Svi njihovi plagijati (diplome, doktorati)

Zatvoriti megatrend i ponistiti sve NS i BG diplome

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Дај, не зезајте човека. Мало је брже постао посланик него што треба. Да је постао за две-три године, поштено би му, вероватно, поред имена писало др.
Mislim da ta činjenica što bi za dve tri godine postao Dr i dalje ne umanjuje blamažu.... to je kao da dođe student treće godine mašinca i potpisuje se sa dipl.ing. jer ima solidan prosek i namerava da završi studije u roku...
 
Дај, не зезајте човека. Мало је брже постао посланик него што треба. Да је постао за две-три године, поштено би му, вероватно, поред имена писало др.


Па он на поштеном фуцкултету поштено стиче то др ал' ето, још није стигао да одбрани докторат, а не на сегамегатренду.

Биће вероватно, за годину, две.

Ma meni je njegov brat bas vrho vrhova. Nisam ni znala da su braca Tonchev ( ja , jel, nisam odavLe) toliko vazne licnosti.
Za Ivicu (Tonceva, ne Dacica) mislila sam da je neciji telohranitelj, tako izgleda.

Medjutim i on ima nekoliko diploma:zcepanje:


Тончев је, како се наводи у извештају инспекције урађеном на захтев новинара Пиштаљке, 1986. године у Сурдулици завршио школу за аутомеханичара, а у септембру прошле године постао је мастер менаџмента на зајечарском факултету Универзитета Мегатренд. У међувремену, Тончев је 1988. наводно завршио средњу Економску школу „Милева Вуковић“ у Пећи и на основу те спорне дипломе 1994. уписао Мегатрендов факултет у Лондону.

То значи да је Тончев, након завршетка трогодишњег образовања 1986, за свега две године положио разлику свих стручних предмета за прве три године и успешно положио целу четврту годину у средњој школи у Пећи.

О томе да Ивица Тончев поседује више диплома први је 8. фебруара ове године писао Блиц, који је објавио факсимил наводне Тончевљеве дипломе Грађевинског факултета Универзитета у Приштини из 1998. године. Са том дипломом грађевинског инжењера Тончев је, како је писао Блиц, 2008. године засновао радни однос у фирми свог брата „Тончев градња“, да би се после шест месеци са истом дипломом запослио у Влади Србије, где је постављен за саветника за европске интеграције тадашњег заменика премијера Ивице Дачића. После тога, у биографији Ивице Тончева уписано је звање дипломирани менаџер, а од септембра прошле године и дипломирани менаџер-мастер.

Међутим, Универзитет у Приштини тврди да у својим евиденцијама нема Ивице Тончева ни његове дипломе Грађевинског факултета. На захтев новинара Пиштаљке Републичка просветна инспекција је од Универзитета у Приштини (измештен у Косовску Митровицу) затражила и добила обавештење да њихов ректорат не поседује евиденцију о издатим дипломама од школске 1991/92. године, у којој се налази диплома издата на име Тончев (Стојана) Ивица, као и да објављена диплома није валидна.

„Укинути Грађевинско-архитектонски факултет Универзитета у Приштини никада није издао диплому о стеченом високом образовању и стручном називу кога гласи на име Тончев Стојана Ивица, под редним бројем 311, од 13.04.1998. године“, пише у одговору декана Факултета техничких наука Универзитета у Приштини др Небојше Арсића. Он објашњава да факсимил дипломе коју је Блиц објавио није веродостојан како у погледу форме и садржаја, тако и у погледу наводних потписа декана и ректора.

Инспекцијски надзор извршен је и на Универзитету Мегатренд, чији је власник Мића Јовановић близак СПС-у и на коме плату зарађује и министар просвете Жарко Обрадовић. Инспекција је утврдила да је Тончев школске 1994/95. године уписао Пословну школу Мегатренд, да је положио испите из прве и друге године студија и да је стекао диплому лондонске школе Megatrend International Expert Consortium, са којом је Универзитет Мегатренд имао потписан споразум о сарадњи. Потом је Megatrend Bussines School, део Megatrend International Expert Consortium, 23.10.1996. године одобрила упис треће године студија Ивици Тончеву, након чега је на смеру „менаџмент“ дипломирао 11.11.1997. године. Његова диплома је, тврди инспекција, октобра 2000. године нострификована на Мегатрендовом Факултету за менаџмент у Зајечару, чиме је изједначена са звањем „дипломирани економиста у области менаџмента“.

На овом факултету Тончев је завршио и мастер академске студије и одбранио је завршни мастер 3.9.2012. године, наводи се у извештају Просветне инспекције.
 
Nikad kraja blamaži "stručnjaka"



Ovaj dokument je prošao kroz ruke desetina ljude i niko nije uspeo da oči grešku. Pitamo se da li sadašnji funkcineri, na koje smo potrošili 20 milion evra, uopšte znaju šta pišu u zakonima, ko ih potpisuje, ko proverava i ko zavodi?
Odluku Vlade Srbije o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o BIA, koji je juče upućen u Skupštinu, potpisao je premijer Srbije Aleksandar Vučić


http://i0.wp.com/www.***************/wp-content/uploads/2014/06/vucic-i-dacic-potpis.jpg?resize=702%2C400

Da situacija bude još gora, ovakva brljotina o Vladinog dokumenta zvanično je zavedena u Skupštini Srbije istog dana. Ovaj nevažeći dokument je dobio i svoj delovodni broj.
Hajde što je Vlada inficirana inteligentno osiromašenim ljudima, Skupština je još gora jer ovaj propust nije uočila.
Ovo nije odobrenje za topli obrok nego predlog zakona!

http://i1.wp.com/www.***************/wp-content/uploads/2014/06/64592408253ab419fa78cd485458877_v4-big.jpg?resize=640%2C827

26.6.2014.
http://www.***************/samo-u-nasoj-banana-drzavi-i-vucic-i-dacic-se-potpisali-kao-premijer.html
 
četvrtak 26.06.2014 | 11:53
Verbić: Svima proveravati diplome
Izvor: Beta

Beograd -- Ministar prosvete kaže da bi svima koji se zapošljavaju u državnoj upravi trebalo proveriti diplome da se ne desi da za državu rade oni sa sumnjivim diplomama.

Srđan Verbić je novinarima u Beogradu rekao da suštinsko pitanje nije da li neko ima diplomu sumnjivog kvaliteta, već gde se zaposlio s tom diplomom.

Ministar je dodao da provera diploma nije regulisana zakonski, ali da bi to moglo da se uradi i da bi tu proveru mogao da vrši Centar za proveru diploma pri Ministarstvu prosvete.

Verbić je ocenio da "sve boli" ako bi, na primer, za predsednika opštine bio izabran neko ko ima lažnu diplomu i da bi za takve slučajeve trebalo postaviti "neku vrstu brane" kroz proveru diploma zaposlenih u državnoj upravi.

Ministar je dodao da niko ne može da proveri sve diplome, ali problem sumnjivih diploma morao bi da se reši sistemski kako se takvi slučajevi ne bi dešavali ubuduće, ili barem bili znatno ređi.

U tom smislu treba raditi na osnaživanju kontrole kvaliteta obrazovnih institucija, a prvi korak u tome napravljen je u izmenama i dopunama nacrta zakona o visokom obrazovanju, rekao je Verbić na susretu sa novinarima.

U javnosti je u poslednje vreme dovedeno u pitanje nekoliko diploma visokoškolskih ustanova, među kojima je i doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.


Sta cemo sa diplomom naseg predsednika?
 
18.6.2014.
Redakciji *************** javila se grupa nastavnika i saradnika sa Medicinskog fakulteta u Nišu i prosledila nam dokaze da se docent Dr Dragan Milić bavi plagiranjem naučnih radova...Nažalost, kompletnu ovu bruku oko izbora dr Milića u zvanje docenta, svim legalnim i nelegalnim sredstvima, forsirali su i podržavali dekan Medicinskog fakulteta i rektor Univerziteta. Takođe, napominjemo da su sa ovim slučajem upoznati svi nadležni organi, ali da još uvek niko nije reagovao.
http://www.***************/pronaden-plagijator-medu-profesorima-na-medicinskom-fakultetu-u-nisu.html
 
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/477...enja-stranke-i-krade-novine-lagao-za-doktorat

SVE DOKTOR DO DOKTORA Lokalni moćnik koji menja stranke i krade novine lagao za doktorat

G. Zdravić | 29. 06. 2014. - 14:56h | Foto: G. Zdravić | Komentara: 48
Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovca nikada nije bio upisan na doktorske studije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, stoji u odgovoru dekana tog fakulteta prof. dr. Miroslava Boričića. Na pozive “Blica”, u kabinetu predsednika Stajkovca “spuštaju slušalicu”.


