Svetska Banka izvestava da Rusija spada u ekonomski najjace drzave sveta!

To su upravo prave vrijednosti jer tu nema propagande i politike samo ljudi koji zele da zarade, buducnost Gazproma je veoma losa dugorocno i na osnovu toga i spada u kategoriju smece.( to su ekonomski izvjestaji i savjeti gdje investirati ili ne koji nemaju veze sa politikom) Energeti jesu bitni samo je Putin sam sebi pucao u nogu, izgubio najboljeg klijenta i sad ga svako ucjenjuje kako hoce, Kinezi placaju puno manje za gas i ostali od Evrope tako da ne mogu da pokriju ni troskove odrzavanja, (kad svi znaju da si im jedina opcija gule te kako mogu)
A zašto je onda Rusija ekonomski najjača država svijeta.. ako je tako kako tvrdiš?
Znaš li kakav bi svjetski kolaps bio da Rusija smanji dnevnu proizvodnju nafte za 1/3?

A zašto je onda Rusija ekonomski najjača država svijeta.. ako je tako kako tvrdiš?
Znaš li kakav bi svjetski kolaps bio da Rusija smanji dnevnu proizvodnju nafte za 1/3?
Samo u tvojoj glavi je ekonomski najjaca, vec sam ti objasnio, ekonomija u Rusiji samo funkcioniše zbog velike injekcije, radi se o stotinama milijardi, kad nestane a to ce se sledece godine desiti po procjenama bice veselo, jedini spas im je da rat ubrzo stane.

Samo u tvojoj glavi je ekonomski najjaca, vec sam ti objasnio, ekonomija u Rusiji samo funkcioniše zbog velike injekcije, radi se o stotinama milijardi, kad nestane a to ce se sledece godine desiti po procjenama bice veselo, jedini spas im je da rat ubrzo stane.
Spamuješ.. nisam to ja rekao nego svjetska banka.. kontaš?
Idi njih pa zmajavaj sa svojim zabludama, ne mogu ti više crtati.. a ni pomoći.

To su upravo prave vrijednosti jer tu nema propagande i politike samo ljudi koji zele da zarade,
zamisli da je moj americki penzioni fond ulozio u ruske akcije? pa ne ide to tako
ti si hteo da zaradis na rusima, i sada ih mrzis sto nisi uspeo, kilari je 'tela da rusija bude benzinska pumpa
samo da berza ne rikne dok ja pokupim svoju penziju, pa posle neka puca sve, a morace svaki balon puca pre ili kasnije
Kinezi placaju puno manje za gas i ostali od Evrope tako da ne mogu da pokriju ni troskove odrzavanja, (kad svi znaju da si im jedina opcija gule te kako mogu)
ovde si samo ti priznao da si oguljen

zasto onda makron., a sada i ostatak eu hoce da ide ruskim stopama i uvede ratnu ekonomiju?
jel ti znas da ameri vise ne mogu da kupuju kuce zbog cena i kamata? sutra nece moci kola, vec je kamata 10, neki moraju i 20 % da placaju

ko je davao kovid inekciju taj ima inflaciju, deficit na trilione, kako mislis da ce se to resiti?
nego ti lepo da se zaposlis u svetsku banku, i da najuris sve te koji pojma nemaju, sta oni tu hvale rusiju, a ti puko na gaspromu 7 'iljada?

to su ti podaci od pre 30 godina mozda
svet se promeni za 3 decenije, uzmi npr zapad i veliku depresiju, a sta je bilo posle 3 decenije, procvat

pitaj svetsku banku, kako je to moguce, ali ja ti kazem da jeste
trenutno, kako stvari stoje, nama na zapadu se opet crno pise
Ne amerikanče, podaci su friški, pre početka rata, a do danas zbog rata stanje je puno lošije.
Ja Ruse podržavam u njihovoj namjeri, neka imaju prividni privredni rast, koji donosi rat i ratna ekonomija.
Propali su kao SSSR zbog toga, propašće kao Rusija zbog toga,...samo još, kad bi ti shvatio već jednom kako ekonomija ide

Ti si stucnjak trebao bi temu otvoriti za naucnu fantastiku. Kupovao sam dionice Gazproma za vrijeme korone za bagatelu, sve su tad dionice bile za bagatelu Gazprom pao sa 9.5 eura na 4.7 eura, Shell sa 28 eura na 10.5 eura sad je Shell 34 eura a Gazprom 0.30 centi. Evo ti moj gubitak na Gazpromu mozes sad guscu obrisati sa Gazpromom a mogao da bude jedna od najveci 10 firmi u svijetu, u takvom stanju su i ostale firme u Rusiji samo vojna industrija profitirao dok ima rezervi novca, kad ne bude sto se ocekuje sledece godine bice veselo. Ovde mozes vidjeti moj saldo na Gazpromu.Kupio za oko 8000 eura nesto sto je vrijedilo prije korone 20000 eura i sad vrijedi 495 eura, izgubio 7353 eura.
Pogledajte prilog 1574391
Ratna ekonomija je čudo jedno, rast, PPP i te stvari....naučio si na svom novčaniku, idući put daj još

Rusija je izuzetno razvijena država, stopa nezaposlenosti konstantno pada, standard se povećava. Moskva i Sankt Peterzburg su ocenjeni kao jedni od najimućnijih gradova na evropskom kontinentu, kao i da imaju jedno od najboljih uređenja saobraćaja. Čečenija izgleda kao spejs šatl, a pre 20 godina je bila talibanska mahala.

To što lokalni evrofanatici i drugosmrdijanci uče o Rusiji preko holivudskih filmova je njihov problem, što nemaju kritičku svest nego upijaju kao zombiji.

Sarajevska škola ekonomije je inače jako poznata, ulupali ste desetine milijardi evra donacije Amera i zapada na Bookira i ostale vrhovne b*lije dok vam se smeće izliva u Miljacku.

Rusija je izuzetno razvijena država, stopa nezaposlenosti konstantno pada, standard se povećava. Moskva i Sankt Peterzburg su ocenjeni kao jedni od najimućnijih gradova na evropskom kontinentu, kao i da imaju jedno od najboljih uređenja saobraćaja. Čečenija izgleda kao spejs šatl, a pre 20 godina je bila talibanska mahala.

To što lokalni evrofanatici i drugosmrdijanci uče o Rusiji preko holivudskih filmova je njihov problem, što nemaju kritičku svest nego upijaju kao zombiji.
20240605_085021.jpg

bio sam u Moskvi i uverio sam se u ono što pričam

pritom u Srbiji se sve manje ljudi seli na zapad, ostaju ovde pošto se razlika u standardu smanjuje, a kvalitet života u društvenom i sigurnosnom smislu je mnogo bolji
Jedino sto je jeftino u Moskvi je cigareten, gas i votka ostalo preskupo za prosjecno stanovnistvo.

bio sam u Moskvi i uverio sam se u ono što pričam

pritom u Srbiji se sve manje ljudi seli na zapad, ostaju ovde pošto se razlika u standardu smanjuje, a kvalitet života u društvenom i sigurnosnom smislu je mnogo bolji
50 godina nam diaspora donosi novac u drzavu, bez toga bi zivjeli daleko losije i opet Rusija bogata a zapad nista koji je to kurslus u glavi.

Back