bude prva svima onima koje zanimaju ovakve teme.

Hekate:
Volim Osho-a. Čitala sam ‚‚Meditacije‚‚, ‚‚Put belih oblaka‚‚ ‚‚Sex‚‚..
reci mi, prijatelju moj...osim druženja sa Meskalitom, Vilama i Vilovnjacima...primenjuješ li još koju tehniku za napredovanje na duhovnom polju, imaš li dobrotvora učitelja ili si usamljeni ratnik na svom putu?
Ni sam ne znam gde sam,samo znam da sebe mogu nazvati gnostikom...Istar Genome...Gomilu tehnika sam radio,od Hodanja po vatri,Intenziva Prosvetljenja,Ciscenja Uma,Rebirthinga (zavrsio sam dvogodisnju obuku za profesionalne rebirthere kod Judith Colingnon u Splitu),Sajentoloske tehnike oditovanja,Regresoterapiju,Oshove meditacije-najdraza mi je nadabrahma,za parove,ali i dosta drugih...

Prilozi

• Can Kadigan (2).jpg
    Can Kadigan (2).jpg
    33,1 KB · Pregleda: 14
PUTOVANJE Vasko Popa

Putujem

I drum takođe putuje

Drum uzdahne

Dubokim tamnim uzdahom

Za uzdisanje vremena nemam

Putujem dalje

Ne spotičem se više

O usnulo kamenje na drumu

Putujem lakši

Ne zagovara me više

Besposleni vetar

Kao da me ne primećuje

Putujem brže

Misli mi kažu da sam ostavio

Neki krvav neki potmuo bol

Na dnu ponora za sobom

Za razmišljanje vremena nemam

Putujem

elendil:
Ni sam ne znam gde sam,samo znam da sebe mogu nazvati gnostikom...Istar Genome...Gomilu tehnika sam radio,od Hodanja po vatri,Intenziva Prosvetljenja,Ciscenja Uma,Rebirthinga (zavrsio sam dvogodisnju obuku za profesionalne rebirthere kod Judith Colingnon u Splitu),Sajentoloske tehnike oditovanja,Regresoterapiju,Oshove meditacije-najdraza mi je nadabrahma,za parove,ali i dosta drugih...

Bože mili!!! Pa ti baš nisi gubio vreme! Pravi si ratnik, nema šta....kako si samo uspevao sve to da uskladiš sa svakodnevnim obavezama druge vrste (svako ih mora imati, pa i ti)? Nije ni čudo što i mene počinje da hvata sindrom ‚‚kašnjenja‚‚, ponestaje mi vremenaaa... :-(
Ko je na fotografiji?

Hekate:
Bože mili!!! Pa ti baš nisi gubio vreme! Pravi si ratnik, nema šta....kako si samo uspevao sve to da uskladiš sa svakodnevnim obavezama druge vrste (svako ih mora imati, pa i ti)? Nije ni čudo što i mene počinje da hvata sindrom ‚‚kašnjenja‚‚, ponestaje mi vremenaaa... :-(
Ko je na fotografiji?
Nije problem uskladiti obaveze svetovnog i duhovnog,ima i o tome seminara,lekcija i kurseva...Ja podizem dva deteta,bez majke od 2002.god.jurim da zaradim,spremam po kuci,.pisem domace,ucim,vozim bicikl i radim,pomalo...Na slici je moj prijatelj Can Kadigan iz L.A na jednom prelasku preko vatre...to je fenomenalan "kurs"...a on je bio odusevljen da dodje kod nas,jer je Homolje i Istok Srbije poznato po tome,i jos po mnogo cemu...Pozdrav

Prilozi

• 058.gif
    058.gif
    1,7 KB · Pregleda: 60
prevazici zelju...cemu tolika jurnjava za prevazilazenjem zelje...zelje su ok,zavisnosti su nesto drugo...prvo treba nauciti osloboditi se od zavisnosti i ziveti samo sa zeljama...nije isto "moram" i "zelim"...kasnije,ako to neko savlada ,onda mozda moze da proba i to oslobadjanje od zelja...ako hoce,a ne zato sto mudre knjige i mudri ucitelji tako kazu...dozivljavati zivot kao paradu zelja je u redu,dok god se te zelje ne pretvore u zavisnosti...najgore je mislim kad se ovo sto zovemo duhovnim putem pretvori u novu zavisnost...meni je jedno vreme bilo jako dobro,nekako sam se pronasao na jednom putu...a onda sam poceo da njuskam,da trazim,da proucavam sve i svasta i tu sam se nekako rasplinuo...malo sam izgubio onu nit...ali valjda to tako ide...razvoj i stagnacija...ne valja ako se siluje...mislim da postoji verovatnoca da nesto opet pokrene taj moj razvoj...za sad malo osluskujem