Jugoslav Stajkovac
Boričić je po zahtevu “Blica” proverio podatke koji se tiču doktorata Stajkovca, a u njegovom odgovorz se navodi da Stajkovac "nikada nije upisan na doktorske studije Ekonomskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu".

Pročitajte još
Bizaran skandal lokalnog moćnika: Ukrao gomilu novina, pa pobegao na TV da se pravda
Političar od karijere: Ovaj čovek je promenio čak osam stranaka
Jugoslav Stajkovac prima veću platu od Đilasa
Na tom fakultetu naglašavaju da su na zvaničnom sajtu ove naučne ustanove ”u svakom trenutku dostupni svi podaci o diplomcima i onima koji su ovde magistrirali i doktorirali”, te da bi “takvu praksu” trebali da uvedu svi privatni fakulteti u zemlji, što kako konstatuju “na žalost nije slučaj”.

Interesovanje za doktorsku disertaciju predsednika opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca, javilo se od avgusta prošle godine, kada je ovaj javni funkcioner počeo kod odbornika SO Aleksandrovac i građana Župe da se hvali kako je diplomu doktora ekonomskih nauka stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na eksplicitno pitanje “Blica”, gde je odbranio doktorski rad u kabinetu Stajkovca, nisu hetili da daju nikakav odgovor, a njegova sekretarica nam je na poziv zalupila slušalicu.

Namerno se predstavlja kao doktor?

Na zvaničnom sajtu opštine Aleksandrovac, gde piše “biografija predsednika opštine” ne može se ostvariti uvid u taj dokument, ali je zato juče osvanulo saopštenje za medije sa potpisom “Dr Jugoslav D. Stajkovac, dipl.inž”.

Boris Pejić, lice koje uređuje sajt opštine Aleksandrovac, kaže da se “predsednik namerno tako predstavlja, jer želi da ljudi znaju da on nije lekar, već doktor inženjer”.
 
Нешто се присетих из ранијих дана, на сајту Машинског факултета се могло прочитати ко је дипломирао, и када, а постављањем
Шутановца на место Министра одбране, та могућност се волшебно угаси....а именовани слови као дипл.инг.....?!
 
Ako ste primetili, kapitalizam daje krila upravo najgorem šljamu koji je uvek najglasniji. Zato i sve izgleda ovako kako jeste - potpuni raspad sistema. U tiletovo doba se znala hierarhija a sad sami kreteni gamižu okolo.

Jedina je razlika je što su u "Tiletovo vreme" pravo na kriminal imali samo članovi D Partije. U to vreme su i izmišljeni Šojići, Kurčubići i direktori sa "partijskom školom" i prstom u uvetu.
Današnjica je posledica prošlosti a i SFRJ je pukla ( gle čuda ) baš onda kad su je preuzeli oni koji su se kao ličnosti formirali u komunističkoj Jugoslaviji a ne Kraljevini.
 
http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/Autolimar-u-komori.sr.html

Озрен Милановић

Аутолимар у комори

Мислим да најбољи суд о мени можете добити од привредника, јер не бих иначе осам година био на челу коморе, рекао је пре шест година Милан Јанковић, још овог лета господњег актуелни председник Привредне коморе Београда. Тада су га новинари питали зашто се не одазива на суђења због сумње да је фалсификовао факултетску диплому.

Милан Јанковић је од прекјуче „под полицијским надзором до 48 сати” а данас би требало да судија одлучи о њему – остаје ли у притвору или ће се бранити са слободе. Полиција сумња да је Јанковић комори Београда поднео 2009. године захтев за решавање стамбеног питања. Купљен му је стан на Светосавском платоу од 102 квадратна метра и плаћен 26 милиона динара а истог дана када је стан купљен, Јанковић је поднео захтев и откупио га за цигло четири милиона. Уз то приложио је документацију и изјаве чланова породице у којима је наведено да немају решено стамбено питање. А имају, тврди полиција и „пола престонице”.

Милан Јанковић се „забетонирао” на челу Привредне коморе Београда од 2000. године, скупио мноштво награда и признања, међу којима су и оне за менаџера године, а обављао је и обавља многе функције у разним управним одборима и другим установама звучних имена.

Но да се вратимо на ту спорну факултетску диплому из 1991. године.

Суд је јесенас, после седам дугих година, утврдио да Јанковић употребљава фалсификовану диплому, јер је по захтеву суда из Сарајева три пута стигла идентична информација – да није студирао на Економском факултету у Сарајеву.

Уколико пресуду потврди Апелациони суд, довешће се у питање комплетно Јанковићево усавршавање, будући да је, на основу сарајевске дипломе, Јанковић магистрирао на приватном београдском Европском универзитету а докторат одбранио на Мегатренду.

Није спорно, изгледа само то да је Јанковић, међу бројним пријатељима познат као Јаза, завршио трогодишњу, одавно укинуту школу ученика у привреди, аутолимарски смер.

Суд га је због лажне факултетске дипломе казнио са осам месеци затвора условно на три година што у преводу значи – ако у следеће три године буде користио нову фалш диплому, одлежаће осам месеци у затвору.

Никад нисам имао проблема са законом у Немачкој и Италији, бранио се Јанковић по новинама, али га казнена евиденција грехова младости, затворских казни и протеривања – демантује.

И шта сад? Привредници Београда који су се с њим делили одличја нису могли да буду затечени. Изговор да „нису знали” изазива само благи осмех. Јер су знали. И полиција је знала јер је стан, рекосмо, узео пре пет година. Диплому пре 23 године. А комору пре 14 година.

О Јанковићу ће суд већ рећи своје, али шта је са просуђивањем привредника, који су били предвођени тако креативном особом деценију и по. Или проценама разних влада које у Јанковићу нису налазили ништа спорно.

Озрен Милановић
објављено: 02.07.2014
Tweet
 
Милан Јанковић се „забетонирао” на челу Привредне коморе Београда од 2000. године, скупио мноштво награда и признања, међу којима су и оне за менаџера године, а обављао је и обавља многе функције у разним управним одборима и другим установама звучних имена

Tekovine demokraCije ....

Mada, i sad Ministar finansija radi sa srednjom školom jer mu Diplomu niko normalan ne priznaje ....
 
Evo malo i o Šapiću, pošto nismo znali da je i on plagirao svoj "doktorat"

Tačno je da nismo svi isti. Većina doktora nauka na svojim je doktoratima mukotrpno i godinama radila. Ali g. Šapić jeste isti kao njegova preteča, ministar policije Nebojša Stefanović: obojica su plagijatori. Ako išta drugo, g. Šapić utonuo je u akademsko blato našeg društva još dublje od g. Stefanovića, ne zbog svojih tetovaža ili (nesporno blistave) sportske karijere, već zato što je njegov plagijat ozbiljniji, obimniji, i besramniji od Stefanovićevog.
Veliki deo Šapićeve disertacije izravan je prevod sa engleskog delova knjige David Jobber i Geoffrey Lancaster, Selling and Sales Management (Harlow: Pearson Education Ltd, 8. izdanje, 2009 – dalje: Jobber i Lancaster). Sama knjiga dostupna je u delovima na Internetu....

http://pescanik.net/2014/07/drski-plagijat-aleksandra-sapica/
 
Jedina je razlika je što su u "Tiletovo vreme" pravo na kriminal imali samo članovi D Partije. U to vreme su i izmišljeni Šojići, Kurčubići i direktori sa "partijskom školom" i prstom u uvetu.
Današnjica je posledica prošlosti a i SFRJ je pukla ( gle čuda ) baš onda kad su je preuzeli oni koji su se kao ličnosti formirali u komunističkoj Jugoslaviji a ne Kraljevini.

Pjajčkalo se i u kraljevini, i to naveliko, da ne otvaram priču o Karađorđevićima koji su imali svoje "Agrobanke". Klasičan primer je Rade Pašić.
 

Back
Top