Quantcast

Svetlani Bojković "Velika povelja Brankovog kola"

Mita Komita

Buduća legenda
Moderator
Poruka
29.601
ELH5KQRgLbUmw6Sq4FnMA_BFRBJae1fE_1000.jpg

Glumica Svetlana Bojković ovogodišnji je dobitnik "Velike povelje Brankovog kola".
Žiri "Brankovog kola" saopštio je da se ova nagrada dodjeljuje Bojkovićevoj za "uzvišenu saradnju tokom proteklih decenija".

U obrazloženju je navedeno da se Bojkovićeva kao višegodišnji saradnik i graditelj "Brankovoga kola" neprekidno odana profesiji i poeziji, svoj nesvakidašnji talenat prinosila Stražilovu i Sremskim Karlovcima kao "žrtvenu ljepotu čiste ljubavi".

- Svaki njen dolazak na `Brankovo kolo` oplemenjivao je ovaj jedinstveni kulturni prostor i uvek se osećalo puno srce obostrane sreće i uzrastanja. Publika je uživala u nastupima koji slave vrhunsku poeziju i pesnike, umetnost i kulturu, Branka Radičevića i srpski Parnas - navedeno je u saopštenju.

Žiri je saopštio da je Bojkovićeva prvorazredna dramska umjetnica koja je uzvisila srpsku kulturu do antologijskih i reprezentativnih razmjera.

https://katera.news/lat/svetlani-bojkovic-velika-povelja-brankovog-kola
......................
jeste, zaslužila je.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Nikita

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.203
Untitled-301.jpg

Na završnoj sednici žirija Brankovog kola jednoglasno je odlučeno da “Velika povelja Brankovog kola” za 2021. godinu, za uzvišenu saradnju tokom proteklih decenija, pripala je Svetlani Bojković, dramskoj umetnici, filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj glumici.

Ovo prestižno priznanje pored ostaloga, Brankovo kolo dodeljuje “za nadahnuti doprinos lepoti poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića”.
 

Nikita

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.203
Sve ove decenije, razumevanje vrhunskih pesnika i prvorazredno kazivanje poezije pritom odlikovalo je aurom višeg reda celinu umetničkog bića Svetlane Bojković, naveo je žiri.

Pesnički jezik bi u tim trenucima u paramparčad razbijao okamenjene oblike kolokvijalne nesavršenosti i dnevnopolitičke ograničenosti govora, istakao je žiri u obrazloženju i dodao da je Bojković primer čvrstine i dostojanstva umetničkog Ja, neugasive slobode stvaralaštva u neprekidnoj žudnji za svežim i novim izazovima, u savladavanju beslovesnih i trenutnih prepreka na maskembalu vašarske svakodnvice.

Svaki njen dolazak na Brankovo kolo oplemenjivao je ovaj jedinstveni kulturni prostor i uvek se osećalo puno srce obostrane sreće i uzrastanja.

Publika je uživala u nastupima koji slave vrhunsku poeziju i pesnike, umetnost i kulturu, Branka Radičevića i srpski Parnas.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.