Svetska Banka izvestava da Rusija spada u ekonomski najjace drzave sveta!

Amerika je toliko prezadužena da je pitanje kada će kolabirati. Dolar se veštački održava.
Ne mogu da budu zaduzeni,sami prema sebi. Dolar je svetska rezervna valuta,dok je tako nema zime. Google,Microsoft,Aple,Tesla ,Nike,Reebok,Boing,Holivud.... sve lideri u ekonomiji.Plus imaju poljoprivredu,naftu,gas,turizam,sport.Raznolika ekonomija.

Ne mogu da budu zaduzeni,sami prema sebi. Dolar je svetska rezervna valuta,dok je tako nema zime. Google,Microsoft,Aple,Tesla ,Nike,Reebok,Boing,Holivud.... sve lideri u ekonomiji.Plus imaju poljoprivredu,naftu,gas,turizam,sport.Raznolika ekonomija.

Veze nemas blage sa zivotom.

Americka drzava ne duguje sama sebi vec privatnoj banci FED koja je u vlasnistvu americkih porodica Rotsild, Rokfeler i Morgan.

Americka nacionalna banka koja izdaje dolar nije drzavno vlasnistvo vec privatno.

Svojevremeno je Kenedi hteo da je vrati u drzavno vlasnistvo i krenuo da emituje vredonosne papire pa svi znamo kako je zavrsio.

Veze nemas blage sa zivotom.

Americka drzava ne duguje sama sebi vec privatnoj banci FED koja je u vlasnistvu americkih porodica Rotsild, Rokfeler i Morgan.

Americka nacionalna banka koja izdaje dolar nije drzavno vlasnistvo vec privatno.

Svojevremeno je Kenedi hteo da je vrati u drzavno vlasnistvo i krenuo da emituje vredonosne papire pa svi znamo kako je zavrsio.
Tvoja logika je da ce Rotsild da unisti USA. zbog duga? Pa nece,njihova moc potice iz snage USA. Amerika je i stvorila te milijardere. Putin je svoje milijardere pola pohapsio,pola pokorio. U USA se milijarderi i te kako pitaju i u politici.

Ovo je prema poslednjem izveštaju Svetske banke o klasifikaciji nacija.

Rusija je 2023. napredovala sa „višnjeg srednjeg dohotka“ na status zemlje koja ima „visoka primanja“.

Prag je BDP po glavi stanovnika od 14.000 dolara godisnje.

Bravo, Putine! :maramica:

Sankcije zapada ne da nisu slomile Rusiju VEC SU JE OJACALE!

Autorska tema.

Kako komentarisete ovaj skok Rusije?

https://www.politika.rs/scc/clanak/...iju-u-kategoriju-zemalja-sa-visokim-prihodima

Pogledajte prilog 1574049
Kao и Уругвај :)

Tvoja logika je da ce Rotsild da unisti USA. zbog duga? Pa nece,njihova moc potice iz snage USA. Amerika je i stvorila te milijardere. Putin je svoje milijardere pola pohapsio,pola pokorio. U USA se milijarderi i te kako pitaju i u politici.

Nece da unisti. Nego sve da na ime duga preuzme kompletnu americku drzavnu imovinu.

Rusija ce da vlada svetom mi vec vidimo kako postepeno preuzima, a koliko toga se krije od nas?

znaci prvo su je kao napadali, a sad cvrc milojka, kazu ne samo da je neunistiva, nego i medju najjacima
onda da se svetska banka pokloni i klekne u kremlju?

ja ne bih da zvucim kao obesni amer, ali mi smo bre kratki za pare
Nemoj molim te. Secas li se kad je Usa vlada pomogla JP MORGAN banku sa milijardama dolara da ne propadne u vreme krize. Sve banke zavise od politike USA.
to sto ti zoves pomaganjem meni lici da je pljacka, nekad po svetu, a sada kroz inflaciju uzimaju od naroda, i daju sami sebi, diferencijacija sve veca..
da bi spasao velike koji su isuvise veliki da propadnu, moras da upropastis masu malih, logika je prosta, zrtvuju se male banke, i mali ljudi da bi opstali veliki - ali to je pljacka nas koji smo ionako na dnu lestvice, samo se koristi izraz "pomaganje"! tako se "pomaze" i ukrama da svi izginu do poslednjeg, zemlju smo vec kupili, nasa

3 In 4 Americans Say They're Not Financially Secure, New Report Shows

Americans said they needed to make $186,000 on average to feel financially secure... more than twice the $79,209 the Census Bureau reported the average full-time worker made in 2022.

