Svetsko prvenstvo za rukometašice

Neno

Elita
Poruka
19.947
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene biće održano od 29. novembra do 17. decembra 2023. godine, a zajedno ga organizuju Danska, Norveška i Švedska.
Od reprezentacija iz regiona, u prvom kolu se sastaju Srbija - Danska (petak, 20.30), Slovenija - Island (četvrtak, 18.00), Hrvatska - Senegal (petak, 18.00), i reprezentacija Crne Gore u naknadnom terminu.
Na 26. izdanju ovog takmičenja u organizaciji Međunarodne rukometne federacije, učešće će uzeti 32 selekcije, a šampion sveta obezbediće sebi direktnu kartu za Olimpijske igre Pariz 2024. Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati 18 rukometašica koje je odabrao selektor Uroš Bregar.

rukometaćice srbije.jpg

- Želimo da uđemo u svaki meč na Svetskom prvenstvu hrabro i ozbiljno, da damo svoj maksimum i ne dozvolimo da bilo kome budemo lak plen. Borićemo se do poslednjeg minuta svake utakmice!

Golmani: Marija Čolić, Moli Kubina, Marija Simić;
Krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Nataša Lovrić, Dunja Radević;

Bekovi: Emilija Lazić, Jovana Jovović, Teodora Veličković, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Aleksandra Vukajlović, Marija Laništanin, Anđela Janjušević;
Pivoti: Edita Nuković, Jovana Milojević, Katarina Bojičić.


Trideset dve ekipe učesnice ovog Svetskog prvenstva podeljene su u osam grupa preliminarne faze takmičenja. Naše rukometašice u okviru Grupe E koja se igra u Herningu u Danskoj očekuju dueli sa selekcijama Danske, Rumunije i Čilea. Izabranice selektora Uroša Bregara prvu utakmicu na ovom takmičenju odigraće protiv domaćina ekipe Danske u petak, 1. decembra, od 20.20 časova. Naredni duel u grupnoj fazi koji očekuje naše rukometašice je sa selekcijom Rumunije u nedelju, 3. decembra, od 17.50 časova. Dva dana kasnije, u utorak, 5. decembra, ženska rukometna reprezentacija Srbije sastaće se sa ekipom Čilea od 17.50 časova.


Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe formiraće četiri nove grupe glavne faze takmičenja sa po šest ekipa u okviru kojih će se nadmetanja odvijati od 6. do 11. decembra. Polufinala su na programu 15. decembra, dok će se finale odigrati u Herningu u Danskoj 17. decembra.

OKS
 
Poslednja izmena:

Ženska seniorska reprezentacija Srbije odbrojava dane do prve utakmice na 26. Svetskom prvenstvu za dame koje se ove zime održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Baš država u kojoj Srbija igra grupnu fazu važna je za novo lice na crti u timu Uroša Bregara, Editu Nuković.​

OIF.jpg
Od roditelja poreklom iz Prijepolja, rođena u Turskoj, većinu života provela u Danskoj, na samo sat vremena od Herninga, grada u kojem će se Srbija susresti sa ekipama domaćina, Rumunije i Čiela, sjajni pivot izabrala je da nosi dres naše zemlje.

Sportal.rs
 

Back
Top