Ja ti ne trazim da meni verujes vec Bogu...Кад овако нешто напишеш, џаба си ми писао онолико у једној од претходних порука, јер ти ништа не вјерујем. Очигледно је да немаш емпатије према другима.
Odlicno pitanje pa cu ti evo ukratko opisati jedan moj uobicajeni subotnji dan.Него реци ми како протиче твој суботеи дан, идеш ли у пекару или продавницу по хљеб?
Dakle nakon svrsetka svih radnih obaveza u petak popodne ili jos preciznije kada sunce zadje onda pocinje sveti subotnji dan.
Tada je generalno moja porodica na okupu i imamo zajednicke trenutke kada ukratko delimo nasa iskustva u toku dana ili mozda i neka iz proteklih radnih dana a koja je po necemu specificna i vredna za pominjanje.
Zajednicka lagana vecera uz uobicajenu zajednicku molitvu s kojom se zahvaljujemo Bogu za sve sto nam je dao do tog trenutka ukljucujuci i jelo kojeg imamo na sto.
Nakon toga "mozda malo optegnemo noge" ili decaci idu malo napolje sa drugarima da se malo rastrcaju levo-desno a to isto radimo i zena i ja obavezno pre spavanja...i onda se ide u krevet.
Subotom ujutru mi dan pocinje doruckom i fizickom aktivnoscu ( ja sam licno fan mountbike voznje koju praktikujem brzim tempom nege oko 23 km ( ukupno) a ponekad to radim u drustvu sa suprugom pa onda dolazi tusiranje, pa onda idemo malo u prirodu da se tamo opustimo i malo prosetamo ( i obavezno nesto prezalogajimo i to obavezno voce).
Ukoliko bude prilika lepo je videti sa prijateljima s kojima delite istu veru a jos bolje bi bilo ako imate zajednicko bogosluzenje...
A nakon toga rucek,pa malo optezanje nogu ,pa nesto mozda pogledamo na netu levo desno,eto i ja se desava da otvaram forum i da nesto napisem i t.d.
Popodne nakon uzine obavezno druga tura fizicke aktivnosti i to vazi za citavu porodicu - nekad to ide zajeno nekad kako se ko snadje i organizuje...
..i polako,subotom kasno popodne,sunce pocinje da zalazi...polako ali sigurno dan prolazi...
...i kad se "ugasi"i zadnji suncev zran za horizonta subota je vec zavrsena i pocinje prvi radni dan.
A sto bih se vadio,mislis da cu tako biti "verniji"pred Bogom ili cu si nekako olaksati neki moj status...Превиђаш ово и сад ћеш се вадити на контекст по свом тумачењу како теби одговара:
Tako je,briljijantan zakljucak i realnost koju nikada ne smemo zaboravljati.7. Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење, не бисте осуђивали невине.
8. Јер је Син Човјечији господар и суботе.
Sin covecji je gospodar i od suboted i ujedno lepo je primetiti da je subota stvorena za coveka stoga treba uraditi sve sto stoji do svakog pojedinca da iskoristi maksimum od blagosleve tog dana...onako kako to Bog zaista trazi !!!
Poslednja izmena: