Sveto Trojstvo

A SADA SVE GORE U PRICAMA

Imamo jednu firmu koja ima 3 vlasnika.

Sva tri vlasnika su pravno vlasnici te firme podjednako.

Nazovimo ih vladnici ili sefovi 1.2.3. Firma proizvodi proizvod X.

Jedan radnik u proizvodnji se povredio na radnom mestu i otisao na bolovanje.

Posto su trojica vlasnika imala Sastanak.
Postavilo se pitanje koga da postavimo na mesto radnika koji fali dok ovaj ozdravi?

Jedan od vlasnika sam kaze da ce on to preuzeti.

On ce raditi 3 sedmice dok se radnik ne vrati.

Niko od ove druge dvojice ne moze niti mu je naredio da to on ucini.

Ovaj je sam to ucinio i ponizio se 3 sedmice uzevsi ulogu radnika.

Recimo da je danas poceo.

Sta ce mo sada reci?

Vidite. On vise nije sef i vlasnik firme?

Iako je privremeno uzeo mesto radnika, on je i dalje i vlasnik i sef firme.

Danas je doso poslovodja i rekao mu da je od sefa 1 i 3 dobio naruzbu da ovaj sef 2. mora da napravi 1000 komada X produkta.

200 komada za firmu 1. 350 komada za firmu 2. 50 komada za firmi 3. i 400 komada za firmu 4.

Sta ce sada reci radnici?

Gledajte.
Slusa naredjenja od vlasnika 1 i 2 i od poslovodje.

On kaze jos poslovodji: da uradicu to danas.

On se povinjuje njihovim naredbama?

On znaci vise nije sef.
On nije vise vlasnik i jednak sefu.

On kaze da ce izvrsiti naredjenje.
Sto znaci da je manji od sefa 2 i 3.
A ovi mu naredjuju?

TAKO OVDE NEKI POGRESNO GLEDAJU NA ISUSA.

ONI OCEKUJU DA OVAJ SEF UZME ULOGU RADNIKA ALI DA NE RADI RADNIKOV POSAO.

ONI OCEKUJU DA SE ON USPROTIVI POSLIVODJI I KAZE: NE JA NECU DA SLUSAM VASA NAREDJENJA.
I JA SAM SEF.
Ali nije u tome stvar.
Stvar je da je ovim cinom on podrzao celu produkciju.
Tako je podrzao i sve radnike i sebe i ostala 2 vlasnika.

Ali nikako nije postao manji ili izgubio vlasnistvo zato sto je sam odlucio da na kratko preuzme ulogu radnika.

Neki ocekuju da on uzme ulogu radnika a da ipak radi posao sefa?

Pa sta bi to pomoglo onda produkciji?
Onda bi bilo kao da i nije.

Slicna je Hristova uloga.

Da li je ovaj sef sada postao manji u ocima druga dva sefa i u ocima radnika?
Ne.

Postao je manji u ocma onih koji ne razumeju i ne citaju sta Biblija kaze kada ovu pricu prenesemo na Isusa.

Oni upadnu u firmu bez da zbaju ili uzmu predhodne dogadjaje u obzir.
I kazu: Sve sto je radnik nije sef.
Sve sto slusa naredjenja nije sef.
Idemo cao.
Logicni smo zar ne?

Po kom to pravilu Ne?

Zasto je mMuhamed ili kuran isprvan a Biblija ili apostoli nisu?

Po kom to pravilu?

Ovde pricamo sta kaze Biblija.

Jedno je da li ti veruje su Bibliju a drugo je ako ne verujes.

Ali reci Pavle je pisao nesto netacno je isto kao da ja tebi kazem da je Muhamed Pedofil i da takvome Bog sigurno ne bi dao nesto da zapise.

Muhamed je Jedan i Kuran je Jedan.Po St,Z. Bog je Jedan,i St.Z. je Originalan, dok se N.Z. Prepisivao vise puta i svako je od njih dopisivao i stavljao kako je hteo.Primer ti je da je Erazmo Roterdamski na nagovor katolickih teologa koji su napisali novi grcki rukopis i u njega ubacili jedini stih merodavan za trojstvo:I Jov 7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.latini su to prepisali iz svoje Vulgate i objasnjenje je bilo da je to verovanje Crkve katolicke.Ovo je dokaz da u prvoj crkvi osnovanoj 33 godine nije bilo ovih stihova, a Erazmo je stampao nove grcke rukopise u 16-tom veku.

