Svi Muslimani u jednoj državi?

Zašto su tako glasali?

• Lakše se izdvojiti iz više malih država, koje nemaju vojne moći

• Podjelom u više država, muslimani će biti bolje zaštićeni

• Njihov cilj nije ujedinjenje muslimana

• Muslimani imaju neki drugi cilj

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Section 31

Primećen član
Poruka
663
novi rat je neizbjezan nema mira dok se ostaci okupatora ne vrnu u svoju djedovinu anadoliju

Слажем се...
Срби треба да редефинишу...свој војни концепт...
Пљуну Русима, Кинезима или Америма...кеш за 3 нукеларне...и то ће осигурати нашу одбрану...
Мало набавити ковенцијоналног...за повратак изгубљених територија и лепо се утврдити...и кулирати...

Moračanin

Veoma poznat
Poruka
11.434
de bre u jednoj drzavi, arapi ni po nacionalnoj osnovi ne mogu da se okupe a kamoli po verskoj. zive u 25 zemalja :)

idi bre begaj

Tu je mišljeno u jednoj državi na Balkanu, koja bi se nalazila na prostoru te zelene transferzale.
To su neke teorije koje pročitah na jednom drugom forumu.

Ja takođe mislim, da je ta tz."zelena transferzala" samo želja, da se ta muslimanski svijet na Balkanu, bliže poveže sa Turskom, Iranom i ostalim muslimanskim zemljama, ne kao jedna država već da ih štiti i očuva njihovu islamsku vjeru.
To znači, da je to vjerski i ne politični cilj.
Dakle, tu se radi samo zbog očuvanja vjere.

Ipak je jedno pitanje, koje mi nikako nije jasno, ostalo bez odgovora;

Ja razumijem želju svakoga naroda da bude samostalan i da ima svoju državu.
To je logična i prirodna želja za samoočuvanjem svakoga naroda.

Ali mi nikako nije jasno:
Zašto su Muslimani tako masovno podržali razbijanje SFRJ i masovno podržali samostalnost pojedinih Republika, sada država.
Šta sa tim činom dobijaju ili misle da dobijaju.
Pa zar nije bilo bolje, da su kao Muslimanski narod živjeli svi u jednoj državi? Ipak su sada razbijeni na više manjih država i tako je očuvanje njihovog identiteta, tradicije i kulture mnogo teže gajiti i čuvati.

Poslednja izmena:

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.346
Čitam ovo o tz."zelenoj transferzali" i kao težnji svih Muslimana, da su povezani preko Albanije-Kosova- Makedonije (zapadne)-Sandžaka (Srbije-CG) - 1/2 BIH i da je njihov cilj da nekada u budućnosti, da svi žive u jednoj državi, na teritorijama te tz. transferzale.

Istovremeno su muslimani u CG, Makedoniji i BIH skoro jednoglasno glasali za izdvajanje tih država iz SFRJ.

Sada se postavlja pitanje, zašto su tako glasali i kakav cilj su imali?

1. Ako je to zaista njihov cilj, dali bi ga lakše ostvarili, da su ostali, recimo svi zajedno u Saveznoj Republici Jugoslaviji, uključujući (Srbiju, CG, BIH, Makedoniju, Kosovo) i tako brojniji i jedinstveniji, zahtijevali prvo neku autonomiju i kasnije Republiku ili državu.

ili

2. Dali je njihova namjera bila, da se ta jaka i velika država razbije na 5 manjih i tako da oslabe njenu vojnu moć i da lakše ostvare svoj cilj o ujedinjenju svih muslimana Balkana.

3. Ako to ujedinjenje Muslimani zaista žele, zašto onda misle, da će to lakše postići ako su ovako razbijeni u više država i zašto su tako glasali?

Neka logika mi govori, da Muslimani ne žele povezivanje u svoju samostalnu muslimansku državu i da su priče o zelenoj transferzali izmišljene.

Šta vi mislite o tome?

zelena transverzala je deo plana americke globalne politike za kontrolu sveta. zelena transverzala je uzdanica americkih tajnih planova za kontrolu evropskog kontinenta................kao sto je to al kaida za kontrolu cene americke nafte u svetu.

TranceLuv

Primećen član
Poruka
687
Cilj je da nas porobe opet kao u vrijeme Osmanlija. Nas sigurno, a vjerovatno i cijeli svijet jer im vjera to nalaze.
Kad vec pominjete islamsku deklaraciju, to je crno na bijelo, muslimani ne moraju to da negiraju jer se tako rijecima svadjaju sa svojim Alijom.
To su pokusali u BiH 1992-1995 pa su fasovali. Mi ih trebamo svaki put napucati pendrekom kad to pokusaju.

Југ Богдан

Domaćin
Banovan
Poruka
4.065
Уместо да се коначно вратите вери и нацији својих православних србских предака, ви сте у име џихада и у последњем рату мучки насрнули на своје дојучерашње сународнике. Очајнички трагајући за новим идентитетом, чак сте и назив новопроглашене "нације" ("Бошњаци") и непостојећег "језика" ("босански") украли од оних од којих потичете, покушавајући неуспешно да превазиђете јаничарски комплекс који ће вас мучити докле год се не вратите Србству и Православљу.
Зар не знате да су правдољубиви и слободољубиви Срби у својој историји увек ослобађали Србске Земље и Завичаје? Уз помоћ Божију ослободићемо и Србску Босну и Херцеговину. Ниједна окупација није вечна - вечна је само Правда Бога Живог и Истинитог у чију помоћ се једино уздамо

TranceLuv

Primećen član
Poruka
687
Уместо да се коначно вратите вери и нацији својих православних србских предака, ви сте у име џихада и у последњем рату мучки насрнули на своје дојучерашње сународнике. Очајнички трагајући за новим идентитетом, чак сте и назив новопроглашене "нације" ("Бошњаци") и непостојећег "језика" ("босански") украли од оних од којих потичете, покушавајући неуспешно да превазиђете јаничарски комплекс који ће вас мучити докле год се не вратите Србству и Православљу.
Зар не знате да су правдољубиви и слободољубиви Срби у својој историји увек ослобађали Србске Земље и Завичаје? Уз помоћ Божију ослободићемо и Србску Босну и Херцеговину. Ниједна окупација није вечна - вечна је само Правда Бога Живог и Истинитог у чију помоћ се једино уздамо

Nesto bolje nisam dugo procitao :)

Nece se oni nikada ni vratiti ni opametiti. A ni mi....

Moračanin

Veoma poznat
Poruka
11.434
Gintash. Raspitaj se malo.

Jeli to ona nova velika pijaca u centru što je napravljena- otvorena prošle godine?
Pa to je izgradio grad Podgorica. Mugoša se hvalio da je vrijedna 35 miliona €.
ps.
Sada sam saznao, da je pijaca vlasništvo grada a sve ostalo Gintas inc. iz Turske.

Tamo nema ništa u turskom stilu.
Napravljeno je sve super moderno kao u sred Pariza.
Unitra su zaposleni naši.

Poslednja izmena: