Svi lekari na "stubu srama", bez izuzetka

Ti ces da pises, ali nema ko da proverava da li su tvoji navodi tacni ili nisu.

Tako da svaki psihopata moze da pise sta zeli o lekarima i jos da ih ocenjuje.

Kad su toliko "brizni" zasto nisu sve drzavne sluzbenike, javne radnike stavili na "stub srama" jer i kod njih je korupcija ogromna, i veca nego kod lekara?

Nego je nekom krivo sto nije zaposljen pa je dokon, a dokoni um smislja svasta.

Ne sporim da ima korupcije u zdravstvu, ali ovo nije nacin.

Poslednja izmena:
Internet je čudo.

Omogućava svakom da kaže šta hoće, a istovremeno niko nikog ne tera da čita šta neko tamo misli o nekom tamo drugom.

Očekujem da se uskoro otvori i sličan sajt namenjen komentarima na račun poštara i željezničara.

...na racun postanskih radnica, inspektora trzisnih, finansijskih i dr...

Osim sto je glupost, to je debelo zalazenje u intimu i uvlacenje lekara u virtuelni svet pored onolikih obaveza, kao da oni nemaju preca posla nego da odgovaraju nekim anonimusima na internetu.

edit: Osim toga, sta da radi lekar koji radi sa psihickim bolesnicima, oni ionako nisu zadovoljni ni sa kim, a ruku na srce, mnogima i nema leka?

Poslednja izmena:
Pa mnogi bas jesu olicenje postenja i zalaganja za pacijente, a ti pokazujes elementarno neznanje za ovu temu, sto li u njoj ucestvujes, i slutim da ce bas takvi kao ti najvise da ucestvuju i u tim anketama. Eto zato sam protiv, i zato je nepravda.

Ali otkricu ti jednu tajnu - vecina njih nece ni da cita sta se na internetu pise. ;)

Nece da gube vreme na svakojake. ;)

Glupost.

Najveće psihopate danas nose bele mantile.

Srpski lekari su naličje zdravstva.

Neviđena sramota je to što oni rade sa ljudima.

Imam i ja šta da napišem.

S kakvim psihopatama rade, nije ni cudo ako su postali psihopate.

Pogotovu sto ih glupim zakonima i normama iz EU, nase ministarstvo tera da se ponasaju kao na proizvodnoj traci, a ne kao sa covekom i pacijentom.

Pa mnogi bas jesu olicenje postenja i zalaganja za pacijente, a ti pokazujes elementarno neznanje za ovu temu, sto li u njoj ucestvujes, i slutim da ce bas takvi kao ti najvise da ucestvuju i u tim anketama. Eto zato sam protiv, i zato je nepravda.

Ali otkricu ti jednu tajnu - vecina njih nece ni da cita sta se na internetu pise. ;)

Nece da gube vreme na svakojake. ;)

Па онда нема никавих проблема, зар не? Ја лепо напишем шта мислим, они лепо не читају и супер и мени и њима.

Ево рецимо, кад ми се деда шлогирао пре пар година, одвезли су га у болницу око 5 поподне, ћушнули на неки кревет и онда су се до 10 навече натезали да га пошаљу на Урентни у Београд. Дежурни техничар се појавио пијан после 3 сата, анестезиолог је била у некој швалерацији... доктора ни за лек.... Умро је од последица шлога после неких 20-ак дана....

Летос сам испекао длан на ужарену жицу, па сам отишао на хитну. Оно пржи као блесаво, на хитној једно 30 људи чека на ред, а лекара нема нигде.... Сад да мени није хитно ја би чеко, али не може да се трпи бол. Да сам чекао да ме неко погледа вероватно бих се начекао. Срећа па сам сналажљив па сам самоиницијативно отишао на хирургију и тражио да ме превију, замисли, без упута. И сажалили се сестра и лекар, па ми учинили услугу. Штета што нисам имао летву да је пребијем о леђа оном скоту што је дежурао на пријемном оделењу.

Има тога још, ал ме мрзи да пишем...

Па онда нема никавих проблема, зар не? Ја лепо напишем шта мислим, они лепо не читају и супер и мени и њима.

Ево рецимо, кад ми се деда шлогирао пре пар година, одвезли су га у болницу око 5 поподне, ћушнули на неки кревет и онда су се до 10 навече натезали да га пошаљу на Урентни у Београд. Дежурни техничар се појавио пијан после 3 сата, анестезиолог је била у некој швалерацији... доктора ни за лек.... Умро је од последица шлога после неких 20-ак дана....

Летос сам испекао длан на ужарену жицу, па сам отишао на хитну. Оно пржи као блесаво, на хитној једно 30 људи чека на ред, а лекара нема нигде.... Сад да мени није хитно ја би чеко, али не може да се трпи бол. Да сам чекао да ме неко погледа вероватно бих се начекао. Срећа па сам сналажљив па сам самоиницијативно отишао на хирургију и тражио да ме превију, замисли, без упута. И сажалили се сестра и лекар, па ми учинили услугу. Штета што нисам имао летву да је пребијем о леђа оном скоту што је дежурао на пријемном оделењу.

Има тога још, ал ме мрзи да пишем...

Razumem ja to, i sama sam imala i jos gore primere u zivotu (i to nedavno) ali treba da shvatite da ovo nije sajt o organizaciji zdravstva i zdravstvu uopste nego o lekarima kao da je samo na njima krivica. A pojma nemate sta im sve "utrapljuju" da rade za vreme radnog vremena. Pacijenti su tu cak najmanje bitni.

E to je taj odnos srpskih kvazilekara prema pacijentima.

Zato se sve češće čuje od ljude da ih leči doktor Google.

Zato sam i ja prestao da idem kod kvazidoktora jer mi je redovno još gore nakon susreta sa tom bahatom unezverenom bandom.

E to je greska. Nikad internet nece moci da zameni lekara, apa ni preporuka ne bi smela da ide preko anonimusa sa interneta kao sto je zamisljeno ovom akcijom.

Sami lekari su krivi za to što ih ljudi pljuju jer se drže profesionalne solidarnosti. Pošto se lekari ne kažnjavaju od strane lekarske komore, dolazimo do zaključka da su svi govna ;)

Pa nisu SVI krivi, o tome je rec. ;)

Kao da se dobar lekar zastiti od kojekakvih pisanija njegovih kolega samo zato sto su koruptivni, plase se da ce biti isterani s posla, pa hajde da ocrne i kolegu, iz zavisti?

O tome pricam.

*******************************************************************************************************

Nisam protiv toga da se organizuje bilo kakva akcija koja ce "uterati strah u kosti" koruptivnim lekatrima, naprotiv, ali ovde postavljam pitanje sta sa onim (neka je i malobrojnijim) ali dobrim lekarima? Kako oni da se zastite od zloupotreba makar i zavidnih kolega, a i neuroticnih pacijenata, "psihopata", kojima nikad i niko nije dobar?

To je pravo pitanje. Dalje necu odgovarati.

To je samo mesto gde će se ljudi izjadati i pružiti svoje mišljenje o nekom lekaru, jer, nema gde na drugom, mestu , a ni kome. I to neće ništa promeniti, neki lekari će i dalje biti lekari na istom radnom mestu kao i do sada, bez obzira na svoj javašluk, nestručnost i drčnost. U ovoj zemlji ni ni jedan lekar nije odgovaro zbog svojih postupaka pa neće ni ubuduće, piskaranje pacijenata iz redova "psihopata" neće ništa promeniti.

http://www.kakavjedoktor.org/

Pusten je u rad novi sajt na kome mozete "pljuvati" i lose i dobre lekare, jer nema ko to da proverava.

Sramota.
Ma kakva sramota? Sramota je šta lekari rade. I u zdravstvu šta se radi. Ovako svako može da napiše istinu i da se ne plaši odmazde. I treba, baš nam je trebalo tako nešto. Ajd neka neko ode u dom zdravlja i otvoreno kaže da njegov dr ne valja, a ima ih i-ha-ha...i recimo da tom domu zdravlja rade samo jedan, dva, tri lekara...i neznaš kad ćeš da se razboliš, da ti bude hitno i da li tom prilikom možeš sebi da priuštiš luksuz da biraš lekara? Malo sutra. Pa moraš sve naj o njemu, a on ni stoku da ga pustiš da ti leči...
E pa vala, baš dobro da postoji tako nešto gde će sami da vide koliko vrede i da se niko ne plaši odmazde.

Evo moje ruzno iskustvo!
Vodim mamu kod pulmologa svakih sest meseci! Specijalista ( necu napisati njegovo ime i gde radi - prepoznace se mnogi lekari) nas svaki put salje na SKENER u isti privatni dijagnosticki centar , kod istog lekara da ocita snimak, a to sada kosta 8.000 dinara.!
Da ne pricam o ultrazvuku bilo cega posebno genitalnih organa! Moze i u privatnoj ordinaciji u kojoj radi vas lekar iz Doma zdravlja i to odmah - sutradan! U Domu zdravlja cete cekati na zakazan pregled mesec i po dana!
Ovo je svakome od vas poznato ! Ne daj Boze da se covek razboli

Pa kako to da urade kad im preti otkaz ako ne pregledaju toliko i toliko pacijenata dnevno? Oni nemaju vremena da se posvete pacijentu kako treba.

S druge strane, oni dobri ne mogu da "vuku" one lose. Ali ovakvim "akcijama" mogu oni koji su ni krivi ni duzni da "nastradaju".

Da sam ja lekar bio bih najaktivniji posetilac na tom sajtu.