Poenta jeste bas u osami i osluskivanju...dog god je Ego gospodar bice i zelja...blagosloven je onaj ko je bez zelja...covek sam stvara svoju kramu,i projektuje sebe tamo negde,trudeci se da sledi neku"Stazu".Vesna Krmpotic u Dijamantnom faraonu ima jedan lepi stih...Svi ovi gradovi,sva ova lica samo su hijeroglifi,kojim moj ucitelj,moja vlastita dusa sa mnom razgovara...Tihovanje,Tisina,Isihazam,Molitva,Zen...svejedno Budjenje nas dovodi u tacku preseka horizontale i vertikale a onaj ko je to iskusio zna da je to UVEK ovde i sada...

tacno je to sto pises...kao sto rece mudri starac "vreme je horizontalno,vecnost vertikalna"...ali ono sto sam hteo da kazem je da ,po meni ,nije dobro juriti iz prvog u sedmi razred...cenim da svi koji pisemo ovde jos imamo zelje...inace ne bi ni pisali ovde...treba lagano krenuti...prvo oslobadjanje od zavisnickih veza i zavisnickog nacina ponasanja koji je betoniran u egu...dovesti prvo sebe na taj stadijum oslobodjenja od zavisnosti...ako to uspemo,onda cemo pronaci srecu,jer ona je obrnuto proporcionalna zavisnostima...a onda oni retki koji su svima rekli "hvala"(secate se toga) i stekli uslove za to,oni mogu i da duze borave u tom stanju u kom nema ni zelja...naravno,ako zele...opet paradoks...do tad uzivajmo u paradi zelja...a sto se tice ucitelja...svako je ucitelj...mada se slicne frekvencije privlace vise

Dragi Prijatelji,(jer ja smatram da postoji virtuelno prijateljstvo sa ljudima na istim talasnim duzinama-barem za one koji naslucuju da smo na visem stepenu postojanja svi veliko Jedno)-nemojte tako...Na zalost na ovoj spiritualnoj lestvici uvek ponekad zaluta i neka zabludnela i iskompleksirana dusa kojoj mesto nije tu...Iako vecina Tragaoca zudi da se sretne i istoj Tacki preseka i Ljubavi gde svi JESMO,naidje po neka nezrela dusa koja ne tezi Homo Spiritualisu,vec Homo vulgarisu...i zato nemojte trosoiti energiju na takve unazadjene spodobe vec nastavite napred sa Ljubavlju u srcu i Istinom kao Zvezdom vodiljom...i svakako oprostite najiskrenije...proci ce puno vremena dok se takav nadje i pokaje...Ja sam psihoterapeut i takvima sam uvek voljan da pruzim strucnu pomoc...

Prilozi

• thumbsup.gif
    thumbsup.gif
    139 bajtova · Pregleda: 48
kako_hocu:
tacno je to sto pises...kao sto rece mudri starac "vreme je horizontalno,vecnost vertikalna"...ali ono sto sam hteo da kazem je da ,po meni ,nije dobro juriti iz prvog u sedmi razred...cenim da svi koji pisemo ovde jos imamo zelje...inace ne bi ni pisali ovde...treba lagano krenuti...prvo oslobadjanje od zavisnickih veza i zavisnickog nacina ponasanja koji je betoniran u egu...dovesti prvo sebe na taj stadijum oslobodjenja od zavisnosti...ako to uspemo,onda cemo pronaci srecu,jer ona je obrnuto proporcionalna zavisnostima...a onda oni retki koji su svima rekli "hvala"(secate se toga) i stekli uslove za to,oni mogu i da duze borave u tom stanju u kom nema ni zelja...naravno,ako zele...opet paradoks...do tad uzivajmo u paradi zelja...a sto se tice ucitelja...svako je ucitelj...mada se slicne frekvencije privlace vise
O itekako se razumemo dagi prijatelju citav zivot nam je zapravo dat da bismo se probudili i odustali od zelja...jer da ih nije bilo ne bismo nin bili ovde,potpuno si u pravu...e,sada tehnike koje postoje su slicne ljustenju jabuke...neke je ljuste postepeno od kore ka srcu,a neke idu direktno...licno sam za evolutivni proces postepenosti i zista niko nije iz prvog presao u sedmi razred...bilo bi pogubno...samo je pitanje naseg evolutivnog i spirutualnog razvitka na koji cemo nacin napredovati...po meni postoje divne tehnike postepenosti...Hatha joga...Raja joga...emocionalno ciscenje...kliring...dijaneticko oditovanje...Svako za sebe i po svojoj senzibilnosti treba da odabere Putanju...

