Quantcast

[svi radnici iz stecaja na teret budzeta] Sto firmi ide u stečaj, 50 u privatizaciju!

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
svi radnici iz stecaja:
Sto firmi ide u stečaj, 50 u privatizaciju

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/sto-firmi-ide-u-stecaj-50-u-privatizaciju/

BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će Vlada Srbije naredne sedmice objaviti spisak od preko 100 preduzeća u restrukturiranju koja idu u stečaj i 50 onih koje će ići u proces privatizacije.

"Firme koje ne mogu da rade ne mogu više da budu na teretu države, ali svima treba da bude jasno da stečaj nije kraj za firmu jer neko može da je kupi i iz stečaja. I postoje razni načini na koje firma iz stečaja može da počne da radi", rekao je Sertić na skupu koji je organizovala Američka privredna komora.

Ministar je dodao da će u rano proleće vlada ući u izmene Zakona o stečaju kako bi se, kako je rekao, dodatno precizirali načini na koje firme iz stečaja mogu da nastave uspešo da funkconišu.

Sertić je kazao da će u paketu sa 100 firmi koje idu u stečaj vlada saopštiti kojih 50 firmi će ići u proces privatizacije po nekom od modela.

Ministar nije mogao da precizira koliko ljudi radi u ovih sto firmi koje će ići u stečaj, ali je rekao da se radi o nekoliko hiljada ljudi, a ne nekoliko desetina i da će za njih biti obezbeđen adekvatan socijalni program.

Za veliki deo tih firmi on je rekao da je od njih "ostala samo ljuštura" jer su u velikim dugovima, te da će ići u stečaj kako bi se namirili poverioci.

Ukoliko bude postojala zainteresovanost njihovih radnika oni će preko UPPR-a i unapred pripremljenog plana reorganizacije moći da nastave da rade.

Ovi, boldovani cervenim, podvuceni cervenim, duplo golo... Mars svi u peMziju! :klap: :klap: :klap:

:plez: :plez: :plez:

_nobody_
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.