Svetski rat ce poceti zbog dece

Umri_muski

Legenda
Poruka
66.799
Niko ih ne vaspitava, nemaju razvijeno uzdrzavanje, sto psiholozi zovu frustracija, ne znaci isto sto laici misle...
Oni koji nisu ocigledno bahati , bahati su cim nanjuse krv....tj slabost drugih....
Mnogi su ono sto se nekad zvalo autisticni , odseceni od stvarnosti bilo da su psihopatoloski naklonjeni , a neki i sociopatoloski naklonjeni....

I sve je gore, tj generacije koje dolaze su jos vise zapustene i otudjene od neceg ljudskog, nego su gamerske psihologije, ako tako mogu da kazem...gledas ih u oci i vidis tragove strategija iz igrica....nekih , nemaju svi iste sablone rasta a najvaznije uopste ne prepoznaju to kao problem niti kao karakteristiku..

Ne znam da li treba ubrojiti Zelenskog u tu grupu...posto se ponasa lako cemo....pre agresije...a u agresiji je samo u kontinuitetu..
A slicno ste mogli da vidite ili osetite po reakcijama mladih na eurosongu , ili na nekoj priredbi , ovako kad ih vidite u prevozu i slicno..
Uopste ne vazi samo za Srbiju...

Istovremeno previse emotivni iz svog ugla, a totalno bezosecajni iz tudjih uglova....sto dovodi nekad do reakcija koje su kao bipolarne...a nisu... ili kao ADHD mada se tu moze govoriti da mnogi i kriju ili ne mogu da prepoznaju svoje stanje...

A vecinu ovih stvari razvijaju sami mladi unutar svojih generacija, sto znaci zapustenost od strane polovine roditelja dovodi do otkacenosti i neprilagodjenosti , eto lepseg termina za celu generaciju jer jedni druge delimicno vaspitavaju , uporedjuju i koriguju...na lose ili na bolje, to zavisi od toga sta je sve u zajednici njihovoj..

Poslednja izmena:
A onda vidis ove mlade studente i srednjoskolce, koji su za par nedelja obesmislili ceo ovaj radikalski imaginarijum koji nase generacije trpe vec decenijama i ne mogu nista protiv toga....Vidis ih u emisijama na televiziji, cujes kako se izrazavaju, kakav recnik imaju, i mislis se "daj njima nek vode oni sve".

Evo da se setim ponasanja mladih i dece iz mog detinjstva...Hmm, devedesete, kurcenje svaki dan, stalno je neko nekoga tukao, ponizavao. Idoli su bili Arkan, Knele, Sljuka itd. Redovno se desavala tuca osmaka iz moje osnovne protiv osmaka i najblize sledece osnovne skole. Kralo se dosta, otimale su se patike, trenerke, salovi. Mnogo je vise bilo bezmozgovica i granicnih slucajeva. Heroinskih narkomana je takodje bilo u izobilju. Ubistva svakodnevna. I jos mnogo toga jezivog.

E sad, ako ta generacija nije izazvala treci svetski rat, nece ni ova sad.

Emislim da gresis...to je jedno kad postoji kocnica, a servira se nasilje, to je onda nasilje kao izbor, on off....
Medjutim sad nije tako , sad se u mladim generacijama hronicno javlja neuravnotezenost, ispadi , psihologija mrznje, sukoba....da li zbog igrica ili zbog vremena, ili zbog oba...

Zbog dece ce biti svetskog rata....naravno , niko nikog ne tera da to poveruje....jer ta deca nece biti mala deca, ali iz deteta u okidaca svetskog rata, to ce biti..

A onda vidis ove mlade studente i srednjoskolce, koji su za par nedelja obesmislili ceo ovaj radikalski imaginarijum koji nase generacije trpe vec decenijama i ne mogu nista protiv toga....Vidis ih u emisijama na televiziji, cujes kako se izrazavaju, kakav recnik imaju, i mislis se "daj njima nek vode oni sve".
Tebi je u stvari nepodnosljiva cinjenica da su te bas radikali, koje si toliko prezirao, poveli u prosperitet i napredak... bas kao sto je penzionerima 2000. bila nepodnosljiva cinjenica da socijalizam pada, kakav-takav.
Kolaps DOS-a je sada za tvoju generaciju isto rusenje sneska kao i Milosevica u to vreme..

