Svi su zeleli da je imaju... Retke fotografije Merilin Monro

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.675
Ni pre, ni posle Merilin Monro, nije postojala i ne postoji glumica koja bi mogla po lepoti i zenstvenosti,
senzibilitetu i prefinjenosti da stane rame uz rame sa njom...

Neverovatno bice koje su svi oko nje zeleli da poseduju...

Divne su, ali i tuzne ove retke fotografije koje prikazuju kratak zivot najvece zvezde holivudskog neba...

Tri braka i 12 ljubavnika...

Screenshot_6.jpg
Screenshot_7.jpg

Screenshot_8.jpg

Screenshot_9.jpg

Screenshot_10.jpg

💕 💕 💕 💕 💕

Poslednja izmena:
1951. godine, Merilin Monro bila je na putu da postane jedna od najsjajnijih zvezda Holivuda. U to vreme, još uvek je napredovala od manje poznate manekenke i glumice do ikone. Njen put nije bio brz. Radila je godinama, preuzimajući male uloge koje su postepeno privukle pažnju Holivuda. Filmovi poput "Asfaltna džungla" i "Sve o Evi", oba iz 1950. godine, prikazali su njen talenat kroz kratka pojavljivanja koja su, ipak, ostavila utisak.

Početkom pedesetih godina, Monro je počela da gradi svoju javnu ličnost. Sa svojom prepoznatljivom platinastom plavom kosom, zavodljivim glasom i očaravajućom figurom, predstavljala je veliki glamur. Ali, iza svoje slike, Monro je bila odlučna da je shvate ozbiljno kao glumicu. Preuzimala je uloge koje su je udaljavale od tipičnog stereotipa "glupe plavuše", otkrivajući više dubine i složenosti.

Potpisivanje ugovora sa "20th Century Fox", 1951. godine donelo je Monrilin potreban podsticaj, sa ulogama u filmovima "Ljubavno gnezdo" i "Hajde da ozakonimo". Te uloge počele su da je etabliraju kao važnu ličnost u Holivudu. Samo dve godine kasnije, 1953. godine, postala je svetska zvezda sa filmovima "Gospoda više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera".

Pedesete godine bile su vreme brzog rasta za Monro. Uprkos njenim ličnim borbama i naporima Holivuda da je ukalupi, ona je prevazišla te izazove, postavši krajnji simbol ženstvenosti pedesetih godina. Uticaj Monro prevazišao je njene filmove. Oblikovala je modu, lepotu i društvene norme, ostavljajući nasleđe koje i dan danas inspiriše.

Izvor fotografija: Marilyn Monroe/FB.

šta odakle meni? odakle tebi to?
skroz si se pogubijo poštovani block staru..reko si da ja volim nekrofiliju više od života (što je skandalozna tvrdnja sama po sebi i zbog koje bih mogo čak i da te tužim,ali neću ukoliko se izviniš odma,sada odma) samo zato što sam napisao posve blatantnu (to znači eklatantnu (a to znači očiglednu)) čiljenicu da VIŠE nema NIKAKAV struk,dakle ispravijo sam tvoju sumanutu tvrdnju,nema više ništa ni od njenog struka,ni od kuka,guzice i bilo čeg drugog jer je umrla nadasve davno te joj se nažalost sve raspalo, i ti si..ti si IZ TOGA zaključio da se ja ložim na mrtve individue il šta već?! O.o krajnje degutantno,neinteligentno ali i nastrano,verovatno samo projektuješ medeni :cistinaocare:

skroz si se pogubijo poštovani block staru..reko si da ja volim nekrofiliju više od života (što je skandalozna tvrdnja sama po sebi i zbog koje bih mogo čak i da te tužim,ali neću ukoliko se izviniš odma,sada odma) samo zato što sam napisao posve blatantnu (to znači eklatantnu (a to znači očiglednu)) čiljenicu da VIŠE nema NIKAKAV struk,dakle ispravijo sam tvoju sumanutu tvrdnju,nema više ništa ni od njenog struka,ni od kuka,guzice i bilo čeg drugog jer je umrla nadasve davno te joj se nažalost sve raspalo, i ti si..ti si IZ TOGA zaključio da se ja ložim na mrtve individue il šta već?! O.o krajnje degutantno,neinteligentno ali i nastrano,verovatno samo projektuješ medeni :cistinaocare:
Znam, znam, saosećam u tvom bolu. Zaustavio sam kočije specijalno za ovu priliku da ti izrazim sućut za svu egzistencijalnu bol i patnju koju si mi predočio na jedan dirljiv i krajnje otrežnjujući način. Obećavam da mi tako nešto nikad više neće pasti na pamet, jer ko smo mi da zalazimo u grobnice i prebiramo po kostima smrtnika, kakav god oni struk imali za života. To je saznanje koje oduzima dah, jednako kao slika, filmska traka ili trag u sećanju i ne treba se osvrtati na to, pošto se znade da su irelevantne stvari od pamtiveka. Tako, nek zastanu galije carske, jer juri Ćira remorker. Toliko čuda pod zvezdanim nebom. Među njima su i palačinke kao simbol urolanih stvari...A sada, silazim sa kočija na biciklo, pa ide trotinet, pa peške. U toku je hitna operacija, kolege zovu.

Znam, znam, saosećam u tvom bolu. Zaustavio sam kočije specijalno za ovu priliku da ti izrazim sućut za svu egzistencijalnu bol i patnju koju si mi predočio na jedan dirljiv i krajnje otrežnjujući način. Obećavam da mi tako nešto nikad više neće pasti na pamet, jer ko smo mi da zalazimo u grobnice i prebiramo po kostima smrtnika, kakav god oni struk imali za života. To je saznanje koje oduzima dah, jednako kao slika, filmska traka ili trag u sećanju i ne treba se osvrtati na to, pošto se znade da su irelevantne stvari od pamtiveka. Tako, nek zastanu galije carske, jer juri Ćira remorker. Toliko čuda pod zvezdanim nebom. Među njima su i palačinke kao simbol urolanih stvari...A sada, silazim sa kočija na biciklo, pa ide trotinet, pa peške. U toku je hitna operacija, kolege zovu.
volim te

Back