Miješaš imea, to je bio Isaija, ne Isus
Nije Isaija uzeo bezakonje svih nas...
Isa 53:3 Prezren je bio, posljednji od ljudi, čovjek bolova, vičan patnjama, kao jedan, od koga čovjek zaklanja lice svoje, tako je bio prezren, i nijesmo ga cijenili.
Isa 53:4 A on je nosio patnje naše, žalosti je naše uzeo na se, mi smo ga držali udarenim, pogođenim od Boga i mučenim,
Isa 53:5
Ali je on bio ranjen za naše grijehe, izbijen za naša zlodjela. Za spasenje naše ležala je kazna na njemu, modricama njegovim mi smo se iscijeljeni.
Isa 53:6 Svi smo mi kao ovce lutali naokolo. Svaki je išao svojim vlastitim putem.
A Gospod je stavio na njega grijehe zlodjela sviju nas.
Isa 53:7 Bio je zlostavljen, a on se je predao dragovoljno, nije otvorio usta svojih kao janje, što se vodi na klanje. Kao ovca, nijema pred onima, koji je strižu, nije otvorio usta svojih.
Isa 53:8 Iz tjeskobe i suda bio je uzet, i tko da iskaže sudbinu njegovu. Bio je istrgnut iz zemlje živih i za opačine naroda mojega bio je na smrt pogođen.
Isa 53:9 Odredili su mu grob uz zločince, a uz bogatoga bio iza smrti,
jer nije počinio nepravde, i nije se našla prijevara u ustima njegovim.
Isa 53:10 Ali je Gospodu bila volja, da ga udari na muke.
Kad se sam žrtvuje kao žrtva za grijeh, vidjet će potomke, dugo će živjeti, i volja će se Gospodnja ispuniti po njemu.
Isa 53:11 "Za muku duše svoje on će se nasititi obilno.
Svojim spoznanjem moj će sluga kao pravednik donijeti mnogima pravednost, i zlodjela njihova uzima on na se.
Isa 53:12 Zato ću mu dati mnoge kao dio, mnogobrojne će on prisvojiti zato,
jer je dao život svoj na smrt, i bio ubrojen među zločince, i nosio grijehe mnogih, i molio se za zločince."
Jes pa je plako na krstu što ga je Bog ostavio a prije toga ga molio da ga zaobiđe to ....
Pročitajte poglevlja Getsimanija, Golgota...
74 Getsemani
75 Pred Anom i Kaifom
76 Juda
77 U Pilatovoj sudnici
78 Golgota
79 “Svršeno je!”
80 U Josipovom grobu
81 “Uskrsnuo je kako je rekao”
82 “Zašto ptačeš?”
I šta biva sa Bogom, postaje 2/3 Bog?
100% Bog Sin i 100% čovek!
Nelogično, ako je umro kao čovjek i to samo čovjek onda njegova smrt nije dovoljna da iskupi sve jer je to 1 čovjek, ne Bog
Isus Hrist je umro je drugom smrću - preuzeo kaznu koju svako od nas zaslužuje za svoje grehe!
S obzirom da je On Tvorac svemira mogao je da nas pomiri sa Ocem...
Isus nije nikada sgrešio, preuzeo je naše grehe i nudi nam svoju pravdu! Otac je osudio greh - pustio je prokletstvo greha na svoga Sina i zahtevi zakona pravednog Sudije su zadovoljeni! Pravda je zadovoljena! Bog sada nudi milost svakome koji hoće da prihvati Njegov dar spasenja kroz Isusa Hrista!
2Co 5:19 Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom ne primivši im grehe njihove, i metnuvši u nas reč pomirenja.