Svetozar Marović cepa DPS?

Halix

Elita
Poruka
16.206
Svetozar Marović cepa DPS?

07. 01. 2011. 11:48h | Vestionline

Deo članstva i funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) u Budvi traži od Svetozara Marovića da pokrene formiranje nove partije, pišu podgoričke "Vijesti" pozivajući se na pouzdane izvore iz DPS-a. List tvrdi da među zainteresovanima ima i članova drugih partija, ali se, kako se navodi, Marović još ne izjašnjava.

"Razgovori se obavljaju svakodnevno, ali Marović još ne želi da kaže da li želi da uđe u taj projekat", piše list.

121872_m_f.jpg


Čelnici budvanskog DPS-a pokažali su veliko nezadovoljstvom, posebno načinom na koji su krajem decembra prošle godine uhapšeni čelnici budvanske opštine, među kojima je predsednik Rajko Kuljača i potpredsednik Dragan Marović, rođeni brat Svetozara Marovića.


Svetozar Marović je podneo ostavku na funkciju potpredsednika Vlade Crne Gore istog dana kada se sa premijerske funkcije povukao Milo Đukanović.


Marović je potpredsednik DPS-a, a nakon hapšenja njegovog brata, mediji špekulišu o mogućem rascepu unutar DPS-a.


"Vijesti" pišu da se u razgovorima o formiranju nove stranke pominje da bi se ona mogla zvati Stranka građanske ravnopravnosti.


Nakon hapšenja budvanskih čelnika, Svetozar Marović je saopštio da je od početka on bio politička meta, ali se nakon toga sastao sa starim i novim premijerom, Milom Đukanovićem i Igorom Lukšićem, kao i sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.


Budući da se nakon tih susreta nijedna od strana nije oglašavala, mediji tumače da je Svetozar Marović u pokušaju da pomogne uhapšenima odustao od otkrivanja mogućih detalja o potencijalnim "sumnjivim poslovima Đukanovića i njegovog okruženja".


Đukanović se sa premijerske funcije povukao 21. decembra, samo nekoliko dana nakon što je Crna Gora dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali ne i datum za početak predpristupnih pregovora.


Da bi taj datum bio određen potrebno je da Crna Gora ispuni sedam zadataka koje je odredila Evropska komisija među kojima je i nastvak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

http://www.vesti-online.com/data/images/2011-01-07/121872_m_f.jpg?ver=1294395390

Cepaju se ''džemperaši'' načisto izgleda....
 

Back
Top