Quantcast

Svetsko prvenstvo 2014.

Ko ce biti prvak Sveta?

 • Brazil

 • Spanija

 • Urugvaj

 • Nemacka

 • Italija

 • Argentina

 • Holandija

 • Francuska

 • Belgija

 • Hrvatska

 • Portugalija

 • Rusija

 • Neko drugi


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Bastiani

Poznat
Poruka
7.342
пошто имаш слаб вид да те обавестим да је раније у утакмици требао бити досуђен пенал за Холандију али судија није видео.. тако да је овај "фолирански"пенал компензација за ранији. правда је задовољена.

- - - - - - - - - -

тако је.
Pravda bi bila zadovoljena da je Roben dobio žuti karton zbog foliranja, posle čega više ne bi smeo da folira ili bi dobio i crveni karton. To bi bila pravda i to bi bilo i po pravilima. A nije ni pravda ni po pravilima da se (sumnjivi) nedosuđen penal iz prvog poluvremena zameni za penal u zadnjem minutu. Možda ti navijaš za Holandiju pa u tome vidiš "kompenzaciju" ali u fudbalu kompenzacija ne postoji nego su to samo dve sudijske greške.

I jaka mi je to ekipa koja čeka da joj se dosudi penal pa da prođe.
 

Dragon~Reborn

Iskusan
Poruka
5.781

Италијан Рицоли суди финале.
Ауфидерзен Њемци:lol:

Иначе изашле су листе номинованих за
Златну рукавицу
Младог играча
и Златну лопту - најбољег играча турнира
 

sunchaya

Buduća legenda
Poruka
35.070

Италијан Рицоли суди финале.
Ауфидерзен Њемци:lol:
Иначе изашле су листе номинованих за
Златну рукавицу
Младог играча
и Златну лопту - најбољег играча турнира
Čudo nisu ubacili u igru i hauarda pa on je samo na jednoj utakmici odbranio bar 15 golova...
Po pitanju igrača, mislim da će je za utehu dodeliti nejmaru a loptu će verovatno dobiti miler ali mislim da je ništa manje ne zaslužuje lam
 
Poslednja izmena:

N3M0N

Ističe se
Poruka
2.034
'Oce to 'oce....pored silnih tableta on umoran...ahm...kljukaju ih svim i svacim mogli bi bez problema da igraju i sa danom pauze sve utakmice...pogotovo sad za finale ima da radi hemija....
Doping test u fudbalu se radi preko urina a trebalo bi preko krvi. Boga ti pitaj šta oni koriste, možda ne direktno Messi ali vjerujem da jedan veći broj fuzbalera koristi doping...
 

Bastiani

Poznat
Poruka
7.342
Општи утисак са Светског првенства:

Утицај суђења на исход мечева је превелик. Пре свега захваљујући преширокој могућности процењивања шта је казна за једанаестерац. Класичан пример је Мажићево суђење на утакмици Португал-Немачка. Најпре је досудио један строг пенал за Немачку што га је довело у ситуацију да касније треба да досуди подједнако строг пенал на другој страни (што није учинио), и то је створило неповољан утисак о његовом суђењу иако је у обе ситуације, гледано појединачно, поступио у складу са правилима.

Пенал је веома тешка казна и треба бити врло рестриктиван у његовом досуђивању. Судије на СП то нису биле и примена таквог критеријума ће фаворизовати падаче (Робен, Оскар и друштво) и утакмицу ће претворити у такмичење у симулирању и пуцању пенала. У бољем случају, довешће да неко буде фаворизован/оштећен, као што се десило у наведеном примеру. Строгост у процени ситуације није била подједнака, тј. судије су се врло лако одлучивале да досуде пенал, али зато готово да уопште нису кажњавале играче који су очигледно фолирањем хтели да изнуде ту казну.

Заштита играча који има лопту у шеснаестерцу у потпуном је нескладу са заштитом (недостатком заштите) коју имају у пољу. То доводи до великог броја тзв. паметних фаулова који потуно уништавају игру. Попустљивост се огледа и у толерисању грубих стартова који се квалификују као обичан фаул. Такакв однос је поред осталог довео и до тешке повреде Нејмара. Додуше, ово је био проблем и пре Светског првенства.
 
Poslednja izmena:
Top