Svete knjige

Vede, Upanišade, Purane, Mahabharata - Hinduizam
Kođiki, Rikokuši, Fudoki - Šinto
Dao De Đing, Čuang Ce - Taoizam
Avesta - Zoroastrijanizam

Inače za Judaizam važniji je Tanah (Tora, Nevim, Ketuvim) nego Talmud.

Свето Писмо или библија ти је једно те исто,

Наравно свете књиге не постоје то је психо трип.

Није исто, упореди, па чеш видети разлике, мада суштина је иста, има само један циљ - Љубав. :)

Неможе бити психо трип, мада је психологија део Божије Промисли. :)

Није исто, упореди, па чеш видети разлике, мада суштина је иста, има само један циљ - Љубав. :)

Biblija je Biblija a Sveto pismo je Sveto pismo.

Moze i unakrs...

Biblija je Biblija a Sveto pismo je Sveto pismo.

Moze i unakrs...

Какви сте верници ни толико не знате.

http://www.svetopismo.rs/

- - - - - - - - - -

Каква црна љубав?

Сама чињеница да је измишљено нешто што се зове пакао као вечно мучилиште говори о томе каква је то љубав.

Какви сте верници ни толико не знате.

http://www.svetopismo.rs/

- - - - - - - - - -

Каква црна љубав?

Сама чињеница да је измишљено нешто што се зове пакао као вечно мучилиште говори о томе каква је то љубав.

Ђаба ти, неможе нас преварити никаква навлакуша, а ти не посебно... :)

Ако је теби пакао љубав, и још је црна, онда остани и уживај у то што верујеш... :)

ПС

Превод који су написали Ђуро Даничић и Вук Карађић, назива се СВЕТО ПИСМО, и никако другачије. И искљућиво је писано Ћириличним Писмом..

Свака манипулација Светог Писма је скрнављење...

Poslednja izmena:
Ђаба ти, неможе нас преварити никаква навлакуша, а ти не посебно... :)

Ако је теби пакао љубав, и још је црна, онда остани и уживај у то што верујеш... :)

Не може се пише одвојено.

Када прочиташ библију од корице до корице јави ми се па онда да разговрамо.

Не може се пише одвојено.

Када прочиташ библију од корице до корице јави ми се па онда да разговрамо.
Ја не припадам лењинистичкој секти, као ти и твоја религија, такo да правопис који ти сервираш не важи.

Неможе се пише као што сам написао. :)

Понављаш се, по ко зна који пут, ти можеш да читаш Свето Писмо, тј, твоју Библију милионе пута, а ја је имам у малом прсту... :)

Poslednja izmena:
Ја не припадам лењинистичкој секти, као ти и твоја религија, так ода правопис који ти сервираш не важи.

Неможе се пише као што сам написао. :)

Понављаш се, по ко зна који пут, ти можеш да читаш Свето Писмо, тј, твоју Библију милионе пута, а ја је имам у малом прсту... :)

Прочитај библију, научи правопис оа ме се онда јави.

Прочитај библију, научи правопис оа ме се онда јави.
Ја теби да се јавим??? :hahaha:

Па ко кога напада, да ли ја било кога, или ти нападаш Православље и мене? :lol:

Покушај да се помириш сам са собом, пронађеш.... :lol:

Још ниси дао ни једну чињеницу, доказ, било чему што си до сад писао.... :)

Ја теби да се јавим??? :hahaha:

Па ко кога напада, да ли ја било кога, или ти нападаш Православље и мене? :lol:

Покушај да се помириш сам са собом, пронађеш.... :lol:

Још ниси дао ни једну чињеницу, доказ, било чему што си до сад писао.... :)

Преконтролиши моје постове од раније.

Преконтролиши моје постове од раније.

Pa daj nešto iz Biblije, što ti nije jasno, što smatraš negativno, što govori protivno Bogu i Božijoj promisli, ajde nešto izbaci... :)

- - - - - - - - - -

Oni koji navode za ceo svet koji ima drugi pogled na religiju od njih samih, njih koji se frljakaju anatemama, postavlja se logicno pitanje, da li oni sami nisu uronili oblak prelesti.

Anateme su iz pozitivnih razloga koliko sam saznao, i imaju ograničen rok trajanja, tj, mogu trajati kratak period, a moguče i veoma dugo, dok se ne ispravi neka negativnost, ili dok se neodvije do kraja neka Božija Promisao, neka dela na višim nivoima čovečanstva... :)

Anateme su iz pozitivnih razloga koliko sam saznao, i imaju ograničen rok trajanja, tj, mogu trajati kratak period, a moguče i veoma dugo, dok se ne ispravi neka negativnost, ili dok se neodvije do kraja neka Božija Promisao, neka dela na višim nivoima čovečanstva... :)

Bog je u coveku. Da ga trazite i da ste ga nasli u sebi, ne bi se bavili spoljnim svetom sa kojim neprekidno ratujete, oni kapitalom vi proklinjanjima. A zajedno i vi i oni ratujete protiv trecih paljenjem knjiga pa i paljem celih biblioteka i gradova.

Mudrac gleda svoja posla i ne mesa se u tudje. Jos manje je krvolok i nasilan.

Bog je u coveku. Da ga trazite i da ste ga nasli u sebi, ne bi se bavili spoljnim svetom sa kojim neprekidno ratujete, oni kapitalom vi proklinjanjima. A zajedno i vi i oni ratujete protiv trecih paljenjem knjiga pa i paljem celih biblioteka i gradova.

Mudrac gleda svoja posla i ne mesa se u tudje. Jos manje je krvolok i nasilan.

Samo bukvalisti tako gledaju na Anatemu. :)

Primere koje si dao nemaju veze sa Anatemom, već o karakteru nekih ljudi. Da je u njima Bog, tj, da su dobri vernici, ne bi radili to što rade. :)
Bog nije u čoveku, več svuda oko nas. Spajanje sa Bogom neznači da je čovek bog, već da sila Duha Svetoga od strane Boga deluje kroz čoveka. To je primer Bogočoveka. Čovek nemože biti Bog. :)

Da je bog svuda oko vas ne bi vam ucenje bilo dogmatsko. Tvrdite da je vas bog (kopija egipatskih, vavilonskih i mesopotamskih misterija) jedini i pravi, a svi drugi lazni i jereticki.

Neznam odakle ti takvi zaključci, ti kao da si "sad stigao" od nekud. :)

Dogme postoje kao raspored delovanja svih verskih zajednica, da se ne bi sukobili interesi na najvišem uzvišenom verskom planu. Što znači, svaka verska grupacija ima svoj pravac delovanja ka istom cilju... :)

Back