Svetska sila neverovatna Srbija preko SAD do šeste titule

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
70.215
Reprezentacija Srbije u basketu odbranila je titulu i po šesti put u istoriji na krovu je sveta.

Srbija je u neverovatnom finalu u Beču pobedila selekciju Sjedinjenih Država rezultatom 21:19 i to nakon što je gubila sa 19:15!

Strahinja Stojačić je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva.

Srbija je bila na ivici poraza, Amerikanci su preko Džimera Fredeta, sjajnog strelaca i svojevremeno desetog pika na NBA draftu, imali dva šuta za pobedu, međutim, lopta bukvalno nije htela u koš.

U odlučujućim trenucima razigrao se Stojačić, koji je vezao dve trojke i izjednačio rezultat na 19:19, a potom je srpski tim došao i do velikog trijumfa.

Amerikanci su u većem delu utakmice vodili, Srbija nije imala odgovor na Fredetov šuta za dva, međutim, uz neverovatnu podršku sa tribina Dejan Majstorović, Stojačić, Marko Branković i Mihailo Vasić su uspeli da naprave čudo i po šesti put svojoj državi donesu svetsku titulu.

Majstorović je bio najefikasniji sa sedam poena, Stojačić i Vasić su dodali po šest, a Branković dva. U poraženom timu Fredet je zabeležio deset, Dilan Trevis pet, a Kenjon Beri četiri.

Treće mesto zauzela je selekcija Letonije koja je savladala Brazil 22:12.

U ženskoj konkurenciji šampionsku titulu osvojila je reprezentacija SAD pobedom protiv Francukse 16:12, dok je bronzana medalja pripala Australiji trijumfom u duelu sa Kinom 21:20.

https://sportklub.n1info.rs/kosarka...neverovatna-srbija-preko-sad-do-seste-titule/

Alal vera nasim momcima. 💪

Eto mi od zemlje kosarke postadosmo zemlja basketa 3x3. ;)

Joj kako li je samo izasla ona trojka iz kosa onog smarca Frideta, mislim da nas je sam Bog pogledao.

E da apropo tog Frideta da se nadovezem samo, mislim da bivsi NBA igraci i profesionalni kosarkasi nemaju sta da traze ovde, mislim taj 3x3 je zamisljen kao jedna fina i zanimljiva ideja i pre svega jedna fina alternativa klasicnoj i konvencionalnoj kosarci lisena i tih nekih negativnih stvari koje profi kosarka (i sport uopste) nosi sa sobom i upravo i donekle ta doza nekog amatetizma i “naive” daje draz tom sportu i sad da neko dovodi bivse NBA igrace i profi kosarkse prosto ono gubi se smisao, gubi se poenta, mislim dobro je da nisu doveli Kajrija Irvinga, Stefa Karija ili Lebrona Dzejmsa.
Ja bi u taj 3x3 uveo neko pravilo koje zabranjuje profi kosarkasima igranje na 3x3 reprezentativnim turnirima, jer prosto ako bi svi krenuli tim stopama prosto taj 3x3 gubi smisao.

...
Ja bi u taj 3x3 uveo neko pravilo koje zabranjuje profi kosarkasima igranje na 3x3 reprezentativnim turnirima, jer prosto ako bi svi krenuli tim stopama prosto taj 3x3 gubi smisao.

Мислим да јако грешиш.
3х3 је кошарка, мало скраћена, али кошарка.

Треба да има и професионални ниво,
а играње по парковима се наставља, и биће га док буде и кошарке.

Правилима бранити развој 3х3 је болесно схватање
не само спорта, већ и живота.

Мислим да јако грешиш.
3х3 је кошарка, мало скраћена, али кошарка.

Треба да има и професионални ниво,
а играње по парковима се наставља, и биће га док буде и кошарке.

Правилима бранити развој 3х3 је болесно схватање
не само спорта, већ и живота.

Pa samo neko ko ne zna nista o basketu moze to da tvrdi, mislm mozda imaju samo isti koren klasicna kosarka i 3x3 basket su dve vrlo razlicite discipline, ono igra se drugacje, pristup igri je drugacji, filozofija je drugacija, eto i 3x3 basketu cak i lopta je malo manja (igra se sa 6-icom umesto sa stndardnom 7-icom) i to je neka prica za sebe koja ide u nekom svom smeru nezavisno od konvencionalne kosarke i od samog pocetka to je zamisljeno kao neka alternitiva klasicnoj "pravoj" kosarci i to treba i da ostane, isto kao recimo sto i neki alternativni muzicki pravci ne treba da postanu ili da se utapaju u mejnstrim, a pikanje basketa ispred zgrade je streetball iliti u prevodu ulicni basket a to je vec opet prica za sebe i drugacije i od klasicne kosarke i od 3x3 basketa, recimo u SAD imas likove koji su streetball legende, zvezde a nikad nisu igrali klasicnu kosarku a ni 3x3 (barem ne na nekom takmicarskom nivou) ali su izuzetno vesti i talentovani i kao ulicni basketasi vrlo cenjeni cak i od mnogih NBA legendi.

Mislim to bi sad bilo isto kada bi u futsal reprezentaciju zvali profesinalne fudbalere ili kada bi u odbojci na pesku igrali profesinalni odbojkasi, jednostavno te discipline bi onda izgubile svaki smisao.

Mislim evo primera radi ja sam pasionirani basketas (ono svaki dan na kosu bar po sat dva bila zima ili leto, pikao na brojnim ulicnim terenima sirom grada, eto imao sam retke prilike da otpikam basket i sa nekim profi kosarksima, 3x3 igracima,itd) i ajmo reci neka mala lokalna "zvezdica" ali samo u krugu od mozda jednog,dva bloka ili u krugu od mozda nekoliko stotina metara ili medju ljudima koji me znaju i recimo jednom prosle godine sam naleteo na Bogdana Bogdanovca (tu u kraju na jednom terenu je mislim snimao neku reklamu za Adidas) i kao jedan klinac pokaze na mene i kaze mu Bogi ovaj lik bi te odrao sto je svima bilo simpaticno i ja kao rekoh, eeeeeeee on je povredjen necu da ispadne da sam drao povredjenog igraca, nego kad bude bio 100% spreman nek se javi mozemo da odigramo jedan basket makar do 11, ono kao NBA superstar VS Hood superstar , na sta se Bogi ovako nasmejao, na kratko me zagrlio i rekao mi kao vazi legendo, jednom prilikom kad uhvatim vremena malo ajde bas zasto da ne.
I sad jedan lik biser me pita kao ocigledno ne kapirajuci nista, cekaj jel stvarno mislis da bi imao neke sanse protiv njega, ono sta reci, na sta mu ja kazem, pa jbt za pocetak lik je visi od mene, znatno tezi, skocniji, snaznji i ono dobice me na fiziku ako ni na sta drugo, naravno da ja sad njemu ne mogu biti konkurentan u nekom ozbiljnom kontekstu, ono ako hoce mogao bi makar da igra svo vreme presing u odbrani na mene da maltene ni ne vidim kos i da na postu igra ledjima na mene znajuci da ne mogu da ga branim ali nije to uopste poenta, da on sad igra odbranu na meni i presing svo vreme kao da je finale SP ili EP ili 7. utakmica plej ofa u NBA, uostalom to je samo ulicni basket i tako se basket ni ne igra, vec poenta je da mu ubacim neke koseve, da mozda ja njemu uspem da "prodam" neku fintu i malo da vidim koliko u nekim tehnickim aspektima igre eventualno mogu da mu pariram, a i odigrati protiv nekog (pa makar vise iz zezanja samo) ko igra na tako vrhunskom nivou je svakako uvek izazovno i zanimljivo iskustvo (a verovatno i prilika i da nesto novo naucim, mozda poboljsam neki segment igre, ogrebem se mozda za neku novi fintu, neki koristan savet, itd).

Ono slicna neka prica i ovde, moze sad na SP 3x3 neka ekipa da dovede 3 NBA igraca ili EL igraca i da oduva sve ali prosto nema nikakve poente ili smisla u tome, 3x3 je ipak neka prica za sebe koja treba da ide u nekom svom smeru i da se razvija neovisno od klasicne kosarke i ne treba od toga praviti nesto sto nije i sto nije bilo ni zamisljeno da bude.
Znaci treba taj 3x3 tu igru pustiti da ide nekim svojim putem i da ima neku svoju pricu i neke svoje heroje. ;)

Reprezentacija Srbije u basketu odbranila je titulu i po šesti put u istoriji na krovu je sveta.

Srbija je u neverovatnom finalu u Beču pobedila selekciju Sjedinjenih Država rezultatom 21:19 i to nakon što je gubila sa 19:15!

Strahinja Stojačić je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva.

Srbija je bila na ivici poraza, Amerikanci su preko Džimera Fredeta, sjajnog strelaca i svojevremeno desetog pika na NBA draftu, imali dva šuta za pobedu, međutim, lopta bukvalno nije htela u koš.

U odlučujućim trenucima razigrao se Stojačić, koji je vezao dve trojke i izjednačio rezultat na 19:19, a potom je srpski tim došao i do velikog trijumfa.

Amerikanci su u većem delu utakmice vodili, Srbija nije imala odgovor na Fredetov šuta za dva, međutim, uz neverovatnu podršku sa tribina Dejan Majstorović, Stojačić, Marko Branković i Mihailo Vasić su uspeli da naprave čudo i po šesti put svojoj državi donesu svetsku titulu.

Majstorović je bio najefikasniji sa sedam poena, Stojačić i Vasić su dodali po šest, a Branković dva. U poraženom timu Fredet je zabeležio deset, Dilan Trevis pet, a Kenjon Beri četiri.

Treće mesto zauzela je selekcija Letonije koja je savladala Brazil 22:12.

U ženskoj konkurenciji šampionsku titulu osvojila je reprezentacija SAD pobedom protiv Francukse 16:12, dok je bronzana medalja pripala Australiji trijumfom u duelu sa Kinom 21:20.

https://sportklub.n1info.rs/kosarka...neverovatna-srbija-preko-sad-do-seste-titule/
Увек се питам шта је то у нама да нас чини тако добрим спортистима...

moze sad na SP 3x3 neka ekipa da dovede 3 NBA igraca ili EL igraca i da oduva sve ali prosto nema nikakve poente ili smisla u tome,

Пусти људе да играју, ти би сад забранио рецимо неком бившем фудбалеру да игра 3х3,
јер је био фудбалер !?

3x3 je ipak neka prica za sebe koja treba da ide u nekom svom smeru i da se razvija neovisno od klasicne kosarke

Па и иде у свом смеру, а тај смер пре свега трасирају
1. Величина терена
2. Број играча
3. Количина новца у оптицају

Такви "добронамерници" као ти постају кочница развоју из најбољих намера, али са мањком памети.

Тек толико да се зна. ;)

3x3.jpg

Може ли неко нешто о играчима да каже,
ко су,
одакле су,
јел постоји нека Српска лига (одакле играчи),
да ли је репрезентација Србије из целе земље
или је то нека уиграна екипа.

Видим да смо шампиони већ 11 година (од кад је Вуч... добро, нећу да вас нервирам)
да ли је то иста група људи,
или они од пре 11 година немају везе са овима данас ..?

Back