Elendil i Kako_hoću, da ste pravi Prijatelji u to ne može biti sumnje!!! Evo obojici poklanjam po C M O K I Ć!!! Naravno da sve što ste napisali stoji...ali kada su noći punog meseca... tako se teško dam obuzdati...i onda..ŽELIM SVE,.. odmah ili SAD! ;) Šta ću...tu sam , gde sam...mislim.. na spiritualnoj lestvici. Putujem..i drum putuje takođe..osluškujem... volim sebe, volim druge...ništa me ne može povrediti, jer praštam i pre nego zlo nasrne...ko doživi i preživi cepanje duše a uspe da sačuva Ljubav u srcu oslobodjen je i zavisnosti...eto..
Nego, čitam Kastanedina dela knjigu za knjigom, u jednom dahu, od korica do korica...
kako ne poželeti jednog ‚‚svevidećeg‚‚ učitelja pored sebe..tako je teško koprcati se sam sa sopstvenim egom..priroda mu je takva da teško sam sebi lupa čvrge...

elendil:
Nije problem uskladiti obaveze svetovnog i duhovnog,ima i o tome seminara,lekcija i kurseva...Ja podizem dva deteta,bez majke od 2002.god.jurim da zaradim,spremam po kuci,.pisem domace,ucim,vozim bicikl i radim,pomalo...Na slici je moj prijatelj Can Kadigan iz L.A na jednom prelasku preko vatre...to je fenomenalan "kurs"...a on je bio odusevljen da dodje kod nas,jer je Homolje i Istok Srbije poznato po tome,i jos po mnogo cemu...Pozdrav

Ah, meni bi baš bio potreban jedan dobar kurs koji bi me naučio da se organizujem...
Inače na Homolju nikada nisam bila, ali imam druga koji svake godine provodi desetak dana odmora u jednom od seoskih domaćinstava tamo. Oduševljen je prirodom i gostoprimstvom tamošnjih ljudi. Donosio mi je livadski med odande. Fantastičan je..sasvim poseban...nego..osim ovoga i hodanja po vatri, po cemu je to još vaš kraj poznat? :)
Ja inače živim u jednom malom, ali lepom mestu koje se nalazi u ravnici, tačnije na obroncima Karpata. Ne oskudevamo u prirodnim bogatstvima...sedam jezera, reka Nera, Dunav, Deliblatska peščara...sve nam je tu. Doduše, lepše je leti nego zimi.., ali dobro..

...Homolje i taj Vlaski deo je poznat po...hmmmastralnom inzinjeringu ili ti crnoj magiji...no,to je od mene daleko podosta moj Hobiton je na 10ak km od Bugarske granice a nas Okrug je velicanstven...Rtanj,Tupiznica,Stara planina,Stol,Deli Jovan,Crni vrh...i izbija na najlepsi deo Dunavaod Golupca do Negotina...E,a Stara planina i Babin zub je tek cudo...oaza mira i Genoma...Hobiti,Vile patuljci i ljudi...Narednog leta planiram jednu velicanstvenu biciklistickui turu,ali tome nije mesto ovde...od Zvonacke banje preko Vidlica,pa Zavojsko jezero,Topli do i Babin zub...ukoliko neko zeli da letuje na Babinom zubu,bice dobrodosao...Evo i tebi jedan cmokic za laku noc...

Prilozi

• 058.gif
    058.gif
    1,7 KB · Pregleda: 42

Back