Imamo preko 100.000 spisa novog zaveta. Iz raznih perioda i sa raznim podrucjima.
Kada su uporedjeni videlo se da su verno prrpisivani.
Psr mesta koja su nesto dopisali su poznata i zna se na osnovu starijih spisa.
Tako tvoja globalizacija i dramatizacija stvari nije tacna i preu elicana je i vodi te ka ateizmu koji ocekujem kod tebe narednih meseci PLP.

ISUS JE BIO BOG I POSTAJE COVEK ODLUCIVSI TO SAM PONIZIO JE SAM SEBE I ODLUCIO DA BUDE POSLUSAN DO SMRTI NA KRSTU RADI NAS.

5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije SMATRAO ZA OTIMANJE STO JE JEDNAK S BOGOM.;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2.

ISUSOVA POSLUSNOST NIJE NJEGOVO UNIZENJE DA ON NIJE BOG, VEC SAMO NJEGOV IZBOR.

Ako bi se sef firme sam odlucio da ode medju radnicima da radi sa njima neko vreme da bi ih bolje upoznao i oni njega i da bi im dao primer.
On sa time nije prestao da bude sef.
Jeste postao i radnik ali je i sef.
Ako je sa njima srafio ili cistio nesto.
To ne znaci da je on sada prestao da bude sef.
On je u njihovim ocima postao jos bolji sef.
I jedan od njih.

Ako je Isus bio Bog kako ti pises, zasto styoji Bogu sa desne strane prestola:
D.Ap.7 56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.

- - - - - - - - - -

Stefan je video Sina Covecijeg, a ne deo Bozanstva.

Isus Bog i stvoritelj coveka uzima ulogu Adama da bi nas izbavio iz propasti greha.

Rim 5:12 Zato, kao što kroz jednog čoveka dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše.

21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;
1 Korincanima 15.

Rim 5:17 Jer kad za greh jednog carova smrt kroz jednog, koliko će većma oni koji primaju izobilje blagodati i dar pravde u životu carovati kroz jednog Isusa Hrista!

Ja neznam koliko neko moze da bude slep da ovo ne vidi?
Pogotvo kada mu ovo vec pokazujem deseti put a on opet kaze nije?

Zar ti ne znas ko Dolazi; Otkr.1 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
Potvrdjeno iz St.Z.:
Isaija 41 4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

Ovo da si poceo da ponavljas kao Mantru u meditaciji kada se obracas Stvoritelju u Ime Isusa Hrista, Amin

EVO DOKAZA DA JE ISUS STVORITELJ SVEGA NE STVORENJE.
TO SAMO U KULI NIJE A U BIBLIJI JESTE BOG I STVORITELJ.
]Isus Bog stvoritelj svega i coveka, postaje covek dobrovoljno radi naseg spasenja.

1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog (Isis) beše Reč.

2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer prijw mene bese...
[/QUOTE]

Pitamo se koliko je puta prepisano ovo.
A ovde stoji kako je Bog preko svog Duha utelotvorio se u telu Isusovom, znaci morao je da stvori telo, jer Boga niko nije video,a posto je i nas stvarao prema Oblicju svom tako je i Isusa upotrebio da nams prikaze:
I Tim 3 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Pitanje za tebe,sta znaci ovi stihovi:
Jov 38 7 Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu.
Jovan 8 58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Imamo preko 100.000 spisa novog zaveta. Iz raznih perioda i sa raznim podrucjima.
Tako tvoja globalizacija i dramatizacija stvari nije tacna i preu elicana je i vodi te ka ateizmu koji ocekujem kod tebe narednih meseci PLP.

Narednih meseci mozda se prebacim i u Mesijanske jevreje, :lol:

Zar ti ne znas ko Dolazi; Otkr.1 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
Potvrdjeno iz St.Z.:
Isaija 41 4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

Ovo da si poceo da ponavljas kao Mantru u meditaciji kada se obracas Stvoritelju u Ime Isusa Hrista, Amin

ovo ti je odlicno..Zar ti ne znas ko Dolazi; Otkr.1 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitel

e plp i on je uvek isti,isticijati to si zaboravio da kazes..:p
Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavek...jevrjemima 13

Odakle tebi to saznanje. Daj nam reference.

Mogo bi i u muslimane ? :D

Ne bih mogao u Islam.
Postanak 16
3 I Sara žena Avramova uze Agaru Misirku robinju svoju, i dade je za ženu Avramu mužu svom posle deset godina otkako se nastani Avram u zemlji hananskoj.
4 I on otide k Agari, i ona zatrudne; a kad vide da je trudna, ponese se od gospođe svoje.
10 Opet joj reče anđeo Gospodnji: Umnožiću veoma seme tvoje, da se neće moći prebrojati od množine.
13 Tada Agara prizva ime Gospoda koji govori s njom: Ti si Bog, koji vidi. Jer govoraše: Zar još gledam iza Onog koji me vide?
15 I rodi Agara Avramu sina; i nadede Avram sinu svom, kog mu rodi Agara, ime Ismailo.
Posto su i muslimani potekli od Avarama,mogao bi ti da da se vratis pradjedovskoj veri.

MA IPAK HOCE

1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog (Isis) beše Reč.

2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer prijw mene bese..

I da li vredi da ti dokazujem da nisi u pravu, ili da barem ne možeš da tvrdiš to što tvrdiš iz onoga što piše u Bibliji.
Možda si ti samo negde to tumačenje pročitao pa prihvatio, jer si verovao tome ko je to rekao ili napisao. To što si sada napisao nema blage veze.
Tačno, ide ovako:

[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.
[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
[SUP]4[/SUP] U Njoj (reči) beše život, i život beše videlo ljudima. - U čemu? U Isusu? U Isusu beše život i videlo ljudima?
I sad se postavlja pitanje definicije pojma "Reč". Šta je Reč? A ti si pametan i sve znaš, pa ćeš znati i ovo.
Ako je Reč isto što i Isus, zašto onda ovo ne glasi ovako:

[SUP]1[/SUP] U početku beše Isus, i Isus beše u Boga, i Bog beše Isus. - Znači Isus je isto što i Bog. Ako je isto što i Bog, šta će onda dva termina za isto?

[SUP]2[/SUP] Isus beše u početku u Boga. - A pošto su isto, onda može da glasi i - Bog beše u početku u Isusa.
Dakle, kada bi se Biblija shvatala doslovno, a ne pesnički, u njoj bi već bilo dovoljno zbrke i bez tebe.

A kad smo kod Biblije, evo pa neka zajedno sa tobom tumače:
[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

[SUP]6[/SUP] Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

[SUP]7[/SUP] Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.

[SUP]8[/SUP] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
Ajde deco, šta je pisac ovim hteo da kaže?

Videlo? Halo. Ovako je moglo da se piše tada. Ali meni je to lepo i simpatično jer je izlazilo iz osnove ljudskog duha, neopterećenog saznanjima, pogledom deteta začuđenog čarolijom sveta, a opet sa dovoljno intelekta da složi maštovitu priču.

Ne želim da ulazim u dalje konstrukcije kojih je Biblija prepuna, jer ne želim da se ni smejem ni rugam nečemu što nije ni imalo za cilj da bude shvaćeno bukvalno, niti da veličam svoje znanje koje imam zahvaljujući tome što mi je pružena mogućnost da ga stičem i jer da bi smo imali šta da stičemo, na tome je radilo puno generacija i ogroman broj ljudi.

Poslednja izmena od moderatora:
10352615_496237030507471_9213755366362408703_n.jpg

Jedna sugestija na ovu temu - cula sam na jednom Pravoslavnom predavanju od jednog vladike SPC da nije uopste ispravno reci Sveto Trojstvo i da je to zapadnjacki, rimokatolicki termin. Ovo iz razloga sto kada se kaze Sv. Trojstvo ispada kao da je Bog bezlicna stvar, a Bog je u stvari Licnost. Zato je ispravno reci Sveta Trojica - Otac, Sin i Sveti Duh.

Back