Ljudi se plase nepoznatog . Onog s cim se ranije nisu sretali . I mi bi se plasili , kad bi tako nesto postojalo . Na zalost , nama se skoro sve vec izdogadjalo .Video sam kako su isprepadani oni Francuzi ... Mi bi tako reagvali samo kad bi se sreli sa dvoglavom zenom negde u homljskim planinama .
No to ne znaci da se mi Srbi niceg ne bojimo . Samo , nasi strahovi su specificni, a i nacin kako se nosimo s njma je poseban i jedinstven .
Naprimer , eto svako zna da je u vreme bombadovanja bilo pevanja ma nostovima i da su bili konceti . da su momci kje je vojska dbla , jurisali na svaki dimic , da vataju pilote ... Al zato , kad je bilo pomracenje sunca, moja komsinica , koja je cak u Beograd isla da peva na mostu , sakrila se u plakar ,ni manje ni vise .
Opste je poznato da se mi Srbi plasimo prehlade . U stvari , od boleti u opste , mi priznajemo samo prehladu i rak . Al kako mi Srbi doo znamo da sse rak dobija od Prehlade , zakljucili smo da je prehlada onaj pravi , tredicionalni neprijatelj srpskog naroda . Protiv prehlade se borimo tako sto leti osimodzemperice , a zimi idemo gologlavi , jer cizma glavu cuva , a subara je kvari .. Takode , dobro se cuvamo promaje , jer je ona saveznk prehlade i zato gradski saobracaj ne sme da se luftira , vak ni leti . Ima nasa narodna mudrost jos ednu veliku izreku , vezanu za ovo , kaja nas brani i od prehlae i od ovih modernih..... od smrada jos niko nije umro .