Tebi je u stvari nepodnosljiva cinjenica da su te bas radikali, koje si toliko prezirao, poveli u prosperitet i napredak... bas kao sto je penzionerima 2000. bila nepodnosljiva cinjenica da socijalizam pada, kakav-takav.
Kolaps DOS-a je sada za tvoju generaciju isto rusenje sneska kao i Milosevica tada..
kakav prosperitet i napredak...to je šarena laža zasnovana na kreditima koje ovaj narod neće imati odakle da vraća jer nisu trošeni na stvari koje donose profit nego na korupciju i megalomanske projekte...

kakav prosperitet i napredak...to je šarena laža zasnovana na kreditima koje ovaj narod neće imati odakle da vraća...
Bukvalno sav razvijen svet zivi od kredita koje ne moze da vrati, i ne samo toga nego i otvorene eksploatacije odnosno pljacke slabijih.
Nego, da li bi ti bio u stanju da prihvatis neoborive dokaze napretka, ukoliko se on desava pod Vucicem? Tj. da li bi na kraju podrzao Vucica takvog kakav je, ako bi se ispostavilo da bas on vodi ka tome.

Kao sto se govorilo "i najgori socijalizam je bolji od najboljeg kapitalizma", dakle u prevodu "i najgori sorosevci su bolji od najboljih radikala", to je ideologija modernog drugosrbijanstva z:lol:

Bukvalno sav razvijen svet zivi od kredita koje ne moze da vrati, i ne samo toga nego i otvorene eksploatacije odnosno pjacke slabijih.
Nego, da li bi ti bio u stanju da prihvatis neoborive dokaze napretka, ukoliko se on desava pod Vucicem? Tj. da li bi na kraju podrzao Vucica takvog kakav je, ako bi se ispostavilo da bas on vodi ka tome.

Kao sto se govorilo "i najgori socijalizam je bolji od najboljeg kapitalizma", dakle u prevodu "i najgori sorosevci su bolji od najboljih radikala", to je ideologija modernog drugosrbijanstva z:lol:
pravila koja važe za bogate i moćne ne važe za male...Grčka je morala Kinezima da preda luke Solun i Pirej zbog dugova...Crnogorci su izbegli da daju luku Bar Kinezima samo tako što su umolili EU da plati njihov dug Kinezima...m smo, ako je verovati ekonomisti Pajoviću, već dali Kinezima južni Kučaj za dug za koji nismo imali para da vratimo...tek sledi davanje svega ostalog...

"i najgori sorosevci su bolji od najboljih radikala", to je ideologija modernog drugosrbijanstva z:lol:
Vucic je sorosevac.

Tebi je u stvari nepodnosljiva cinjenica da su te bas radikali, koje si toliko prezirao
Ma kakvi. Ja kad sam video sta zuti lopovi rade sam i zeleo da radikali dodju na vlast i primene sve ono sto su pricali. Medjutim, zayebali su nas i oni, kao i zuti. Promenili su i pricu i politiku i postali su NATO u USA ulizice, grlili se sa ljudima koji su nas bombardovali i ubijali, izdali su Kosovo i Metohiju, poklanjali strancima sve po Srbiji, izvore voda, rudnike, radnike, a glavni cilj im je licno bogacenje.

zla vlast generiše zlo u ljudima... ima kod Kundere u jednoj od knjiga detalj kako u sovjetskoj Čehoslovačkoj neka deca muče životinje... deca nekritički upijaju šta im se servira...ako je društvo u kome žive okrutno i ona postaju okrutna
Kriticki ili nekriticki , deca moraju da se harmonizuju izmedju sebe, cine klasice....
tako do funkcionise u drustvima, bilo u dvoristu , bilo u igraonici , bilo u gradu , selu ....jedni imaju svoja pravila, deca svoja....roditelji odvoje decu od drustv,a to npr u BG i sta onda dobiju , sa 12 godina dete ne moze na ekskurziju jer se upisa u gace kad se uzbudi sto je odvojeno od roditelja...

