Selektor Makedonije Kiril Lazarov bio je vidno nezadovoljan nakon poraza od Holandije (37-32) u drugom kolu Svetskog prvenstva. Istakao je da je teško igrati utakmicu u kojoj skoro 20 minuta imate igrača manje, a pritom morate da branite 12 penala.
„Još juče sam rekao da nas očekuje teška borba i da nas euforija može poneti. Znao sam šta nas čeka, iako sam se nadao pozitivnom rezultatu. Trebalo je da iskoristimo tu pozitivnu atmosferu i samopouzdanje koje su igrači imali. Ali, ne ide uvek kako planirate. Svaka utakmica je drugačija. #_Ovaj meč potpuno je izašao iz kontrole. Ličio je na sve, samo ne na jedan meč sa Svetskog prvenstva, na zvaničnu utakmicu. Koliko god ne želim da se pravdam, ali protivnik je imao dvanaest penala_#.
Koliko god da je protivnik bolji, teško je kao trener voditi ekipu uz dvanaest penala protiv vas. Mi smo skoro dvadeset minuta igrali sa igračem manje. Teško je braniti se s obzirom na njihovu igru sedam na šest, posebno kada ste sa igračem manje. Ako ne date gol, oni odmah postižu pogodak, gotovo sigurno, a čak i kada ste kompletni, imate problem. Rekao sam momcima da moramo da se borimo, ponavljao sam to više puta. Brze kontre Holandije i igra sa brzim centrom su neodbranjive, na čelu sa organizatorom Steinsem. Pokušali smo sve i bili smo blizu. Napravili smo greške u prvom delu, a tada su napravili tu razliku. Pokušali smo sa 'flasterom' na Steinseu, pokušali da se povučemo nazad sa plićom zonom, jednostavno smo probali sve. Petar je neiskusan igrač, ima samo 21 godinu, i u toj situaciji je morao ostati na terenu. Džonov ga je dobro zamenio, igrao je vrlo inteligentno. Ipak, sa tolikim isključenjima i penalima... Ostaje nam da se pripremimo za Gvineju“, izjavio je Lazarov.
Makedonija ima jedan bod uoči trećeg kola, u kojem igra protiv autsajdera Gvineje. Utakmica će se igrati u nedelju u 20:30 časova, a naši rukometaši su u dobroj poziciji za drugu fazu i prenos boda iz prve runde.