Sveto Trojstvo

Evo šta govori Božja reč o izdržavanju onih koji su posvetili svoj život propovedanju...

1Co 9:7 Ko vojuje kad o svom trošku? Ili ko sadi vinograd i od rodova njegovih da ne jede? Ili ko pase stado i od mleka stada da ne jede?
1Co 9:8 Eda li ovo govorim po čoveku? Ne govori li ovo i zakon?
1Co 9:9 Jer je u Mojsijevom zakonu napisano: Da ne zavežeš usta volu koji vrše. Eda li se Bog brine za volove?
1Co 9:10 Ili jamačno govori za nas? Jer se za nas napisa: Koji ore treba u nadanju da ore; i koji vrše u nadanju da će dobiti od onog što vrše.
1Co 9:11 Kada mi vama duhovna sejasmo, je li to šta veliko ako mi vama telesna požnjemo?
1Co 9:12 Kad se drugi mešaju u vašu vlast, a kamoli ne bi mi? Ali ne učinismo po vlasti ovoj nego sve trpimo da ne učinimo kakvu smetnju jevanđelju Hristovom.
1Co 9:13 Ne znate li da oni koji čine svetu službu od svetinje se hrane? I koji oltaru služe s oltarom dele?
1Co 9:14 Tako i Gospod zapovedi da oni koji jevanđelje propovedaju od jevanđelja žive.

A evo i zvančinog site i članka kako se koristi novac koji se dobrovoljno prilaže u crkvi...

http://www.adventist.org/information/official-statements/guidelines/article/go/0/use-of-tithe/

Evo i saveta Duha proroštva...

http://www.whiteestate.org/issues/egw-tithe.htm

Bog je jasno rekao kako covek da zaradjuje;
I Mojs. 3 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.

A ovo o cemu ti pises vazi za Apostole koje je Bog Odredio za jevandjelja,a ne za pastore denominacija.
I Kor. 9 1 Nisam li ja apostol? Nisam li sam svoj? Ne videh li ja Isusa Hrista, Gospoda našeg? Niste li vi delo moje u Gospodu?

2 Ako drugima i nisam apostol, ali vama jesam, jer ste vi pečat mog apostolstva u Gospodu.

3 Moj odgovor onima koji me uspitaju ovo je:

4 Eda li nemamo vlasti jesti i piti?

5 Eda li nemamo vlasti sestru ženu voditi, kao i ostali apostoli, i braća Gospodnja, i Kifa?

Zasto si dvolicnjak, pa ne objasnis kako treba coveku kada te pita, isti si kao i ostali adventisti, jevrejski legalisti.Trebalo bi da se ugledas na srpske monahe i da okajavas svoje grehove u celijama manastira, pa onda da svedocis Boziju rec.

Adventisti primaju plate od desetka lokalne zajednice,a evo izasto:
http://news.adventist.org/all-news/...he-adventist-church-not-realizing-12-billion/
How much money would the Seventh-day Adventist Church have for mission each year if world membership records were accurate and each member returned a faithful tithe?
About US$14 billion.The denomination currently receives about $2 billion annually.

Prevedeno na srpski:
Koliko adv, crkva ima za misionarenje svake godine,ako bi svaki clan davao redovno Desetak?
Odgovor: Oko 14 Milijardi dolara,a godisnje oko 2 milijarde. i to je podatak za 2010 godinu.

Inace imaju Banku ko i Vatikan,iz koje legalni clan adventisma Ne moze da dobije nikakav zajam, zato sto rade legalno na novcanom marketu.

To objasnjava ponasanje nekih na ovom forumu... ja mislio oni glupi kad ono biznis u pitanju.

Upravo Vi g. PLP propagirate zablude Vavilona velikog!

Upravo Vi prihvatate autoritet rimske crkve koja se usudila da menja Božji zakon!

Dan 7:23 Ovako reče: Četvrta zver biće četvrto carstvo na zemlji, koje će se razlikovati od svih carstava, i izješće svu zemlju i pogaziti i satrti.
Dan 7:24 I deset rogova jesu deset careva, koji će nastati iz tog carstva, a posle njih nastaće drugi, i on će se razlikovati od pređašnjih, i pokoriće tri cara.
Dan 7:25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.
Dan 7:26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
Dan 7:27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narod u svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga.

