SVETI GRAL

STA MISLITE DA JE SVETI GRAL

 • PUTIR IZ KOGA JE ISUS PIO

  glasova: 14 73,7%
 • SPISI O NASTANKU CRKVE

  glasova: 1 5,3%
 • MOSTI MARIJE MAGDALENE

  glasova: 3 15,8%
 • SPISI O CRKVI I MOSTI MARIJE MAGDALENE

  glasova: 1 5,3%

 • Ukupno glasova
  19
 • Anketa je zatvorena .
stara keltska legenda
isto kao za exkalibur
samo mala, razlika
nije mač nego pehar
ne nosi ga kralj, al ko pije iz njega postaje besmrtan

josh jedan lepo integrisan plagijat... kad je nekom trebao ;)
 
Управо чита Да Винчијев код. Видех помиње неки сајт www.odan.org - прво помислих, била би жешћа фора да сајт уопште не постоји (а тај роман је наводно истина). Проверим, кад оно не само да има сајта, него постоји и организација Opus Dei... чак је (била) лична папина прелатура.
Лично не верујем да се одржала наследа линија Исуса Христа, што би био Sang Real, мада је могуће да се неке завереничке организације и на то позивају. Али да је имао децу са Маријом Магдаленом - па зашто да не. Уосталом, Ден Браун је сигурно у једном у праву - женски принцип је у хришчанству запостављен. Мада је тако већ било и са добрим делом паганства.
Иначе, занимљиво ми је то код католика. Њихов свештеник може да оснује нови ред, секту, рецимо као тај Opus Dei. Црква то чак подржи, али не стоји увек иза тога. Уосталом, знате шта је папа урадио темпларима. Код нас одмах одбаце сваку могућност иновације "МА ТИ СИ СЕКТА БРЕ!!!" После испадао жртве прозелитизма.
Мада и код нас имамо парацрквене организације типа Образ, Двери ... и Црква не мора увек да стоји иза њих.
 
Banshee:
:lol: uze mi rec iz usta.
prvo masoni,onda sveti gral :arrow: da vincijev kod :lol:

Добар роман, и добро штиво гледе културолошких вредности, промене парадигме.
Мој савет: не прихватати теорије завере БУКВАЛНО.
А ли ту постоји нека нулта тачка. А једном ћу изнети "теорију нулте тачке" не звао се ја Лоример.
 
Duh Sekire:
Ден Браун је сигурно у једном у праву - женски принцип је у хришчанству запостављен. Мада је тако већ било и са добрим делом паганства.


Ne bih se slozio sa tobom. U paganskim religijama zenski princip uopste nije zapostavljen, cak je u nekim paganskim religijama i vazniji od muskog.
 
Den Braun je fino mnoge stvari uklopio u knjigu tako da citava knjiga nekome ko ne poznaje te stvari izgleda cak kao istinit dogadjaj ali to je i dalje realno kao i Gospodar prstenova.sve organizacije koje je on pomenuo u knjizi vjerovatno postoje(opus dei postoji sigurno kao i masoni) ali ne znaci da one sve moraju biti onako povezane.zbog DaVincijevog koda i Andjela i demona pola svijeta se diglo da trazi masone,Isusa,Sveti Gral itd. a Den Braun je fino inkasirao par stotina miliona zelembaca i njemu banja.ne bih da vas razocaram ali za istrazivanje ovih tema i organizacija njegove knjige ne treba da budu polaziste.one mogu da zagolicaju mastu ali ne i da daju odgovore.
 

Back
Top