Svi smo uglavnom isti ali...neki su drugačiji

Spolja gledano svi su ljudi mahom isti: dve ruke ,dve noge ,glava,trup,oči,uši.. Pa i iznutra smo slični,svi delimo instinkte nasledjene od životinja,kolektivne arhetipove,usvojena pravila ponašanja i tako to….Ali ,nisu svi lludi isti,neki su drugačiji.Oni su u prednosti zbog jednog nedostatka.Njima naime nedostaje deo mozga gde bi se trebalo da nalazi savest.Dakle ,oni i ne znaju šta je savest a uz to ide i sve resto; stid ,obzir,empatija ,sve ono što normalne ljude ograničava u odnosu i na sebe i na okolinu,njih to ne preči,oni mogu bukvalno da urade sve šta im na pamet padne.Budući da ljudi ne očekuju ovakve individue njima je lako da se pretvaraju da su kao i svi drugi i veoma ih je teško otkriti (izuzimam eksremne slučajeve kriminala,zločince i sl),uglavnom kad već bude kasno.Takvi kakvi su veoma su efikasni i često uspešni naročito u biznisu i politici.Vrlo često zbog toga uživaju ugled u okruženju dok ljudi na svojoj koži ne osete kako ovi postižžu svoj cilj.
Oni naravno znaju kakvi su i smatraju se izuzetnim,nalaze sebi slične,umrežavaju se i šire poput zaraze i budući da lako dolaze na vodeća mesta u društvu utiču na celokupnu makrosocijalnu situaciju.Šta to znači kad se dokopaju vlasti i moći nije teško zamisliti..
Zasad nije poznat lek ovoj pojavi a kad će se nadje… ne znamo….
PS
Gornji opis ovih “iizuzetnih” mogla bi biti pojednostavljena definicija psihopata

Poslednja izmena:
Ove "tvoje" psihopate i uspijevaju da se domognu do mjesta na kojim su upravo zbog
psihopatskih "atributa", poput ogomnog samopouzdanja(jer niko nije kao "oni" u njihovim
očima), sposobnosti manipulacije i odsustva emocionalnih prepreka.
Samo, ja se bojim da takvih ima i u svakodnevnom životu. To su oni koji su "najpametniji",
oni što besramno olajavaju, glume prijatelja radi nekih svojih interesa, lažu i petljaju, gledaju
da nogu podmetnu itd.
Samo, nisam znala da je to zbog nedostatka dijela mozga. Zanimljivo.

Ove "tvoje" psihopate i uspijevaju da se domognu do mjesta na kojim su upravo zbog
psihopatskih "atributa", poput ogomnog samopouzdanja(jer niko nije kao "oni" u njihovim
očima), sposobnosti manipulacije i odsustva emocionalnih prepreka.
Samo, ja se bojim da takvih ima i u svakodnevnom životu. To su oni koji su "najpametniji",
oni što besramno olajavaju, glume prijatelja radi nekih svojih interesa, lažu i petljaju, gledaju
da nogu podmetnu itd.
Samo, nisam znala da je to zbog nedostatka dijela mozga. Zanimljivo.
Dobro,nije baš da im fali parče mozga ali nešto im fali a gde bi bilo to nego u glavi;):lol:
A to gde ih sve ima,osvrni se oko sebe i pogledaj malo bolje. Pogledaj i agende što su nam spremili pa ko preživi pričaće a možda se i priseti ovog mog bloga :whistling:

Dobro,nije baš da im fali parče mozga ali nešto im fali a gde bi bilo to nego u glavi;):lol:
A to gde ih sve ima,osvrni se oko sebe i pogledaj malo bolje. Pogledaj i agende što su nam spremili pa ko preživi pričaće a možda se i priseti ovog mog bloga :whistling:
Ne brini zxy "ćerat" ćemo se mi još dugo, dugo :lol:
Nego za ovo parče mozga, ja bila stvarno povjerovala, znaš da sam Bosanka :lol:

Pročitah jednom da neznanje nekad može biti blagoslov, pa možda zato..
Dobro,možda te zbunilo ono da im fali parče mozga...stvarno nezgodno zvuči,ajde prilagodiću tvojoj lirskoj prirodi pa ću reći ne fali im parče mozga nego im fali cela duša.Čula si da neki ljudi nemaju dušu e pa to su ti .A da li znaš da se u Crkvi do 16. veka ozbiljno raspravljalo da li žene imaju dušu:eek: Kakvo neznanje ...al dobilo blagoslov :lol:

Dobro,možda te zbunilo ono da im fali parče mozga...stvarno nezgodno zvuči,ajde prilagodiću tvojoj lirskoj prirodi pa ću reći ne fali im parče mozga nego im fali cela duša.Čula si da neki ljudi nemaju dušu e pa to su ti .A da li znaš da se u Crkvi do 16. veka ozbiljno raspravljalo da li žene imaju dušu:eek: Kakvo neznanje ...al dobilo blagoslov :lol:
Ne mogu da vjerujem da je vladalo takvo neznanje, mada meni to miriše na mizoginiju. :think:

Da im je neko pričao da će žene biti premijeri u mnogim državama i na važnim svetskim funkcijama,oni ,kakvi su zatucani bili,ne bi verovali ali onomad su Rotšildi objasnili sve,žene su dobile sva prava u javnom životu zbog poreze.Ko sumnja nek malo progugla..:lol:
Kad pominješ Rotšilde, znam da je bilo raznih teorija zavjera o toj bogataškoj porodici, pa mi se sve čini i da to njihovo objašnjenje spada u to, mislim teoriju zavjere :lol:

Kad pominješ Rotšilde, znam da je bilo raznih teorija zavjera o toj bogataškoj porodici, pa mi se sve čini i da to njihovo objašnjenje spada u to, mislim teoriju zavjere :lol:
Zavera znam sta je,njih je uvek bilo i bice ali teorija zavere sta je nije mi jasno pa bi bilo lepo kad bi objasnila sta ti to znači.Ti kao stručnjak za jezik mogla bi to da pokusas.ARotsild je rekao jasno da su poreze duplo veće kad rade i muškarci i žene nego kad su radili samo muškarci i da su oni uveli zbog toga tu promenu u život.

Zavera znam sta je,njih je uvek bilo i bice ali teorija zavere sta je nije mi jasno pa bi bilo lepo kad bi objasnila sta ti to znači.Ti kao stručnjak za jezik mogla bi to da pokusas.ARotsild je rekao jasno da su poreze duplo veće kad rade i muškarci i žene nego kad su radili samo muškarci i da su oni uveli zbog toga tu promenu u život.
Dobro de, ne ljuti se. Ja te samo poslušala i proguglala o Rotšildima i prvo mi izbacilo ovo. Časna riječ. A ostalo o porezima nisam mogla naći.Eto.

https://www.faktor.ba/vijest/jezive...-sta-je-sve-radila-porodica-rothschild-238381

Back