KJV
Dan 7:23 Thus he said, The fourth beast shall be the fourth kingdom upon earth, which shall be diverse from all kingdoms, and shall devour the whole earth, and shall tread it down, and break it in pieces.
Dan 7:24 And the ten horns out of this kingdom are ten kings that shall arise: and another shall rise after them; and he shall be diverse from the first, and he shall subdue three kings.
Dan 7:25 And he shall speak great words against the most High, and shall wear out the saints of the most High, and think to change times and laws: and they shall be given into his hand until a time and times and the dividing of time.
Dan 7:26 But the judgment shall sit, and they shall take away his dominion, to consume and to destroy it unto the end.
Dan 7:27 And the kingdom and dominion, and the greatness of the kingdom under the whole heaven, shall be given to the people of the saints of the most High, whose kingdom is an everlasting kingdom, and all dominions shall serve and obey him.

Upravo Vi otvoreno kršite IV Božje zapovest i drugima preporučujete da isto tako krše Božji zakon!?

Dragi lagalisticki adventisto, 4 ta zapoved je data Izraelu,a ne tebi.Tebi sleduju Bozija pravila koja su data Noju, jer si od njega potekao.A mene zaobidji, niti sam u denominaciji, niti se pridrzavam 10 zapovesti koje je Bog odredio Izraelu.Drzeci se legalizma, nacices se sa leve strane Bozijeg prestola,a to znaci da nikada nisi bio zapisan u knjizi zivota., sory, :pop:

Kako je to žalosno da se čovek poziva na Hristovu žrtvu a istovremeno odbacuje poslušnost Ocu nebeskome.

Nije li neposlušnost unela greh u svet?

Priznao sam Boga Stvoritelja i njegovog Sina Isusa, kroz kojega se Bog Prikazao nama.Sada je Isus sa Desne strane Bogu i priprema nam mesto.Ne drzim se jevrejskog legalizma, kao ti.Tebe Bog nikada nije prodrmao jer se ponasas kao farisej.Bog ne trazi tvoj novac,koji mu pre Bogosluzenja dajes, trazi Dusu, koju ti je dao.Ne trazi da jedes ciste zivotinje,vec da ne jedes krv zivotinjsku.ne trazi da svetkujes Izraelove subote, Isus ih je sam Ukinuo.Apostoli su odredili da pagani ne uzimaju jevrejske zakone,a ti i ostali adventisti ste se nasli pametni da trzite judaisticki legalizam.Najbolje bi bilo da se prekstis u jevrejina, onda ces sve to moci neometano da radis.

Priznao sam Boga Stvoritelja i njegovog Sina Isusa, kroz kojega se Bog Prikazao nama.Sada je Isus sa Desne strane Bogu i priprema nam mesto.Ne drzim se jevrejskog legalizma, kao ti.Tebe Bog nikada nije prodrmao jer se ponasas kao farisej.Bog ne trazi tvoj novac,koji mu pre Bogosluzenja dajes, trazi Dusu, koju ti je dao.Ne trazi da jedes ciste zivotinje,vec da ne jedes krv zivotinjsku.ne trazi da svetkujes Izraelove subote, Isus ih je sam Ukinuo.Apostoli su odredili da pagani ne uzimaju jevrejske zakone,a ti i ostali adventisti ste se nasli pametni da trzite judaisticki legalizam.Najbolje bi bilo da se prekstis u jevrejina, onda ces sve to moci neometano da radis.

Čuj ne traži a jasno piše da traži....

Evo jedne lepe i pozitivne vesti:

Posto je sumnja u Sveto Trojstvo poprimila znacajne razmere,
i znacajan broj vernika, cak i u mojoj crkvi - adventista sedmog dana...

Generalna Konferencija se odlucila na jedan sjajan i pozitivan korak:

Posto smo mi crkva koja je brizljivo gradila svoju doktrinu na istinama iz Biblije, i samo njima....
Osnovana je komisija pri Generalnoj konferenciji, koja ce se u narednih godinu i po dana (rad komisije je vec u toku),
dakle, do jula 2015. kada ce biti Kongres Generale Konferencije u Taxas-u, baviti izucavanjem ovog pitanja,
na sledeci nacin:

Iz svih delova sveta, dolazice zapisi u vidu debelih knjiga po 500 do 1000 strana
ispisanih argumenata od vernika koji sumnjaju,ili ne veruju u Sveto Trojstvo, bozanstvo Isusa Hrista,kao i egzistiranja Svetog Duha kao zasebnog bica.
Komisija koja je osnovana od vaznih, znacajnih i najboljih teologa nase crkve, vredno ce izucavati sa postom i molitvom,
i proveravati sve ove argumente - nad Biblijom.