E da je jedno...
Dobro za 4 godine pocne da ebe neku droljicu i onda je sve u redu , kobajagi...ali sve je to novi poludefektni svet...i to sad vodi ka svetskom ratu , jer svakodnevno vezbaju da varaju , kradu i rade prevare....i to im je slatko , kao dobar dan....

Najlakse je da objasnim sve ovo tako sto znam da ce doci do harmonizacije medju decom, cak i da nisu zajedno....mediji ce to uraditi onda...
A onda ce pobediti duh vecine, ako je on kao sada pakost i povarenost i lukavost, plus netrpeljivost i revansizam, jok potpisace primirje...hoce malo sutra...

Rat se vidi mnogo pre nego sto pocne....A ovaj rat se vidi...

Ti ubacujes svu decu u isti kos. Poznajem mnogo dece i uopste ne vidim te probleme kod vecine njih. To sto pises postoji naravno, ali vecina dece nisu takva. Da si uzeo isti procenat dece iz osamdesetih ili devedesetih mogao si isto tako da nalazis defekata i nedostataka koliko hoces. A cinjenica je da ova danasnja deca zive u drustvu u kom su nasilje, ubistva, silovanja, fizicka maltretiranja na istorijskom minimumu. Ono gde lezi problem je maltretiranje putem interneta, sto lako moze javno da se osramoti dete i navuce neku traumu, ali i za to postoji edukacija.

Kazem vam uradite kao sto ste do sad radili , znaci svaki put kad mozete pognite glavu i pristanite na mutljavinu i dobicete ovo sto ste dobili danas, neko to zove dubioza, a neko zove, pa nema veze, i sutra ce biti isto....

I verovatno hoce i verovatno se prekosutra niko nece ni buniti ni secati...

Jok ameri hladno pristaju da ih zaebavaju zato sto to vole...ne,.....nego su navikli da su ostavljeni i da je to normalno...

Ti ubacujes svu decu u isti kos. Poznajem mnogo dece i uopste ne vidim te probleme kod vecine njih. To sto pises postoji naravno, ali vecina dece nisu takva. Da si uzeo isti procenat dece iz osamdesetih ili devedesetih mogao si isto tako da nalazis defekata i nedostataka koliko hoces. A cinjenica je da ova danasnja deca zive u drustvu u kom su nasilje, ubistva, silovanja, fizicka maltretiranja na istorijskom minimumu. Ono gde lezi problem je maltretiranje putem interneta, sto lako moze javno da se osramoti dete i navuce neku traumu, ali i za to postoji edukacija.
Pa valjda niko ne vidi...
Niko nije video problem ni sa korupcijom...slatka majku mu...
I sad je slatka...

Meni tinejdzer prica o casti i postenju , isto kao ovaj na TV...i sad ja slusam, i za test mu dam da odigra kolektivnu igricu od 2h....samoinicijativno je sve dilove prevario , sve saigrace zaebao i svuda je glavni princip lova, tj licni interes....jos je smesno bilo , to sto prevesla nekog i taj neko postavio malo i zastitu da ne moze da ga prevesla svaki mujaga....i kad stisne ovog postenjacinu , ovaj cichi vristi , krece da ga naziva luzerom, i da se sveti po svaku cenu...totalno ponizavanje...

A ovako kad ga slusa , pausalno , to je dobrica dete, ma milina jedna...ali u praksi se tu vidi , kao i kod forumasa i forumasica, ko ume da gleda on vidi sav jad i bedu ovde....nego umoci i odskoci...

