Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu

Ko ce biti prvak Sveta?

  • Brazil

  • Spanija

  • Urugvaj

  • Nemacka

  • Italija

  • Argentina

  • Holandija

  • Francuska

  • Belgija

  • Hrvatska

  • Portugalija

  • Rusija

  • Neko drugi


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
IZNENAĐENJE ILI NE, ŠTA KAŽETE? Ovo je trenutno prva reprezentacija na svetu!!!


kolumbija-radost2.jpg


Posle grupne faze Svetskog prvenstva u Brazilu prvo mesto na rang listi Svetske fudbalske federacije iznenađujuće drži Kolumbija.

Prema bodovima osvojenim u dosadašnjem delu Mundijala, Kolumbijci drže prvo mesto sa 1.449 bodova, sedam više od Argentinaca, dok je treća selekcija Nemačke sa 1.407 bodova.

Četvrto mesto u ovom trenutku drži Urugvaj, ispred Belgije, Holandije, Švajcarske i Španije, dok prvih deset kompletiraju Francuska i Brazil.

Do kraja Svetskog prvenstva ostalo je još 16 utakmica i nešto više od dve nedelje, a sigurno je da će biti još dosta pomeranja.

Očekuje se da Kolumbija neće zadržati prvo mesto, kao i da će Brazilci popraviti svoj plasman. Moguća su još mnoga iznenađenja, kakva su obeležila i grupnu fazu Mundijala, a FIFA će narednu rang listu objaviti po završetku takmičenja u Brazilu.

Svetsko prvenstvo traje do 13. jula.

- - - - - - - - - -

OPA, BRAZILCI SE UZENTALI PRED ČILE: Skolari kaže da je normalno što su igrači pomalo uplašeni!


brazil.jpg


Selektor Brazila Luis Felipe Skolari priznao je da je njegov tim pomalo uplašen i nervozan uoci subotnjeg meča osmine finala Mundijala protiv Čilea.

Ipak, Skolari uverava naciju da nervoza ne može negativno da utiče na kvalitet igre njegovih fudbalera.

“Normalno je što se osećamo neugodno i pomalo uplašeno uoči prve eliminacione utakmice”, rekao je Skolari.

On je dodao da je trema normalna stvar u svakom takmičenju.

“To je normalno u svakom takmičenju, a ne samo zato što se ono sada održava u Brazilu. Znamo da nemamo pravo na grešku i da ne smemo da izgubimo”, dodao je Skolari.

Pobeda nad Čileom na Mineirao stadionu zadržaće Brazil na putu ka eventualnoj šestoj tituli svetskog pravka, dok bi poraz bio smatran ogromnim neuspehom za zemlju koja je uložila milijarde evra u organizaciju Mundijala.

Skolari je rekao da, po njegovom mišljenju, Čile nema šanse da pobedi reprezentaciju domaćina, ali da ne bi trebalo smatrati krajem sveta, ukoliko se to dogodi.

“Uradili smo sve što je bilo do nas, ali moramo da shvatimo činjenicu da u slučaju da oni budu bolji, ne smemo da spustimo glave i da to smatramo krajem”, naveo je selektor Brazila.

Brazil se od 1994. godine na svakom Mundijalu plasirao u četvrtfinale, a poslednji put je eliminisan u drugoj rundi takmičenja protiv Argentine 1990. godine.

Brazilci nisu izgubili od Čilea od kvalifikacija za prvenstvo sveta 2000. godina, a nikada nisu pretrpeli poraz od njih na domaćem terenu.

Brazil je od 2000. godine pobedio na deset od 12 mečeva odigranih protiv Čilea.

Ove dve reprezentacije su se sastale tri puita na Mundijalima, a a domaćin ovog je pobedio u polufinalu šampionata sveta u Čileu 1962. sa 4:2, kao i u drugoj rundi Mundijala u Francuskoj 1998. sa 4:1 i sa 3:0 u istoj fazi takmičenja na SP u Južnoj Africi 2010.

“Statistika ne mora nista da znači, Moramo da znamo da su na drugoj strani igrači koji imaju iste snove kao i mi. Zato, ako ne uspemo, život ide dalje”, rekao je Tijago Silva.
 
Jbga , bas sam navijao za Mexiko .

Rano su se povukli i branili rezultat

Mozda je realno i najpostenije bilo da su produzeci ali Roben ne bi bio to sto jeste da ne ume i da padne .

Ovo postaje pravilo , svi za koje navijam poispadase . . . .hmmmmm sledecu navijam za Kostaricu i bas me zanima da li ce shlanjavi grci da ih prodju ???
 
koja je prošla na folirantski penal...
пошто имаш слаб вид да те обавестим да је раније у утакмици требао бити досуђен пенал за Холандију али судија није видео.. тако да је овај "фолирански"пенал компензација за ранији. правда је задовољена.

- - - - - - - - - -

Пенал није постојао на крају, Робен као у позоришту.
Мада руку на срце онај на крају првог полувремена над њим јесте био.
тако је.
 
пошто имаш слаб вид да те обавестим да је раније у утакмици требао бити досуђен пенал за Холандију али судија није видео.. тако да је овај "фолирански"пенал компензација за ранији. правда је задовољена.


тако је.

Mmmda....osim što je sam Roben priznao da je simulirao penal u prvom poluvremenu :kafa:

http://www.dailymail.co.uk/sport/wo...akes-Sportsmails-list-10-ultimate-divers.html
 
пошто имаш слаб вид да те обавестим да је раније у утакмици требао бити досуђен пенал за Холандију али судија није видео.. тако да је овај "фолирански"пенал компензација за ранији. правда је задовољена.

upravo tako

al pusti danas svaka baba bi komentarisala fudbal :lol:

klinci nek se radije oni uFate plajstejšna... a manje fudbala :lol:
 
Аргентинци су ме начисто разочарају јес да су прошли даље, Меси као да му је све помрло код куће тако игра, Ди Мариа као у циркусу, неверујем како он покушава да центрира код резултата 0-0, остали се завитлавају на терену, оног тренера не фермају ни пет посто.Брука.
 

Back
Top