Na Konferenciji u julu sledece godine, ce se saopstiti do kakvih se zakljucaka doslo-
da li ce se menjati ta tacka verovanja Crkve, ili ce se argumenti odbaciti kao nevalidni/ netacni/ nedovoljni, ili ce se pak produziti vreme provere.

Uglavnom, ceo ovaj mali pokret, koji izrazava sumnju i siri neistine - cak i u okviru crkve adventista sedmog dana-
ce dobiti svoj zavrsetak.

Poslednja izmena:
Verujemo. Trojstvo je jedno od tacki naseg verovanja.

Ipak, pojavila se jedna grupa (mozda 5% ukupnih vernika) , koji izrazavaju sumnju... i jos sire te ideje po crkvi.

Ko zna istoriju SDA crkve, zna da je ona nastajala - i da je vise decenija proslo, dok se ukupna doktrina, sa 28.tacki verovanja,
nije ustanovila....
Jer je osnivacima bilo stalo da ispovedaju - biblijsku istinu.

Tako se ni sada nisu oglusili - nisu rekli - ne,ne, ne - vi ste jeresi, necemo da vas cujemo, izadjite iz nasih redova....

Vec ako je znacajan broj vernika izrazilo ozbiljnu sumnju u neku tacku verovanja - mi cemo uloziti ozbiljne napore i vreme - da to pitanje istrazimo.

Ja verujem da su i Bog Otac, i Isus Hristos , i Duh Sveti - Bozanstva.
I vecina vernika ...

Ali mi je drago, i ponosna sam na ovaj postupak vodjstva moje crkve.

Svaka im cast ^^

Pokazali su da im je stalo do toga da znaju istinu.
A ne da slede neku tradiciju,koja moze i da ne bude u saglasnisti sa Biblijom.

U stvari, samo su pokazali isti onaj Duh, koji su imali i osnivaci SDA crkve. :heart:

pre vise od 150.godina.

Poslednja izmena:
Verujemo. Trojstvo je jedno od tacki naseg verovanja.

Ipak, pojavila se jedna grupa (mozda 5% ukupnih vernika) , koji izrazavaju sumnju... i jos sire te ideje po crkvi.

Ko zna istoriju SDA crkve, zna da je ona nastajala - i da je vise decenija proslo, dok se ukupna doktrina, sa 28.tacki verovanja,
nije ustanovila....
Jer je osnivacima bilo stalo da ispovedaju - biblijsku istinu.

Tako se ni sada nisu oglusili - nisu rekli - ne,ne, ne - vi ste jeresi, necemo da vas cujemo, izadjite iz nasih redova....

Vec ako je znacajan broj vernika izrazilo ozbiljnu sumnju u neku tacku verovanja - mi cemo uloziti ozbiljne napore i vreme - da to pitanje istrazimo.

Ja verujem da su i Bog Otac, i Isus Hristos , i Duh Sveti - Bozanstva.
I vecina vernika ...

Ali mi je drago, i ponosna sam na ovaj postupak vodjstva moje crkve.

Svaka im cast ^^

Pokazali su da im je stalo do toga da znaju istinu.
A ne da slede neku tradiciju,koja moze i da ne bude u saglasnisti sa Biblijom.

U stvari, samo su pokazali isti onaj Duh, koji su imali i osnivaci SDA crkve. :heart:

pre vise od 150.godina.

Perlice, masonski duh je osnovao crkvu, Miler je bio mason.Strasno je kada vasi pastori posle godina i godina sluzbe pocinju da napoustaju ono u sta su Verovali decenijama, a to je verovanje crkava.
Recimo adventisti tvrde da je 144000 izabranih iz jevrejskog naroda sasvim drugacija slika, a ne fizickog Izraela, dok u Bozijoj reci se decidirano Tvrdi da je to fizicki Izrael i da ce 144 hiljade izraelaca biti prvi do Hrista.
Drugo trojstvo kao takvo ne Postoji u Bozijoj reci, niti je to Bog naglasio, rekao je i potvrdio da je Jedan.
Razgovarajuci sa adv.pastorom i pitajuci ga i objasnjavajuci mu o cemu u stvari u Isaiji se govori( a to je Izrael0, i on je sam priznao da to nema veze sa trojstvom, vec da je Bog podigao Onoga koji ce odbraniti Izrael u ona vremena.Isaija sigurno da nije prorokovao 700 godina unapred,a kada to jevrejin objasnjava, tj kako se jevrejska gramatika upotrebljava i za koga, onda to sigurno da je tako, jer nema potrebe da laze bilo koga.
Druga potvrda trojstva je u II Jovanovoj 5, 8: Duh i voda i krv; je ubaceno na nagovor katolika u 16-tom veku Erazmu Roterdamskom, koji je stampao novu Septugatu sa Izmisljenim stihom iz latinske Vulgate, jer je tako katolicka crkva propovedala i nalagala vernicima.
Isaija 42,1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Jevrejima 1, 1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Kolosanima 1, 19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,
Vidimo da i Bog sam, a i Apostolol Pavle govori ko je Isus.
Jovan 14 glava:
7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.