Meni tinejdzer prica o casti i postenju , isto kao ovaj na TV...i sad ja slusam, i za test mu dam da odigra kolektivnu igricu od 2h....samoinicijativno je sve dilove prevario , sve saigrace zaebao i svuda je glavni princip lova, tj licni interes....jos je smesno bilo , to sto prevesla nekog i taj neko postavio malo i zastitu da ne moze da ga prevesla svaki mujaga....i kad stisne ovog postenjacinu , ovaj cichi vristi , krece da ga naziva luzerom, i da se sveti po svaku cenu...totalno ponizavanje...
Pa vidi, jel se vaspitavaju ovde deca da je "pobeda imperativ", da treba sve uciniti za pobedu i tako dalje. Jel se gleda sport i lozi se na rezultate nenormalno? Ako su pobeda ili trofej tako predstavljani, kao jako bitni, onda nije ni cudo sto se mladi ljudi ponasaju kao gladijatori. Jer poraz jako boli, tezak je. Sve je to lepo objasnio Duci Simonovic, legenda od coveka. Sve je iskrivljeno, to si dobro zapazio. Mada reci da ce takvi da izazovu treci svetski rat - ne znam, nesto i nisam ubedjen. Ne mogu da zamislim danasnjeg milenijalca kako ide po bojnom polju krvav, noseci levu ruku u desnoj, kako se probija kroz neprijateljske linije...

Na drugoj temi sam objasnio i naceo zbog pitanja nekoga , koliko su danasnja deca zapustena od strane roditelja...
I kkoliko su onda bez licnog identiteta....pa ga zato nadoknadjuju u dogmama i drustvenim identitetima....a tu gubis integritet, a tacno da se vise sujetno boris za imidz , lice, za ono sto te drustveno predstavlja kao identitet ali to nije identiet to je tvoj Avatar.....

Zato cemo imati problem jer mladi , uzrocnici novog svetskog rata ce biti osobe koje ne razlikuju dobro Avatar od svoje licnosti...
Manje je vazno ali je takodje prisutno ako se secate onog persona publica i persona privata....
Ako nam drasticno raste persona publica...a totalno se gubi persona privata....ne u smislu intime, nego test uzmite osobu i stavite je da zivi na pustom ostrvu...
Tada prestaje znacaj njene persona publica, a pocinje da postoji znacaj samo njene persona privata i puf desice se cudo , osoba ce shvatiti da je niko i nista...tj da taj deo te njene licnosti do tada uopste nije imao licnost, a da je imao mnogo privatnosti ,ako cemo bukvalno privata privatnost...

Ako se neko seca, osoba koje ja zovem pindzi mishevi , osobe koje su spremne da bockaju, provociraju , nanose stetu , tuku se, ubadaju , podbadaju ,sve za racun drugih , jer im drugi to kazu , a podmite ih sa sitnim stvarim, zvakom cokolodacimo, ili se loze da napakoste nekom ko za njih predstavlja figuru , mocnijeg od njih..

E takvih danas ima puno a da se ne vidi na prvi pogled...ali ih aktiviras vrlo lako..a bas ih ima puno...

E to dovodi do povoljno atmosfere da se prave veliki sukobi sa tim, ne znam kako ih tacno zovu , nije klonovi , nego drugacije...ima u literaturi kako se zovu takve osobe...ja licno ih zovem pindzi mis, zbog mog skolskog koji je bio spreman da dobije i batine ali da odradi sve te blentave stetne stvari za tog ko ga na pogodan nacin poseduje....mentalno , mada tu sve izgleda kao da niko nema mentalnog...ali ima...ima tu mentalnih igara...

Mislim da je to zbog igranja igrica preko neta, da su zato danasnje generacije podloznije da imaju skriven kodiran taj efekat kod sebe...a stvarno mozes da ih aktiviras, kao da su programirani , a da sami ne znaju...moram jos to da proverim da li vazi i kod drugih , ali je neverovatno , slusas osobu , i za 20 sekundi kasnije ga aktiviras i dobijas sasvim drugacije reakcije, totalno nedosledne prethodnoj prici...

Poslednja izmena:
Inace smatram korisnim da se update radi svih tih lukavstina koje su danas na repertoaru , jer mi cesto dodju ljudi koji misle da nisu lukavi , zahtevaju nesto , ocekuju nesto , a buse za druge, tj nesvesno rade za najveci oloos...
To ubraja i moje roditelje i rodjake, a da ne govorim ovako poznanike..

Back