Anonimno bih ukazivao na sve što me muči i sa čime sam suočen .

http://www.kakavjedoktor.org/

Pusten je u rad novi sajt na kome mozete "pljuvati" i lose i dobre lekare, jer nema ko to da proverava.

Sramota.

Kakva bre sramota... ovo je sjajno. :D Pa da svako lepo može sa svetom da podeli svoje loše iskustvo. Sramota je kakvi sve retardi rade u našem zdravstvu. Ima i kvalitetnih ljudi, naravno, ali ima i previše onih koji nemaju blage veze (poput onog degenerka koji je mojoj drugarici rekao da pankreas nema veze sa varenjem :confused:).

Важи, нека попију сви пљувачину. Онај ко је попије највише је најмање невинашце.

Ипак, уколико овај сајт нико не гледа, макар као грубу референцу на чији рад треба обратити пажњу, онда стварно служи само као врећа за бокс и неће имати импакта на квалитет услуге. Уколико би неко пак могао уз ЈМБГ и остале податке да остави нешто што ће неко релевантан да прочита, то би било супер-б.

Сајт такође може да користи и особље болнице, да пљују једни по другима. Хо-хо-хо, треба да погледам.

Da sam ja lekar bio bih najaktivniji posetilac na tom sajtu.

Anonimno bih ukazivao na sve što me muči i sa čime sam suočen .
Da, to bi ti. Ali pravi i dobar lekar je preumoran od posla i pacijenata preko dana (kojih ima sve vise i vise, uprkos "rasterecenjima" i zakazivanjima) tako da nema vremena da gleda to...niti hoce sa anonimusima (koji su kao avioni za vreme bombardovanja nocu, podli i "nevidljivi") da se bakce. Jednostavno, ako neko kritikuje lekara, da bi mu ovaj odgovorio, logicno je da i sam postavi svoje ima i prezime, datum dolaska, dijagnozu, i e. JMBG da bi lekar znao o cemu se radi i kako da mu odgovori, da pogleda predmet. U tome je sva nepravda, a ne u samoj kritici.

Inace ovako, svasta svakom moze da padne na pamet da pise o lekaru samo zato sto ga je tog dana mrko pogledao (a i oni su ljudi i vazno je kako lece i da ne traze mito, a ne da li ljubazno ili mrko gledaju).

Важи, нека попију сви пљувачину. Онај ко је попије највише је најмање невинашце.

Ипак, уколико овај сајт нико не гледа, макар као грубу референцу на чији рад треба обратити пажњу, онда стварно служи само као врећа за бокс и неће имати импакта на квалитет услуге. Уколико би неко пак могао уз ЈМБГ и остале податке да остави нешто што ће неко релевантан да прочита, то би било супер-б.

Сајт такође може да користи и особље болнице, да пљују једни по другима. Хо-хо-хо, треба да погледам.

Naravno da nece. Bojim se da ce to (osim u odredjenom broju slucajeva jer uvek ima i iskrenih i postenih ljudi, koji nece tek tako da pisu lose o lekarima bez podloge), ali kazem, postoji mogucnost i te kakve zloupotrebe da bukvalno kolaga kolegi ili neka sestra koja i sama prima mito i ne voli odredjenog doktora zabija "kolac u ledja".

Da nebih pravio reklamu koji je doktor evo moje iskustvo.
Pre tri godine trebao sam da idem za Nemačku i bole zubi neznam šta ću od bolova a para nemam.Odem kod jednog zubara i objasnim mu situaciju da nemam para ali da ću za godinu dana ponovo doći i platiti to što će on meni zube napraviti.Kaže nema problema ali me nemoj zaboraviti.On je meni 5 zuba popravio izvadio ,sredio o njegovom trošku.Moram da kažem da nisam ja njega znao niti on mene.Nije da svi nevaljaju ima po neki koji rade i reskiraju dali će dobiti novac za njihovu uslugu.Naravno posle godinu dana kada sam se vratio ,platio sam pošteno.Ako treba mogu da stavim ime broj tel njegov ali da nebih pravio reklamu nisam to uradio..

Ti ces da pises, ali nema ko da proverava da li su tvoji navodi tacni ili nisu.

Tako da svaki psihopata moze da pise sta zeli o lekarima i jos da ih ocenjuje.

Kad su toliko "brizni" zasto nisu sve drzavne sluzbenike, javne radnike stavili na "stub srama" jer i kod njih je korupcija ogromna, i veca nego kod lekara?

Nego je nekom krivo sto nije zaposljen pa je dokon, a dokoni um smislja svasta.

Ne sporim da ima korupcije u zdravstvu, ali ovo nije nacin.

Па када су доктори тако добри што нису направили сајт где ће да пљују Куварице??
Мислим да је управо то начин...то је јавно мњење...земља је демократска,слобода говора и изражавања гарантована је УСТАВОМ...
добре ће да хвале,лоше ће да куде...ја не знам ни једног доктора који је одбио МИТО...

Back