Rusija ce da vlada svetom mi vec vidimo kako postepeno preuzima, a koliko toga se krije od nas?

znaci prvo su je kao napadali, a sad cvrc milojka, kazu ne samo da je neunistiva, nego i medju najjacima

onda da se svetska banka pokloni i klekne u kremlju?
Objasni ti nama amerikanče, kako država, u kojoj 50% zaposlenih prima platu manju od 250 eura, a minimalac je 100 eura da vlada svetom?
Država u kojoj 73% ljudi starijih od 18 godina nema ni 10000 eura imovine, gde muškarci umire sa 58 godina...takva država bi da vlada svetom?
Oni nisu high income zemlja, štoviše,oni su sirotinja čak i za takvu sirotinjsku Srbiju.

Tempo razvoja ruske ekonomije je veći od onog u zemljama koje su usvojile antiruske sankcije, kaže kolumnista „Misl Polska“, Andžej Ščešnjak.

Novinar je to nazvao „fenomenom ekonomije koja je izdržala udar, i koja se razvija velikom brzinom“.

„Najnoviji ekonomski učinak Rusije je iznenađujuće jak“, kaže Ščešnjak- „Na primer, uprkos „mračnim prognozama“ (a prošle godine je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj predvidela pad od 2,5%), ruska ekonomija je brzo rasla, a ruski BDP je porastao 2023. za 3,6%“.

On podseća da je Zapad, koji je zatvorio pristup svojim proizvodima, na kraju pretrpeo veoma ozbiljne gubitke.

Publikacija donosi još nekoliko cifara. Tako se u prvom kvartalu nove godine ruska ekonomija razvija još brže i porasla je za 5,4%, dok je u Nemačkoj smanjena za 0,9%. U SAD je porasla samo za 1,3%, a u Poljskoj – za 2,8%.

MMF, ključna svetska finansijska institucija, predviđa da će ruska ekonomija ove godine povećati svoj BDP za 3,2 odsto, ali očekuje se da će stope rasta biti veće od onih predviđenih za napredne zapadne ekonomije, uključujući i SAD.
Rusija je prije rata imala ogromne zalihe novca, sto je i jedan od dokaza da su se spremali za rat i te rezerve pumpaju u ratnu ekonomiju nista drugo, plate rastu jer ih je bruka izginula u Ukrajini i sve pametno je pobjeglo iz Rusije. Gazprom pravi prvi put gubitke od 90 tih, zbog cega? Ekonomija funkcioniše zbog ogromog pumpanja novca iz zaliha, kad reserve nestanu bice placa.

Koliko malo treba da se preuzme bilo kakav podatak sa zapada koji "ide u prilog Rusije", a koliko se teško (nikako) ne prihvaća podatak koji im ne ide u prilog...
ja pratim zapadne medije, i uglavnom truju, tj. propagandisu o rusiji kako ih ukre biju, izmisljaju probleme u rusiji, te ekonomske, te puc, te ovo te ono, mastaju tako razotkrivajuci sve veci ocaj dok rusija ide samo u vis od putinovog preuzimanja

Objasni ti nama amerikanče, kako država, u kojoj 50% zaposlenih prima platu manju od 250 eura, a minimalac je 100 eura da vlada svetom?
Država u kojoj 73% ljudi starijih od 18 godina nema ni 10000 eura imovine, gde muškarci umire sa 58 godina...takva država bi da vlada svetom?
Oni nisu high income zemlja, štoviše,oni su sirotinja čak i za takvu sirotinjsku Srbiju.
to su ti podaci od pre 30 godina mozda
svet se promeni za 3 decenije, uzmi npr zapad i veliku depresiju, a sta je bilo posle 3 decenije, procvat

pitaj svetsku banku, kako je to moguce, ali ja ti kazem da jeste
trenutno, kako stvari stoje, nama na zapadu se opet crno pise

Rusija je prije rata imala ogromne zalihe novca, sto je i jedan od dokaza da su se spremali za rat i te rezerve pumpaju u ratnu ekonomiju nista drugo, plate rastu jer ih je bruka izginula u Ukrajini i sve pametno je pobjeglo iz Rusije. Gazprom pravi prvi put gubitke od 90 tih, zbog cega? Ekonomija funkcioniše zbog ogromog pumpanja novca iz zaliha, kad reserve nestanu bice placa.
Mislm da na Krstarici još nema forum "Naučna fantastika" i sl. :mrgreen:

Mislm da na Krstarici još nema forum "Naučna fantastika" i sl. :mrgreen:
Ti si stucnjak trebao bi temu otvoriti za naucnu fantastiku. Kupovao sam dionice Gazproma za vrijeme korone za bagatelu, sve su tad dionice bile za bagatelu Gazprom pao sa 9.5 eura na 4.7 eura, Shell sa 28 eura na 10.5 eura sad je Shell 34 eura a Gazprom 0.30 centi. Evo ti moj gubitak na Gazpromu mozes sad guscu obrisati sa Gazpromom a mogao da bude jedna od najveci 10 firmi u svijetu, u takvom stanju su i ostale firme u Rusiji samo vojna industrija profitirao dok ima rezervi novca, kad ne bude sto se ocekuje sledece godine bice veselo. Ovde mozes vidjeti moj saldo na Gazpromu.Kupio za oko 8000 eura nesto sto je vrijedilo prije korone 20000 eura i sad vrijedi 495 eura, izgubio 7353 eura.
IMG_20240704_092206.jpg

Poslednja izmena:
Ti si stucnjak trebao bi temu otvoriti za naucnu fantastiku. Kupovao sam dionice Gazproma za vrijeme korone za bagatelu, sve su tad dionice bile za bagatelu Gazprom pao sa 9.5 eura na 4.7 eura, Shell sa 28 eura na 10.5 eura sad je Shell 34 eura a Gazprom 0.30 centi. Evo ti moj gubitak na Gazpromu mozes sad guscu obrisati sa Gazpromom a mogao da bude jedna od najveci 10 firmi u svijetu, u takvom stanju su i ostale firme u Rusiji samo vojna industrija profitirao dok ima rezervi novca, kad ne bude sto se ocekuje sledece godine bice veselo. Ovde mozes vidjeti moj saldo na Gazpromu.Kupio za oko 8000 eura nesto sto je vrijedilo prije korone 20000 eura i sad vrijedi 495 eura, izgubio 7353 eura.
Pogledajte prilog 1574391
Da.. kupovao sam original Lewis-ke za bagatelu, što ne odredjuje njenu stvarnu vrijednost.
Nafta u Libiji, Iraku je bila bagatelna, što opet ne pokazuje stvarno stanje u tim državama.
Energenti su danas osnov ekonomskog razvoja u svakom smislu a mi što plaćamo te energente po veoma visokim cijenama (u odnosu na standard) je trenutno političko a ne ekonomsko pitanje i izbor.

Da.. kupovao sam original Lewis-ke za bagatelu, što ne odredjuje njenu stvarnu vrijednost.
Nafta u Libiji, Iraku je bila bagatelna, što opet ne pokazuje stvarno stanje u tim državama.
Energenti su danas osnov ekonomskog razvoja u svakom smislu a mi što plaćamo te energente po veoma visokim cijenama (u odnosu na standard) je trenutno političko a ne ekonomsko pitanje i izbor.
To su upravo prave vrijednosti jer tu nema propagande i politike samo ljudi koji zele da zarade, buducnost Gazproma je veoma losa dugorocno i na osnovu toga i spada u kategoriju smece.( to su ekonomski izvjestaji i savjeti gdje investirati ili ne koji nemaju veze sa politikom) Energeti jesu bitni samo je Putin sam sebi pucao u nogu, izgubio najboljeg klijenta i sad ga svako ucjenjuje kako hoce, Kinezi placaju puno manje za gas i ostali od Evrope tako da ne mogu da pokriju ni troskove odrzavanja, (kad svi znaju da si im jedina opcija gule te kako mogu)

Ovo je prema poslednjem izveštaju Svetske banke o klasifikaciji nacija.

Rusija je 2023. napredovala sa „višnjeg srednjeg dohotka“ na status zemlje koja ima „visoka primanja“.

Prag je BDP po glavi stanovnika od 14.000 dolara godisnje.

Bravo, Putine! :maramica:

Sankcije zapada ne da nisu slomile Rusiju VEC SU JE OJACALE!

Autorska tema.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...iju-u-kategoriju-zemalja-sa-visokim-prihodima

Pogledajte prilog 1574049
Sve te statistike su goli ku.... Po tim statistikama, Hrvatska je visoko razvijena zemlja prvog svijeta. To je jednako istina, koliko je istina da Rusija spada u najjače ekonomije svijeta. :kafa:

Back