8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Ovde vidimo Dokaz da i Isus sam T-V-R-D-I, da nije on,vec da Otac je u njemu i da on Tvori dela.
Perlice, sta ti vise treba od ovoga Dokaz koje Bog,a ko Isus.
Moras shvatiti da je Boziji duh napustio sve crkve, i da sada Pojedinacno radi sa ljudskim rodom;
Otkrivenje 3, 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.
Mani se Vajtove izjave da je ona imala viziju adventista kao Bozijeg naroda, jer u buducem carstvu, nece biti nijedne nacije,jer bicemo kao andjeli.
Ljudi moraju izaci iz denominacija, jer su Duhovno mrtve.Boziji duh je zavrsio sa crkvama, i sada su samo pojedinci Vazni,a to su oni koji su Odabrani i pre postanja sveta,tj Bozije seme.
Ne pisem ovo da bi te odvratio od adventizma, pisem jer verujem da istinskii Verujes u Boziju rec.Moras sama da se izboris sa svojom savescu.lepo je imati prijatelje i istomisljenike, ali Bog trazi duse nazad,a ne prijatelje i dobre govornike.Presaberi svoje utiske u tome u cemu se malazis i okreni novi list.
Znam da razumes engleski, evo ti za informaciju nesto;
Covek koji je proveo u adventizmu 33 godine :
http://www.ellenwhiteexposed.com/archive/testimony.htm
My Story 33 Years in the Seventh-day Adventist Church By Dirk Anderson

Preporuka ti je da Pazljivo procitas ovo i sama donese zakljucak i odluku.
Sve najbolje i Bog te cuvao.:bye:

Bog je podigao adventni pokret da bi reformacija koja je započeta u srednjem veku bila do kraja dovršena i da bi ceo svet mogao da sazna istinu.

Šta je istina koju propovedaju sve ostale crkve? Šta je njiihova vest za današnje vreme? Šta je poruka koju nose?

Da li upućuju ljude na svečane opomene iz Otkrivenja 14. glave?

KO DANAS NOSI TROSTRUKU ANĐEOSKU VEST SVAKOM PLEMENU, JEZIKU, KOLENU I NARODU?

1. Anđeoska vest

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2. Anđeoska vest

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

3. Anđeoska vest

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.
Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Ko iznosi ove Božje opomene čitavom svetu?

Svakako da ne nose ćerke kxrve iz Otkrivenja 17. glave.

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Šta rade sve ćerke žene kxrve koja kontroliše zver i koja sedi na vodama mnogima?

Rev 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi kxrva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.

Zapazite da su ćerke takođe KXRVE!

Poslednja izmena:
Čitajte Dela apostola i videćete ispunjenje Hristovog obećanja da će nam poslati utešitelja - Duha Svetoga...

Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Joh 14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Joh 14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Joh 14:18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.
Joh 14:19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.

Pokažite nam ljubav Hristovu! Kako je možete pokazati bez Svetoga Duha? Kako možete imati Svetoga Duha kada odbacujete Njega kao ličnost?

Isus Hrist i Otac treba se nastane u srcu vernika a to je jedino moguće preko ličnosti Svetoga Duha.

Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.

Neposlušni odbacuju poslušnost svim Božjim zapovestima! A zašto to rade? Zato što nemaju ljubavi prema Hristu.

Joh 14:25 Ovo vam kazah dok sam s vama.
Joh 14:26 A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.

Duh Sveti se dobija kada se grešnik poziva na Hristovu žrtvu pred nebeskim Ocem.

Put Hristu
Put Hristu - Audio knjiga

- Kada se grešnik kaje za kršenje Božjeg zakona!
- Kada se grešnik moli da mu Bog da oproštenje svih greha!
- Kada pokajani grešnik traži da mu Bog da novo srce...

Eze 36:26 I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašeg, i daću vam srce mesno.
Eze 36:27 I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.

Novo srce su savršene pobude koje je savršeno poslušno svim Božjim zapovestima!

Poslednja izmena:

Back